Sült hús meggymártással,krumplival

A sült húst és a krumpli köretet elég egyszerűen készítettem, na nem mintha ez egy bonyolult étel lenne. :) Előbbit lassan sütöttem sütőben minimálisan fűszerezve, só-bors, utóbbit kockákra vágva megfőztem, végén petrezselyemmel megszórtam.Meggymártást így készítem:A mennyiségeket körülbelül adom meg. 25dkg meggyet megfőzök 1-1,5 liter vízben, 5-6szem szegfűszeg, 1kk fahéj, 3 ek cukor, 2ek citromlé társaságában, aztán behabarom 2 púpozott ek liszttel.Most hígabbra készítettem, mert a kislányom imádja a meggylevest, és csak így eszi meg, ezért inkább lett leves mint mártás. Akinek hasonlóan rossz evő a gyereke az bevet ilyen trükköket. :)Az én egyik nagy kedvencem ez az összeállítás.Jó étvágyat hozzá!

BUÉK! 2018 - új év, új tervek, új receptek

Boldog új évet kívánok minden kedves olvasómnak! Rég írtam blogbejegyzést, most össze is szedtem pár gondolatomat az elmúlt évekről, napokról, az új évről. Aztán a továbbiakban hozok majd újból finomságokat is. Körülbelül 7 éve (hú de régen volt...) kezdtem el írni ezt a blogot még egyetemistaként. Négy évig rendületlenül szinte minden nap írtam, új recepteket hoztam, kirándulásaimról, kóstolgatásaimról számoltam be nagy lelkesedéssel. Aztán 3 éve alig írok, sajnos... pedig rengetek dolog történt velem ez idő alatt, a legnagyobb, hogy két gyönyörű gyerekem született. A kislányom születésével jutott egyre kevesebb hely a blogolásnak a teendőim között. Az óta ő három, a kisfiam már egy éves, és úgy gondoltam próbálok újra ennek a hobbimnak is hódolni, és új dolgokba is belefogni. Az időmet eddig elég rosszul osztottam be szerintem, de pár hete igyekszem mindent jobban megszervezni, az itthoni és más teendőket is rögzíteni,

Tejszínes joghurtos őszibarack torta

Kislányom aktuális kedvence a barackos joghurt, ezért készítettem névnapjára ezt a tortát.Recept:8 tojásból piskóta 8 tojás fehérjét felverjük kemény habbá, a sárgáját elkeverjük 8 evőkanál cukorral és 1 csomag vaníliás cukorral, majd apránként hozzáadjuk a fehérje felét, és 16 evőkanál lisztet amiben elkevertünk 1 csomag sütőport. Majd óvatosan hozzákeverjük a többi fehérjét, és sütőpapírral bélelt tortaformában 180 °C-ra előmelegített sütőben megsütjük. Kihűtjük.Krém:1 őszibarack konzerv3 dl habtejszín3 kis pohár natúr joghurt (barackos is lehet)2 kis csomag zselatin (Dr. Oetker)ízlés szerint porcukor (kb 6 ek) Az őszibarackot leturmixoljuk (lehet a felét csak összevágni, ha szeretjük a darabokat). Hozzáadjuk a joghurtokat, majd a keményre felvert tejszínt és a cukrot. A zselatint leírás szerint elkészítjük a barackkonzerv levével, (8ek lében elkeverjük, és felmelegítjük) majd ezt is hozzáadjuk a krémhez. A piskó

Babakonyha 1. - az első hetek

Babás anyukáknak, ötlet gyanánt az első hetekre (ahogy mi csináltuk). Minden kezdet nehéz, de ez egy izgalmas kihívás is anyukának, mit, hogyan főzzön, vajon mit eszik meg szívesen a csemete. Pár hónapja kezdtük mi is Nórival, megosztanám veletek a még friss tapasztalataimat, ötleteimet. Én azt hiszem szerencsésnek mondhatom magam, mert az én kislányom aztán minden megeszik amit elé teszek. Bár a zöldségekkel szemben még nem volt olyan nagy a lelkesedése az elején, de kis biztatással azt is mind megette. De van néhány anyuka társam akinek nem ilyen egyszerű a dolga, a kis lurkó nem akar mindent megenni sőt, van amelyik csak egy-két dolgot eszik meg.Konzervet én nagyon ritkán adtam, leginkább csak ha elutaztunk vidékre. Szerintem nem tart sokáig ezeknek a picuroknak az ételkészítés, és megérdemlik a friss, vitamindús fogásokat. Ha nem eszik meg egy-egy ételt, érdemes arányokon, állagon változtatni, hátha majd úgy. Nálunk is volt sokszor ilyen,

