Francia rakott burgonya

Hozzávalók: ( 6 tálkányi körethez ) 8 db burgonya 2 fej fehér hagyma lágy sajt és parmezán vaj A burgonyákat megpucoljuk, megmossuk, majd vékonyan felszeleteljük mindet, ezt követően pedig a hagymákkal hasonlóan járunk el. A kis kerámia tálkákat alaposan kivajazzuk, azután pedig egy réteg burgonyát pakolunk az aljukba. Erre érkezik egy réteg hagyma, majd ismét burgonya, majd sajtszeletek jönnek. A következő rétegek az előzőekhez hasonlóan ismétlődnek, majd a végén reszelt parmezán réteggel zárjuk a sort. Egy tepsibe kevés vizet öntünk, majd az előkészített kerámia tálkákat a tepsibe helyezzük. 180 c-os sütőbe toljuk őket, majd addig sütjük a köretünket, míg gyönyörű aranybarnák nem lesznek. és íme a főétel: Házilag füstölt kacsamell vörösborban párolt körtével, francia rakott burgonyával és könnyed madársalátával (vinaigrette James Bond módon)

Madársaláta, radicchio és vinaigrette James Bond módra

Hozzávalók: 1 citrom leve ( 1 egység ) oliva ( 2 egység ) 4 cl vodka madársaláta 1/2 fej radicchio ( vörös cikória ) méz só és bors A citromot kettévágjuk, majd a levét kifacsarjuk. Egy kisebb üvegbe szűrjük a levet, majd dupla mennyiségű oliva olajat is öntünk az üvegcsébe. Ezt követi a vodka és a méz, majd az üvegre fedőt teszünk, és alaposan összekeverjük a vinaigrette-t. Igen, ezért James Bond, vagyis rázva, nem keverve... :-) Amikor a főételt tálaljuk, akkor az öntettel szépen meglocsoljuk a salátát, sózunk és borsozunk, majd élvezzük az ízeket. és íme a főétel: Házilag füstölt kacsamell vörösborban párolt körtével, francia rakott burgonyával és könnyed madársalátával (vinaigrette James Bond módon)

Házilag füstölt kacsamell vörösborban párolt körtével, francia rakott burgonyával és könnyed madársalátával (vinaigrette James Bond módon)

Igen, most én is kilépek a saját kis védett környezetemből, elutazom azért, hogy újabb receptekkel és élményekkel legyek gazdagabb. Igen, most egy új sorozatot szeretnék elindítani, ahol elsősorban nem én főzök, hanem Ti, én pedig szívom magamba az illatokat, az ötleteket, közben fotózok, majd megmutatom a végeredményt az olvasóknak. Remélem Nektek is jó ötletnek tűnik ez az új vállalkozás, amiben természetesen Rátok is számítok. Ha van egy klassz recepted, szeretnéd, hogy ez a recept meg is jelenjen a Húsimádó blogon, akkor írj rám - és meglátjuk, hogy mi születhet ebből az ötletből. Hozzávalók: kakukkfű levendula rozmaring borsikafű fokhagyma só és bors oliva 4 db kacsamell ................ barnacukor rizs zöldtea szegfűszeg szegfűbors fahéj csillagánizs Első lépésként készítünk egy pácot, amiben a beirdalt kacsamellek fognak pihenni, mielőtt megsütnénk őket. Ebben a pácban zöld és szárított fűszerek szerepelnek: kak

Pikáns sütőtökkrémleves whiskys, pirított magvakkal | Húsimádó VLOG #6

Ha ősz, akkor sütőtökkrémleves - mert ezt sohasem lehet kihagyni. Most egy kicsit ismét variálok a megszokott receptemen, ugyanis chilivel is pikánsabbá teszem az ízvilágot, ami pedig a pirított magvakat illeti - na ott van egy kis finomság. A magokat beáztatom whiskybe, majd egy serpenyőben megpirítom őket, a maradék alkoholt pedig szintén a magokra locsolom. Hogy milyen lett? Nos ha erre kíváncsi vagy, akkor ezt a videót nézd meg :-) Hozzávalók: 1/2-1 db sütőtök 2-3 fej burgonya 2 fej hagyma 6-7 dl alaplé 2 gerezd fokhagyma 3-4 ág kakukkfű friss gyömbér chili só és bors fenyő- és tökmagok whisky

