Sopa de Albondigas Húsimádó módra | Húsimádó VLOG #2

Ismét egy videós blogbejegyzés, és ismét egy ízletes különlegesség. Ez a leves egy spanyol/mexikói tartalmas első fogás, aminek nagyon sok elkészítési módja van, így én egy saját verziót mutatok be Nektek. Hozzávalók: 2-3 fej vöröshagyma 3 fej paradicsom 3 szál répa 6-7 dl alaplé 5-6 dl víz 30 dkg darált sertés comb 30 dkg darált marha nyak 3 gerezd fokhagyma 1/2 ek őrölt római kömény 1 ek oregánó friss petrezselyem só és bors 1 tojás kukorica dara 1 db kápia vagy kaliforniai paprika 1 db tv paprika 1 db cukkini + friss petrezselyem Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd a feldarabolt hagymát megdinszteljük. A felkockázott répákat a hagymákra dobjuk, karamellizáljuk és pirítjuk őket, majd jöhetnek a paradicsom darabok is. Ezt a három összetevőt klasszul összedolgozzuk, ez lesz a levesünk alapja. Egy nagyobb lábast veszünk elő, majd az elkészített alapunkat beleöntjük, amire jöhet az alaplé és a víz is. Alágyújtunk, majd főzzük tovább

Idén ismét körbetekrjük a Balatont :-D #husimado #balaton #bike #bicaj

husimado készítette ezt a képet.

Egyik kedvenc városunkban voltunk ismét... #husimado #velence #venice #nyár #gastronomia #gasztró

husimado készítette ezt a képet.

Egyik kedvenc városunkban voltunk ismét... #husimado #velence #venice #nyár #gastronomia #gasztró

husimado készítette ezt a képet.

Graz #husimado #Graz #iszonyumelegvan #nyaralunk

husimado készítette ezt a képet.

Pöri juhtúrós palacsintában - Maggi receptvideó

A MAGGI csapata megtartotta az ígéretét, és elkészítette a versenyre készített pörkölt különlegességem videó verzióját. Nézzétek majd készítsétek el... Jó főzést, jó étvágyat hozzá! Az eredeti recept pedig itt olvasható. Itt pedig a saját készítésű videóim. Iratkozz fel, hogy mindig értesülhess a legfrissebbekről:

Pikáns grillkolbász töltése és sütése | Húsimádó VLOG #1

Ismét kedvet kaptam a grillkolbász sütéshez, de sajnos a korábbi töltések már elfogytak, így ismét megkerestem Kőrös Károlyt ( a Böllérbolt tulajdonosát ), hogy mit tud ajánlani a kínálatukból. Ő ismét nagyon készséges volt, gyorsan postázott - a csomag pedig tele volt mindenféle jóval: fokhagymás, borsos, na meg pikáns grillkolbász fűszerkeverékkel, füstölt paprikával - de természetesen nem hiányozhatott a 25 m-es juhbél sem. Nekem elsőre a pikáns fűszerkeverék jött be, úgyhogy most nem saját fűszer keveréket használtam, hanem ezzel dolgoztam. A hentesnél 1,5-1,5 kg marhanyakat és sertéscombot daráltattam, majd hazaérve egyből a hőtőbe tettem a kétféle húst. Mivel a keverék már eleve sózott, így nem volt más dolgom, mint a húshoz bekevertem a fűszer keveréket, majd 3 órára ismét hűtőbe került a massza. A juhbélből kivettem 3-4 darabot, langyos vízbe áztattam őket, majd kezdődött a töltés. A teraszon nem volt hideg, úgyh

Hétvégi street food kalandozásunk Budapesten

A hétvégét Budapesten töltöttük, de nem úgy mint máskor, hanem igazi turistaként. Már pénteken délelőtt leléptünk a cégtől, fogtuk Ádámot és elindultunk a fővárosba. A srácokkal az albérletükben találkoztunk, majd elindult a sétálással és tömegközlekedéssel tarkított városnéző hétvége. A konkrét helyszínekkel senkit sem akarnék untatni, de a gasztrós helyszíneket sorba szedem, hátha valakinek jó ötleteket adok. Food Truck udvar (Budapest, Üllői út 51, 1091) All About Street Food Az Üllői úton egy régi ipari vagy kereskedelmi épület belső udvarán található ez a klassz hely, ahol több food truck is kínálja a finomságait. Mi pont a vizes vb megnyitó délutánján voltunk, így sajna nem volt nagy pezsgés - de így is nagyon finomakat ettünk. Személy szerint én egy pulled pork burgert kóstoltam, na meg az Élesztősök csapolt söreit, amik nagyon meggyőzőek voltak. Krumplis Lángos (Budapest, aluljáró, Flórián tér, 1035) Szombaton r