Barátnőm meggyes pitéje

Egy isteni pite receptjét hoztam. Barátnőm sütötte mikor vendégségbe jött hozzánk, azóta én is megsütöttem, a képen már az látható. Ajánlom mindenkinek kipróbálásra!A recept: - 30 dkg cukrot és 20 dkg vajat/margarint 6 tojássárgájával habosra keverünk. - Adunk hozzá fél citrom levét, kevés vaníliát (vagy 1 csomag vaníliás cukrot). - A tojások fehérjét kemény habbá verjük. - 20 dkg lisztet kanalanként teszünk hozzá és a 6 tojás felvert habját. Esetleg egy kis sütőport is lehet keverni a tésztába, de nélküle is jó lesz.- Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük, úgy hogy 1 1/2 ujjnyi vastag legyen.- A tetejét megszórjuk meggyel vagy más gyümölccsel és kristálycukorral.- 220 fokon sütjük. :)Jó étvágyat hozzá. :)

Cseréptálban sült hús zöldségágyon, almával

Felavattam az ajándékba kapott cseréptálamat... Mostanában a főzésre elég kevés idő jut, ezért igyekszek olyat készíteni, amit miután előkészítek, csak be kell tenni a sütőbe, és kavargatás vagy különösebb odafigyelés nélkül elkészül. Ez az étel is ilyen, és pont azért lett isteni az íze, mert minden íz összeért. Cseréptálat (pataki tál, római tál) fél-1 órával sütés előtt beáztatjuk, hogy bírja majd a forró sütőt.Addig előkészítjük a hozzávalókat:kb.0,7 kg krumplit meghámozunk, nagy kockákra vágjuk1-1 szál zöldséget és répát megtisztítunk, kb 6-6 darabba vágjuk1-2 vöröshagymát felcikkezünk1 fej fokhagymát gerezdekre szedünk és héjastól mehet a tálba2 almát magozunk, és negyedelünk6 szelet tarja de lehet disznócomb szeletelve, vagy csülök, csirkecomb is finom lehet így elkészítve A recept csak annyi, hogy tegyünk minden sorban a tálba, krumplira jöhet a zöldség és répa majd a hagymák, ezt sózzuk, borsozzuk,

2014

Azt hiszem az elmúlt év volt életem legtartalmasabb (sokszor sajnos nem pozitív értelemben) és egyben a legszebb éve is. De a nehézségeket nem csak én, hanem az egész család elfelejtette az év végére, ugyanis megszületett kislányunk, Nóra, aki azóta is bearanyozza az életünket. :)Karácsonykor a fa alatt, Ő volt a legszebb ajándék... :) Kicsit kevés mostanában a szabadidőm, de az első "babás" hetek után egyre több időt sikerül a konyhában is töltenem. S valószínű, hogy nagyjából májustól babaételekkel is bővítem majd blogomat. :)

Sárgarépa krémleves gyömbérrel

Többször említettem már, hogy nagyon szeretjük a leveseket, még melegben is szívesen fogyasztjuk (én mostanában pláne :) az ilyen és ehhez hasonló vitamindús, krémes fajtákat. Ezt legutóbb barátaink látogatásakor készítettem, és szerencsére mindenkinek ízlett. :) Jól passzol egymáshoz a gyömbér, a répa, a savanykás tejföl és a csípős paprika íze.Hozzávalók:5 közepes sárgarépa1 közepes zöldség1 kis fej vöröshagyma2 közepes krumpli1 tk őrölt gyömbér1 tk őrölt cayenne bors (csípős chili paprika)1 kis csokor friss vagy 2 nagy csipet szárított petrezselyemsó, őrölt fekete bors2 ek olaj1 kis pohár tejföl (ízlés szerint lehet kevesebb is) Minden zöldséget apróra kockázunk, az olajon felforrósítunk és felöntjük annyi vízzel, amennyi pont ellepi. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a petrezselymet és lassú tűzön puhára főzzünk minden benne lévőt. Ekkor a tűzről levéve botmixerrel turmixoljuk és visszatesszük a tűzre. Két merő