Burgonyacurry báránnyal

Hozzávalók: 3 db burgonya 3 vöröshagyma 1 kg csontozott báránycomb 1 tk garam masala 1,5-2 tk reszelt gyömbér 2 gerezd fokhagyma 1 tk chilipor 3-5 szem szemesbors 1 tk római kömény 2 szál fahéjrúd 1 tk őrölt paprika 1 tk himalája só 1 tk szárított koriander 1,5-2 dl joghurt 5-7 dl víz A vöröshagymákat megpucoljuk, majd hajszálvékony karikákra vágjuk őket, amiket egy lábasban megdinsztelünk, megpirítunk. Amint elkészültek, kivesszük mindet egy tálba, de az olajat ne öntsük ki. A gyönyörű báránycombot megtisztítjuk az inasabb részektől, majd egyenletes méretű kockákra vágjuk mind az egy kilónyi húst. A kockákat megszórjuk garam masalával, majd az olajon elősütjük a húsokat. Arra kell törekedni, hogy a húsok kifehéredjenek, de nem kell őket túlsütni. Egy kisebb tálba összekeverjük a fűszereket: a gyömbért, a fokhagymát, a chiliport, a borsot, a koriandert, a római köményt, a fahéjat, a paprikát és a sót, majd villával alaposan öss

Tojásos tonhalkrém | Húsimádó VLOG #5

Hozzávalók: 3 db tojás 2 db tonhalkonzerv 1 lilahagyma kb 8-10 dkg csemege uborka 1 ek mustár 1/2 citrom kb 5 dkg majonéz só és bors Iratkozz fel, hogy mindig értesülhess a legfrissebb videókról:

Bográcsos csirkeraguleves

Nem hagyom magam befolyásolni az időjósoktól és az időjárástól - én akkor is bográcsozok, amikor már állítólag vége a nyárnak. Egy kamra és hűtő kisöprő akciót végzek, vagyis megnézem, hogy milyen alapanyagom van, amikből aztán összeáll egy nagyszerű és tartalmas leves. Hozzávalók: 2 fej vöröshagyma 2 szál gyökérzöldség 2 szál sárgarépa 1 kaliforniai paprika 30-40 dkg zöldborsó 2 gerezd fokhagyma 10-15 dkg gomba 1/2 citrom leve 35-40 dkg csirkemell 1 ek szárított bazsalikom 1/4 ek őrölt fűszerkömény 1/4 ek morzsolt kakukkfű 1/4 ek őrölt római kömény só és bors 1-1,5 dl joghurt 1 pohár fehérbor víz Tüzet gyújtok, majd mehet a láng fölé a bogrács, amiben megdinszteljük a vöröshagymát. A felkockázott csirkehúsokat a hagymán kifehérítjük, sőt egy kicsit le is pirítjuk. Ezt követően az egy pohár száraz fehér bort a húsra öntjük, hagyjuk, hogy egy kicsit párolódjanak, majd érkezhet a hideg víz. Amint felforrósodik a v

Tisza-tó kerülés - 2017.09.16. | Húsimádó VLOG #4

Gyönyörű késő nyári, kora őszi idő, jó társaság és egy nagyon klassz helyszín - ennyi kell egy kiváló kerékpározáshoz. Sarudról indulunk, áttekerünk Poroszlón és Tiszafüreden, majd Abádszalókon eszünk egy magyaros hamburgert, iszunk egy IPA-t, aztán tekerünk tovább. A cél Sarud, ahol Eszterem egy konfitált sertéstarjával, cukkini tócsnival és tzazikivel vár bennünket. Lehet ennél jobb egy őszi szombati nap? Iratkozz fel, hogy mindig értesülhess a legfrissebb videókról:

Néha a legegyszerűbb ételek a legjobbak - Grillezett csirkecombok bazsalikomos paradicsomsalátával

Ismét Sarud, nyár végi, ősz eleji napozgatás, kerti munkálkodás közben nincs az embernek túl nagy kedve főzni - így az egyszerűbb ételek kerülnek képbe. A hűtő tele van gyönyörű és friss, ropogós koktélparadicsommal, ott van még három termetes csirkecomb is, a grill pedig békésen várakozik a szilvafa árnyékában. Nem bonyolítom túl a grillezést - gyakorlatilag a combokat bevagdosom a csontok mentén, majd alaposan besózom és finoman borsozom a combok mindkét oldalát. A grill két szélső lángját beindítom, közepes állásba kapcsolom, majd lecsukom a tetőt - és hagyom, hogy 150 C-ig felszaladjon a hőmérő. Ha megvan a hőfok, akkor középre felpakolom a három combot, tehát indirekt hőkezelést adok a húsoknak. A tetőt lecsukom, a grillen belül elindul a természetes légáramlás - én pedig hagyom, hogy szépen süljenek a húsok. Van egy kis időm, elkészítem a paradicsom salátát. Megpucolok egy vöröshagymát, majd fel is darabolom illetve két