Kétmillió

Büszkén jelenthetem, hogy a blogom ismét átlépett egy álomhatárt: ha összeadnánk Szeged, Miskolc, Pécs, Győr és Nyíregyháza teljes lakosságát, akkor adná ki azt a 777.500 főt, aki egyszer már járt a blogomon, a visszatérő látogatók száma pedig meghaladja Budapest és Debrecen lakosainak a számát, vagyis a kétmilliót. Nektek is hihetetlen? Mert nekem igen. :-D Ezúton köszönöm mindenkinek aki olvasott nálam valamit, írt vagy hozzászólt a bloghoz, a receptekhez. A Húsimádó blog azért lett olyan, amit ma láthatunk, mert igyekeztem megfogadni a tanácsokat, a véleményeket, amiket kaptam. Ötletek és elképzelések még vannak, úgyhogy nincs még vége... :-) Szóval KÖSZI !!!

Berlin - egy multikulturális város, szuper street food ételek, kiváló sörök

Már több hete hazaértünk Berlinből, de még mindig a hatása alatt vagyunk. Olyan jól éreztük magunkat, hogy a nejem már a srácainkat győzködi, hogy együtt is menjünk ki ebbe az izgalmas városba, mert Nekik is látniuk, érezniük kell ezt a hangulatot. Hogy mi volt ilyen fantasztikus? Nehéz lenne megmondani, de talán a sokszínűsége, a mérhetetlen lazasága. Szóval sztorizok egy párat, hátha valaki szintén kedvet kap - és megszereti ezt az érdekes fővárost. Meg kell vallanom valamit. Komoly előítéleteim voltak, de nem konkrétan Berlin kapcsán, hanem azzal kapcsolatban, hogy a németek túlzottan precízek, túlontúl szabálykövetők, a rend és a fegyelem az életük meghatározó elemei. Ezt korábbi bajorországi utazásaimon éreztem, de mostanra rá kellett jönnöm, hogy tényleg nem szabad senkit sem skatulyába zárni. Szóval ez a szűk öt nap nagyon jó volt arra, hogy levetkőzzem magamról ezeket az előítéleteket. Az utazás De kezdjük az elején. Szerdán e

Harcsapaprikás kapros, túrós sztrapacskával

Mivel ezt a finomságot is igen sokszor elkészítettem, így most nem fogok konkrét receptet írni, csak szerettem volna ötletet adni, hogy miként lehet óriási örömet okozni lassan felnőtt gyermekeidnek. Nos az egyik út talán ez lehet... :-) Tehát Tisza-tó, Sarud, gyönyörű nyári napsütés. Tamás fiam rágja a fülem, hogy együnk már harcsapaprikást, úgyhogy irány Poroszló, ahol sajna nem tudunk alapanyagot venni. Tiszafüred és Poroszló között, a híd lábánál szintén nincs szürke harcsa, csak afrikai - így ezt a kompromisszumos megoldást választjuk. A filék gyönyörűek, úgyhogy irány Tiszafüred - hátha lehet szerezni juhtúrót. Csak jelzem, nem sikerült, így itt is kompromisszumos döntést hoztam, vagyis sima tehéntúró és feta, na meg kapor segítségével készül el a sztrapacska. Vessetek rám minden követ, de a végeredmény a sok kompromisszum ellenére is rettenetesen meggyőző volt. Érkezzenek a fényképek, aki pedig kedvet kapott, az igyekezz

Mediterrán, zöldséges csirkés bableves - HEOL

SARUD | Hegyvári Zoltán „Húsimádó”­ ismét alkotott, sarudi hétvégi házuknál ezúttal egy különleges bográcsételt készített. http://www.heol.hu/heves/kozelet/mediterran-zoldseges-csirkes-bableves-735153/ És itt pedig az eredeti blogbejegyzés.

Nyúlragu marengói módra

Még mielőtt belevágnék a recept leírásába, nos azelőtt jelezni szeretném, hogy tisztában vagyok azzal, hogy a marengói recept alapvetően csirkéből készül - de én szeretek kísérletezni, úgyhogy most nyusziból készül a fogás. Tehát aki eredeti marengói recept miatt kattintott ide, az lehet, hogy csalódni fog. :-) Hozzávalók: 1 egész, megtisztított házinyúl 40 dkg fagyasztott erdei gomba ( vargánya,sárga gévagomba, pereszke, tuskógomba,csiperke,érdes nyelű tinorú ) 30-40 dkg friss barna csiperke 3-4 dl száraz fehér vagy rozé bor 3 fej hagyma 3-5 db paradicsom 3 ek liszt 1 marék petrezselyem zöld olaj, só, bors Mivel nyár van, ezért nem a dög meleg konyhában dolgozom, hanem kimegyek a sarudi kertünkbe, előkészítem az alapanyagokat, majd szabad tűzön, bográcsban készítem el ezt a kiváló főételt. Tehát első lépésként szétbontom a nyulat, az ízületeknél a combokat szétvágom, majd a nagyobb húsdarabokat is lefejtem a csontokról. A húsokat n