1. Házassági Évfordulónk - Gombás darált húsos ragu, csőben sült kelbimbóval

A tavalyi esküvőnk óta máris eltelt, mondhatnám elrepült egy év. Rohan az idő... és örömhírem, hogy novemberre megszületik első kisbabánk is, akit már nagyon várunk. :) Ez a finomság tehát, 1. házassági évfordulónk alkalmából készült, férjem kívánságára, hogy főzzek valami gombásat.. :) Készült még palacsintatorta is, szintén az ő kívánságára, de azt majd legközelebb hozom.A raguhoz:50 dkg darált sertéshús (comb)10-15 közepes fej csiperkegomba, szeletelve1 kisebb vöröshagyma apróra kockázva1 nagy paradicsom apróra kockázva1 kis pohár tejföl1 ek liszt1-1 kk kakukkfű, bazsalikom (szárított)10 dkg félkemény sajt reszelve a tetejére2 ek olajsó, bors Olajon megdinszteljük a hagymát, majd rádobjuk a gombát, hagyjuk míg levet enged. Ezután jöhet a darált hús, amit fehéredésig sütünk, ekkor hozzáadjuk a paradicsomot, felöntjük kevés vízzel, ízlés szerint fűszerezzük. 10 perc főzés után, a tejfölt kikeverjük a lisztt

Almával sült csülök, almás krumplipürével

Szeretem a húsokat gyümölccsel párosítani, és mikor eldöntöttem, hogy csülköt sütök ebédre, eszembe jutott, hogy az alma milyen jól illene hozzá. Interneten keresgélve pedig megláttam a krumplit almával, így tettem össze ezt a fogást.Hozzávalók:1 kicsontozott csülök1 savanykás alma cikkezve8-10 gerezd fokhagyma10 szem egész bors1 fej vöröshagyma nagyobb darabokra vágvasóPüréhez:50 dkg krumpli hámozva, kockázva1 savanykás alma hámozva, kockázvasódiónyi vaj/margarintej A csülköt cseréptálban sütöttem. Bevagdostam és megtűzdeltem fokhagymával, megszórtam az egész borssal és sóztam. Mellé tettem az almát és a hagymát, így sütöttem 180 °C-on kb.2 órán át. Félidőben megfordítottam és az utolsó 10 percben grilleztem a bőrös felét, ami ettől finom ropogós lett. A krumplipüréhez sós vízben feltettem főni a krumplit, és amikor már majdnem megfőtt, hozzáadtam az almát. Együtt főztem, míg az alma is kissé megpuhult. Les

Csodás csokis-diós Brownie

Többször elkészítettem már ezt a Browniet, mindahányszor nagy sikerrel. A receptért köszönet Barbinak! Nálam ez az eddigi legjobb amit ettem, pedig volt már egy bevált receptem.Hozzávalók (kb.28x20cm-es tepsihez)26 dkg étcsokoládé (nálam Boci)10 dkg vaj (nálam margarin)4 db tojás30 dkg cukor (nálam csak 20 dkg)2 csomag vaníliás cukor14 dkg liszt10 dkg darabolt dió/mogyoró/mandula ízlés szerint A csokit a margarinnal vízgőz felett megolvasztjuk. A tojásokat kikeverjük a cukrokkal, majd hozzáadjuk a csokis keveréket, lisztet és végül a diót. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb.20-30 perc alatt megsütjük. Amint megsült vegyük ki a sütőből, az sem baj, ha még kicsit ragad a belseje, mert ha túlsütjük, kiszárad.Langyosan már szeletelhetjük is.Mellé legutóbb friss epret tálaltam, szerintem nagyon illik hozzá.Jó étvágyat!