Sertés és marha satay dinnyesalátával és fetasajt-krémmel

Egy olyan grillételt hozok most az képzeletbeli asztalotokra, ami után biztos, hogy megnyaljátok a tíz ujjatokat. A húsrudak a fűszerektől, a citromtól és a füsttől olyan üde ízvilágot kaptak, amihez nagyon illik ez a spéci saláta. Sohasem gondoltam, hogy a görögdinnye ennyire szépen illeszkedik a cukkinihez és a többi zöldséghez - még véletlenül sem az édes ízvilága dominál a salátában. A fetasajt-krém pedig tényleg lehetne a hab a tortán, feltéve ha tényleg tortát készítettünk volna. Ha még a nyár végén, vagy a gyönyörű ősz elején barátokat, haverokat hívtok, akkor ezt próbáljátok ki. Ígérem, nem bánjátok meg. :-) Hozzávalók a satay-hoz: 30-35 dkg darált sertés comb vagy tarja 30-35 dkg darált marhanyak 3/4 ek őrölt gyömbér 1 tk őrölt fűszerkömény 1 tk őrölt római kömény 1 citrom 2 gerezd fokhagyma só és bors A kétféle húst egy edényben alaposan összedolgozzuk, majd a háromféle fűszert szintén beledolgozzuk. Meglocso

Zakuszka készítése | Húsimádó VLOG #3

A nyári befőzések egyik fontos eleme - amiben én is részt vállalok - a zakuszka készítése. Eszter, a feleségem ilyenkor sok minden finomságot eltesz télire: barackot, uborkát, paradicsomot, stb, de a zakuszka elkészítésében én is fontos szerepet kapok. Én grillezek, Ő irányít és végzi az érdemi munkát. Most ismét itt a nyár, lenn vagyunk Sarudon - és készül a télire való zakuszkánk. Mivel a műveletsorról videó vagy vlog is készült, így kevesebbet írok - talán elég lesz az összetevők felsorolása és a képi anyag is... Hozzávalók: 4 kg padlizsán 2 kg kápia vagy kaliforniai paprika 2 kg paradicsom 2 kg répa 1 fej fokhagyma 2 kg vöröshagyma babérlevél só és bors olaj Iratkozz fel, hogy mindig értesülhess a legfrissebb videókról:

Citromos, joghurtos sertésszűzleves bográcsban elkészítve

Sarud, Tisza-tó, nyár. Érkezik hozzánk a legjobb barátom és a kedvese - és ilyenkor az ember próbál kitenni magáért. Tehát valami különleges levest kellene készíteni, ami nem egy nehéz, zsíros étel, mert ebben a melegben ez bűn lenne. Tehát legyen viszonylag könnyed, de mégis szabad tűzön lehessen készíteni, legyen komplex az ízvilág - vagyis nincs könnyű dolgom. Keresgélek a neten, de semmi sem fog meg - tehát rögtönöznöm kell. A hűtőben van három szép sertészűz pecsenyénk, ezeknek az elkeskenyedő végeit levágom - ez lesz a levesem alapja, a többi, szép és egyenletes hús pedig majd jó lesz vacsorára. Tehát megvan a hús, keressük meg a többi összetevőt. Legyen egy kicsit savanykásabb, citromos, joghurtos ízvilág, mert az így nyárra tejesen jó - tehát az ízvilág már kezd kialakulni. Jöhetnek a zöldségek. Legyen benne paradicsom - gondolom én. De Eszter rögtön jelzi, hogy a savas paradicsom és a joghurt nem biztos hogy harmonikus ál

Sopa de Albondigas Húsimádó módra | Húsimádó VLOG #2

Ismét egy videós blogbejegyzés, és ismét egy ízletes különlegesség. Ez a leves egy spanyol/mexikói tartalmas első fogás, aminek nagyon sok elkészítési módja van, így én egy saját verziót mutatok be Nektek. Hozzávalók: 2-3 fej vöröshagyma 3 fej paradicsom 3 szál répa 6-7 dl alaplé 5-6 dl víz 30 dkg darált sertés comb 30 dkg darált marha nyak 3 gerezd fokhagyma 1/2 ek őrölt római kömény 1 ek oregánó friss petrezselyem só és bors 1 tojás kukorica dara 1 db kápia vagy kaliforniai paprika 1 db tv paprika 1 db cukkini + friss petrezselyem Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd a feldarabolt hagymát megdinszteljük. A felkockázott répákat a hagymákra dobjuk, karamellizáljuk és pirítjuk őket, majd jöhetnek a paradicsom darabok is. Ezt a három összetevőt klasszul összedolgozzuk, ez lesz a levesünk alapja. Egy nagyobb lábast veszünk elő, majd az elkészített alapunkat beleöntjük, amire jöhet az alaplé és a víz is. Alágyújtunk, majd főzzük tovább

Idén ismét körbetekrjük a Balatont :-D #husimado #balaton #bike #bicaj

husimado készítette ezt a képet.

Egyik kedvenc városunkban voltunk ismét... #husimado #velence #venice #nyár #gastronomia #gasztró

husimado készítette ezt a képet.

Egyik kedvenc városunkban voltunk ismét... #husimado #velence #venice #nyár #gastronomia #gasztró

husimado készítette ezt a képet.

Graz #husimado #Graz #iszonyumelegvan #nyaralunk

husimado készítette ezt a képet.

Pöri juhtúrós palacsintában - Maggi receptvideó

A MAGGI csapata megtartotta az ígéretét, és elkészítette a versenyre készített pörkölt különlegességem videó verzióját. Nézzétek majd készítsétek el... Jó főzést, jó étvágyat hozzá! Az eredeti recept pedig itt olvasható. Itt pedig a saját készítésű videóim. Iratkozz fel, hogy mindig értesülhess a legfrissebbekről:

Pikáns grillkolbász töltése és sütése | Húsimádó VLOG #1

Ismét kedvet kaptam a grillkolbász sütéshez, de sajnos a korábbi töltések már elfogytak, így ismét megkerestem Kőrös Károlyt ( a Böllérbolt tulajdonosát ), hogy mit tud ajánlani a kínálatukból. Ő ismét nagyon készséges volt, gyorsan postázott - a csomag pedig tele volt mindenféle jóval: fokhagymás, borsos, na meg pikáns grillkolbász fűszerkeverékkel, füstölt paprikával - de természetesen nem hiányozhatott a 25 m-es juhbél sem. Nekem elsőre a pikáns fűszerkeverék jött be, úgyhogy most nem saját fűszer keveréket használtam, hanem ezzel dolgoztam. A hentesnél 1,5-1,5 kg marhanyakat és sertéscombot daráltattam, majd hazaérve egyből a hőtőbe tettem a kétféle húst. Mivel a keverék már eleve sózott, így nem volt más dolgom, mint a húshoz bekevertem a fűszer keveréket, majd 3 órára ismét hűtőbe került a massza. A juhbélből kivettem 3-4 darabot, langyos vízbe áztattam őket, majd kezdődött a töltés. A teraszon nem volt hideg, úgyh

Hétvégi street food kalandozásunk Budapesten

A hétvégét Budapesten töltöttük, de nem úgy mint máskor, hanem igazi turistaként. Már pénteken délelőtt leléptünk a cégtől, fogtuk Ádámot és elindultunk a fővárosba. A srácokkal az albérletükben találkoztunk, majd elindult a sétálással és tömegközlekedéssel tarkított városnéző hétvége. A konkrét helyszínekkel senkit sem akarnék untatni, de a gasztrós helyszíneket sorba szedem, hátha valakinek jó ötleteket adok. Food Truck udvar (Budapest, Üllői út 51, 1091) All About Street Food Az Üllői úton egy régi ipari vagy kereskedelmi épület belső udvarán található ez a klassz hely, ahol több food truck is kínálja a finomságait. Mi pont a vizes vb megnyitó délutánján voltunk, így sajna nem volt nagy pezsgés - de így is nagyon finomakat ettünk. Személy szerint én egy pulled pork burgert kóstoltam, na meg az Élesztősök csapolt söreit, amik nagyon meggyőzőek voltak. Krumplis Lángos (Budapest, aluljáró, Flórián tér, 1035) Szombaton r

Kétmillió

Büszkén jelenthetem, hogy a blogom ismét átlépett egy álomhatárt: ha összeadnánk Szeged, Miskolc, Pécs, Győr és Nyíregyháza teljes lakosságát, akkor adná ki azt a 777.500 főt, aki egyszer már járt a blogomon, a visszatérő látogatók száma pedig meghaladja Budapest és Debrecen lakosainak a számát, vagyis a kétmilliót. Nektek is hihetetlen? Mert nekem igen. :-D Ezúton köszönöm mindenkinek aki olvasott nálam valamit, írt vagy hozzászólt a bloghoz, a receptekhez. A Húsimádó blog azért lett olyan, amit ma láthatunk, mert igyekeztem megfogadni a tanácsokat, a véleményeket, amiket kaptam. Ötletek és elképzelések még vannak, úgyhogy nincs még vége... :-) Szóval KÖSZI !!!