Csirkemell bacon köntösben

Ezt a finomságot először anyósoméknál ettem húsvétkor, és annyira ízlett, hogy nekem is el kellett készítenem. Remek vendégváró, hidegtálra is tökéletes. Hozzávalók (1 őzgerincformához) :1 közepes csirkemellfilé apróra kockázva (kb. 0,5 kg)1 kis pohár tejföl3 db tojás3 ek liszt1 kis fej vöröshagyma fele apróra vágva20 dkg trappista sajtkb.15 szelet baconsó, bors ízlés szerintA bacon kivételével mindent alaposan összekeverünk.Az őzgerincformák kibéleljük alufóliával vagy sütőpapírral, majd a bacon szeletekkel. Ebbe öntjük a csirkemelles masszát és a bacon szeleteket ráhajtogatjuk.180 °C-ra előmelegített sütőben (nem légkeveréssel) 50 percig sütöttem (addig süssük sütőtől függően amíg szépen megpirul a bacon teteje). Én tettem alá egy másik sütőtálat is, hátha kifolyna sütés közben.Majd kiborítjuk a formából és a tetejét is megpirítjuk kb. 20 perc alatt.Így hagyjuk langyosra hűlni, majd szeleteljük.Bármilyen salátával

Biscotti, cantuccini, ropogós sütemény

Ki minek nevezi, ezért is írtam ennyi kifejetést rá, egy biztos, hogy nálunk pillanatok alatt elfogyott. Szerintem remek recept, ropogós, finom kekszek sülnek ki belőle. :)Hozzávalók (kb.25 db):7 dkg vaj/ margarin5 dkg cukor2 db tojás10 dkg dió/mogyoró/mazsola/csokoládé darabok stb ízlés szerint akár vegyesen15 dkg liszt1 kk sütőporesetleg 1-2 ek kakaópor vagy fél ek mézes fűszerkeverék A vajat megolvasztjuk és alaposan hozzákeverjük a cukrot és a tojást. A lisztet elkeverjük a sütőporral és ha szeretnénk, itt adjuk hozzá a kakaóport vagy a mézes fűszert majd a tojásos keverékkel kikeverjük, végül elvegyítjük benne az apróra tört csokit, diót, mazsolát vagy más csonthéjast ízlés szerint. Ezután formáljunk a masszából sütőpapírral bélelt tepsibe vizes kézzel két rudat, s ezt tegyük 25 percre kb.180 °C-os sütőbe. 5 perc hűtés után vágjuk fel ujjnyi vastagságú szeletekre, és fektessük a szeleteket tepsire,s 10 percre toljuk vi

Rakott padlizsán

Ezt a receptet is, mint még sok másikat, régóta szeretném közzétenni. Finom és könnyű étel, bár az elkészítése kicsit időigényes.Rakott padlizsánHozzávalók:2 db közepes padlizsán50 dkg darált hús (nálam sertéslapocka)fél bögre rizs2 ek sűrített paradicsom5-6 közepes paradicsom felkarikázva + 2 közepes paradicsom felkockázva1 kis fej vöröshagyma apróra vágva2 gerezd fokhagyma apróra vágvasó, borsfél kk rozmaringfél kk oregano3-3 ek olaj1 kk bazsalikom10 dkg bármilyen félkemény vagy kemény sajt A lasagne-hoz hasonlóan készítettem el a szószt. A vöröshagymát megdinsztelem az olajon, majd hozzáadom a fokhagymát is. Ezután jöhet a darált hús, amit fehéredésig párolunk, összeforgatjuk a paradicsompürével, felkockázott paradicsommal ,rizzsel és a fűszerekkel ízlés szerint. Annyi vizet öntünk hozzá, ami pont ellepi, és ezt a sűrűséget pótoljuk addig, míg a rizs közepe még roppanós, ekkor már nem főzzük tovább, hogy sütésnél

B.Ú.É.K.!

Sikerekben és egészségben gazdag boldog új évet kívánok minden kedves olvasómnak!"Kívül, belül maradjonBékében az ország;A vásárra menőketSehol ki ne fosszák.Béke legyen a háználÉs a szívredőben.Adjon Isten, ami nincs,Ez új esztendőben."Arany JánosA kép forrása: http://blog.search-mojo.com/2013/12/10/six-mobile-remarketing-ppc-resolutions-for-2014/

Karácsonyi készülődés - Adventi koszorú

Már nagyon vártam ezt az időszakot, amikor készülődhetünk a karácsonyra. Ilyenkor duplán élvezem, hogy alkothatok, díszíthetek, ezért saját kezűleg készítettem el elsőként az adventi koszorúnkat is. Most ennek a "receptjét" hoztam el. :)Hozzávalók: 1 db mohával bevont koszorú, vagy más koszorúalap4 tetszőleges színű és formájú gyertya4 db gyertya alaptermések ízlés szerint (nálam tűztövis bogyók és levelek és fenyőtoboz a kertből)4 db masni2-3 db gömbragasztó (nálam sima Technokol, de a ragasztópisztoly sokkal jobb ehhez)Kellemes karácsonyi készülődést mindenkinek! :)))

Céklaleves túrós daragaluskával

Régóta ki szerettem volna próbálni ezt a levest is. Hát, hogy is mondjam... finom volt, de nem lesz a kedvencem, férjem viszont nagyon szerette. De hát puding próbája az evés. :) Az biztos, hogy ilyenkor tél előtt mindenképpen érdemes kanalazni a sok vitamin miatt. A túrógaluskát pedig bátran készíthetjük más levesekhez is, nagyon finom levesbetét.Hozzávalók (3-4 személyre):1 nagy vagy 2 közepes cékla1 közepes fej vöröshagymacitromlé ízlés szerintcukor ízlés szerintsó, bors1 ek olajGaluskához:25 dkg túró1 tojás3-4 ek búzadaranagy csipet só A céklát megpucoljuk és apró kockákra vágjuk, a hagymát apróra vágjuk és 2 percig pároljuk együtt egy evőkanál olaj és némi só társaságában. Ezután felöntjük vízzel, vagy szerintem még jobb, ha zöldséglevessel és addig főzzük, míg teljesen meg nem puhul. Végül összeturmixoljuk és ízesítjük. Míg a leves fő, elkészíthetjük a túrógombócot. A túrót, tojást és a búzadarát

Blogkóstoló 12. forduló - Ügyes kezek - Máglyarakás

Ezt a süteményt a 12. blogkóstolóra készítettem, a számomra kisorsolt Ügyes kezek nevezetű blogról, amit egy kedves kamaszlány, Deni ír. Ahogy olvastam a blogját, kicsit a saját 14 éves önmagamra emlékeztetett. A sütés, főzés szeretete és a kreatívkodás is közös bennünk, a mozgásé sajnos már nem.. . :( :))) Szóval örülök, hogy rátaláltam a blogjára. Már több mint két éve írok blogot, ezalatt sok receptet készítettem el más blogokról nagy sikerrel. Ezúttal választásom a receptjei közül a máglyarakásra esett, amit még sosem készítettem, de régóta szerettem volna. Szóval, ez volt az első, és én két-három főre készítettem, ezért feleztem a megadott adagot, ami szerintem nagyon pontosan lett megadva, szépen összeállt a sütemény.Ami így kellett hozzá Deni receptje alapján:2 nagy savanykás alma hámozva, kimagozva és vékonyra szeletelveés fél kk fahéj,2-3 szikkadt zsemle vagy kifli (nem sós)4 dl tej2 tojás szétválasztva10 dkg

Szilvás gombóc, ahogy én készítem

Finom, divatosan szólva "bio" szilvát kaptam papámtól, ebből készítettem ezt az adag gombócot, ami a hétvége során el is fogyott. :) Igazából falusi, nem permetezett, mégis makkegészséges szilvákról van szó, ez a legjobb fajta. :) Egy része magában és gombóc formájában fogyott el, a többi kimagozva ment a fagyasztóba, kitűnő lesz a télen. Aztán talán fűszeres szilvaleves is készül majd belőlük a krémlevesek közepette... :)Hozzávalók (kb. 12-15 gombóchoz a szilva nagyságától függően):6 közepes burgonya meghámozva, kockára vágvaannyi liszt, amennyit felvesz a tészta1 ek tejföl (elmaradhat)csipet sócukor, kakaópor, fahéj ízlés szerint12-15 db kimagozott, félbevágott szilva1,5 bögre kenyérmorzsa + 3-4 ek cukor + 1 ek olaj A krumplit feltesszük főni egy csipet só társaságában. Míg fő, megpirítjuk a kenyérmorzsát egy evőkanál olaj társaságában, majd ha szép színe van, ráöntünk fél bögre vizet, ezzel elkeverjük, szétnyo