Berlin - egy multikulturális város, szuper street food ételek, kiváló sörök

Már több hete hazaértünk Berlinből, de még mindig a hatása alatt vagyunk. Olyan jól éreztük magunkat, hogy a nejem már a srácainkat győzködi, hogy együtt is menjünk ki ebbe az izgalmas városba, mert Nekik is látniuk, érezniük kell ezt a hangulatot. Hogy mi volt ilyen fantasztikus? Nehéz lenne megmondani, de talán a sokszínűsége, a mérhetetlen lazasága. Szóval sztorizok egy párat, hátha valaki szintén kedvet kap - és megszereti ezt az érdekes fővárost. Meg kell vallanom valamit. Komoly előítéleteim voltak, de nem konkrétan Berlin kapcsán, hanem azzal kapcsolatban, hogy a németek túlzottan precízek, túlontúl szabálykövetők, a rend és a fegyelem az életük meghatározó elemei. Ezt korábbi bajorországi utazásaimon éreztem, de mostanra rá kellett jönnöm, hogy tényleg nem szabad senkit sem skatulyába zárni. Szóval ez a szűk öt nap nagyon jó volt arra, hogy levetkőzzem magamról ezeket az előítéleteket. Az utazás De kezdjük az elején. Szerdán e

Harcsapaprikás kapros, túrós sztrapacskával

Mivel ezt a finomságot is igen sokszor elkészítettem, így most nem fogok konkrét receptet írni, csak szerettem volna ötletet adni, hogy miként lehet óriási örömet okozni lassan felnőtt gyermekeidnek. Nos az egyik út talán ez lehet... :-) Tehát Tisza-tó, Sarud, gyönyörű nyári napsütés. Tamás fiam rágja a fülem, hogy együnk már harcsapaprikást, úgyhogy irány Poroszló, ahol sajna nem tudunk alapanyagot venni. Tiszafüred és Poroszló között, a híd lábánál szintén nincs szürke harcsa, csak afrikai - így ezt a kompromisszumos megoldást választjuk. A filék gyönyörűek, úgyhogy irány Tiszafüred - hátha lehet szerezni juhtúrót. Csak jelzem, nem sikerült, így itt is kompromisszumos döntést hoztam, vagyis sima tehéntúró és feta, na meg kapor segítségével készül el a sztrapacska. Vessetek rám minden követ, de a végeredmény a sok kompromisszum ellenére is rettenetesen meggyőző volt. Érkezzenek a fényképek, aki pedig kedvet kapott, az igyekezz

Mediterrán, zöldséges csirkés bableves - HEOL

SARUD | Hegyvári Zoltán „Húsimádó”­ ismét alkotott, sarudi hétvégi házuknál ezúttal egy különleges bográcsételt készített. http://www.heol.hu/heves/kozelet/mediterran-zoldseges-csirkes-bableves-735153/ És itt pedig az eredeti blogbejegyzés.

Nyúlragu marengói módra

Még mielőtt belevágnék a recept leírásába, nos azelőtt jelezni szeretném, hogy tisztában vagyok azzal, hogy a marengói recept alapvetően csirkéből készül - de én szeretek kísérletezni, úgyhogy most nyusziból készül a fogás. Tehát aki eredeti marengói recept miatt kattintott ide, az lehet, hogy csalódni fog. :-) Hozzávalók: 1 egész, megtisztított házinyúl 40 dkg fagyasztott erdei gomba ( vargánya,sárga gévagomba, pereszke, tuskógomba,csiperke,érdes nyelű tinorú ) 30-40 dkg friss barna csiperke 3-4 dl száraz fehér vagy rozé bor 3 fej hagyma 3-5 db paradicsom 3 ek liszt 1 marék petrezselyem zöld olaj, só, bors Mivel nyár van, ezért nem a dög meleg konyhában dolgozom, hanem kimegyek a sarudi kertünkbe, előkészítem az alapanyagokat, majd szabad tűzön, bográcsban készítem el ezt a kiváló főételt. Tehát első lépésként szétbontom a nyulat, az ízületeknél a combokat szétvágom, majd a nagyobb húsdarabokat is lefejtem a csontokról. A húsokat n