Cukkinis-kapros csirke

A cukkini és a kapor nálam nyerő páros, szerintem rossz már nem lehet belőle. Most egy finom szaftos tészta főtt ki belőlük.Hozzávalók (3-4 személyre):1 csirkemell falatokra kockázva2 közepes cukkini felkockázva1 púpozott ek liszt1 kis fej vöröshagyma apróra vágva2 gerezd foghagyma apróra vágva1 nagy csipet kapor apróra vágva, ha nincs, a szárított változat is megteszi1-2 ek olajsó, borsfél kg tészta (nálam olasz csavart) Az olajon átfuttatjuk a vörös- és a foghagymát, majd hozzáadjuk a csirkemellet és fehéredésig sütjük,majd a cukkinivel még 2-3 percig pirítjuk. Ezután rászórjuk a lisztet, és felöntjük annyi vízzel, vagy zöldségalaplével, ami ellepi, sózzuk, borsozzuk. Míg fő, megfőzzük a tésztát is, amiről a végén csak leöntjük a főzővizet, leöblíteni nem kell. Ha a csirkemell megfőtt, és megfelelő sűrűségűre forrt a szaftja (valahol a pörkölt és a főzelék között, de nem baj, ha kicsit hígabb, a tészta úgyis

Fehérrépa krémleves

Cukkinis olasz csavart

Mivel munka miatt csak minden második hétvégét tölthetjük együtt, így ezeken a hétvégéken igyekszünk minél többet együtt lenni, na meg jókat együtt enni. :) Tegnap a piacon szép cukkinit találtam, innen jött az alapötlet, ma valami cukkinis lesz... Így a főételünk, egy egyszerű tésztaétel volt, és tőlem nem szokatlanul, több recept elolvasása után egy saját kreáció lett (tapasztalatból, általában ezek a legjobbak, már csak azért is, mert saját ízlés szerint készülnek.. :). Előkészítéssel együtt is 1 óra alatt elkészült, ami ebben a melegben ideális, ráadásul ez a tészta még hidegen is finom.Hozzávalók (3-4 főre):1 kis fej vöröshagyma apróra vágva1-2 gerezd fokhagyma apróra vágva1 közepes cukkini lereszelve, enyhén megsózva1 paradicsom apróra kockázvaételízesítő vagy kb. fél l zöldségalaplésó, bors ízlés szerint1 kk szárított bazsalikom1 kis pohár tejföl5 dkg parmezán250 g olasz csavart tészta3 ek olívaolaj Egy

Norvégia a fjordok varázsa

A Nagy Napunk

Az elmúlt hetekben, vagy inkább hónapokban mintha egy teljesen másik dimenzióban léteztem volna. Ennek fő oka egy örömteli esemény, hogy férjhez mentem! :)) Összefutott minden. A nagy esküvői készülődés közben az immáron férjemmel a hat együtt töltött évünk után végre összeköltöztünk. Így a sok teendő és a munka mellett a blogoláson kívül még sok minden mást is elhanyagoltam sajnos, de most már végre jó visszatérni a hétköznapokba. A készülődés vége felé azért már vártuk a kifejlettet, mert az utolsó hetekben tényleg csak a nagy esemény körül forogtak a dolgok, a napok és a gondolatok is. Aztán elérkezett a várva várt nap, és itt volt az Esküvőnk napja 2013. június 1. :) Minden nagyon szép volt, és olyan, amilyet szerettünk volna. A visszajelzések alapján nem csak mi, de a vendégek is jól érezték magukat, ezt bizonyítja, hogy a mulatozás nagyjából hajnali 4ig tartott. Mi pedig azóta is boldogan élünk... :))A nás

Ilyeneket is fotózok 3.

Aktuális: tavaszi beköltözés (Seregélyek) Az elmúlt hetek fotói. Néhány tavaszi madaras képem, és a vicces időjárás miatt havas képek is készültek. Aki már régebb óta követi a blogomat, tudja, hogy a másik nagy hobbim a fotózás, azon belül is a madarakat szeretem a legjobban lencsevégre kapni. Korábbi képeim itt és itt. Remélem ezúttal is szívesen nézegetitek a képeimet. :)Egyik kedvencem az Őszapó. :)ŐszapóŐszapóLegkedvesebb madaram a Csuszka: CsuszkaCsuszka CsuszkaFekete rigóÉnekes rigóNagy fakopáncsA legviccesebb, zöldike: :))ZöldikeZöldikeZöldikeZöldikeHázi verébEtetőnkön hóesésben Tengelicek és Zöldike A legújabb felfedezett fajok (számomra):CsicsörkeFenyőpintyErdei pintyErdei pintyErdei pintyekMeggyvágó