Sörtésztában sült csirkemell csíkok szalmaburgonyával és cukkini salátával

Egy könnyed hétvégi ebéd készítése, amikor az udvaron zuhog az eső. Nincs nagy történet, nincs bonyolult recept - a végeredmény mégis meggyőző. A csirkemelleket szépen felszeletelem, majd felcsíkozom. Lisztben átforgatom őket, majd elkészítem a sörtésztát. Liszt, három tojás és 2,5 dl sör, amiket egy tálban összekeverünk. A csirkemell csíkokat a sörtésztába dobáljuk, majd forró olajban sütjük ki az összeset. Burgonyákat hámozunk, majd a képeken látható módon hajszálvékony csíkokat készítünk belőlük. Konyhai papírtörlővel felitatjuk a fölösleges nedvességet, majd ezek is mehetnek a forró olajba. Friss és zsenge cukkiniket hámozóval hajszálvékony szeletekre vágunk, amiket azután olaj, cukor és ecet keverékébe forgatunk. Kicsit hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek, és utána már tálalunk is.

Lyukas csont - avagy Osso bucco, polenta és gremolata készítése

Végre eljött ez a nap is. Sohasem ettem, sohasem főztem még ilyen ételt, de már nagyon régóta terveztem, hogy egyszer majd elkészítem. Sajnos azonban ez az alapanyag, vagyis a speciálisan szeletelt, csontos borjúlábszár vidéken nem egy könnyen beszerezhető termék, így a neten kellett keresgélnem, majd várhattam a csomagot. De pár hete már itt van a fagyasztónkban, most pedig elérkezettnek láttuk az időt, hogy lyukas csontos együnk. Sok receptet megnéztem a hazai és a külföldi oldalakon, és arra a következtetésre jutottam, hogy ez egy olyan tradicionális étel, ami az idők során rengeteg változáson ment át, amit tájegységenként és családonként is eltérően főznek. A végén Mautner Zsófi egyik receptjét vettem alapul, ami egy nagyon szép és finom végeredményt produkált az asztalunkra, vagyis szerintem jó volt a választás. Lássuk hát az alapanyagokat és a főbb lépéseket. Hozzávalók: 8 szelet csontos borjúlábszár 2 nagyobb fej vöröshagyma 7

Pizzák készítése grillrácson

Huszonéves koromban tagja voltam egy karitatív egyesületnek, a Round Table Hungary-nek - amiből azóta sajnos kiöregedtem. Most már az egyik nagy fiam, Viktor követ ebben a csapatban, természetesen a saját korosztályával karöltve. Tegnap este ennek a fiatal csapatnak volt az "asztalülése" a teraszunkon, ahol öreg tablerként és gasztro bloggerként én is jelen lehettem. Elsősorban az volt a koncepció, hogy Viktor fog pizzákat készíteni, de a népes csapattal való foglalatosság, a vendégsereg istápolása miatt a pizzák készítése anyura és apura hárult. Kellemes teher volt ez mindkettőnknek, mert egy kicsit ismét fiatalabbak lehettünk - legalább lélekben. Este fotózni végkép nem volt időm, de szombaton úgy döntöttünk, hogy sütünk még három pizzát - mert este úgyse nagyon tudtunk enni a pörgés miatt. Jöjjön hát egy kis ízelítő, milyen is lehetett az elkészített 12 darab pizza... :-D Aki a pizzatészta receptjét szeretné, az itt találja: http://hus

Pöri-receptek

Bár nyerni nem tudtam ebben a versengésben, mégis jó érzéssel tölt el, hogy egy erős és nívós mezőnyben szerepelt a Húsimádó blog. Aki kíváncsi az első 11 pályaműre, az alábbi linken nézelődhet jobbnál-jobb pöri-receptek után: https://www.okoskonyha.hu/receptek/pori?utm_source=facebook&utm_campaign=fbjunius&utm_content=pori-receptek Itt pedig az én finomságom olvasható el, ajánlom a figyelmetekbe: https://www.okoskonyha.hu/recept/porkolt-juhturos-palacsintaba-csomagolva http://husimado-eger.blog.hu/2017/06/04/pori-kihivas

Mediterrán zöldséges, csirkés bableves bográcsban készítve

Sarud, gyönyörű nyárias napsütés, sövény- és fűnyírás, tűz és bogrács előkészítése. Kicsit uncsi már a gulyás és a pörkölt, valami újat kellene alkotni, úgy hogy jóllakjunk és hogy a kreativitásomon se essen csorba. Keresgélés a neten, majd jön egy jó ötlet: Toszkán zöldséges bableves. Az irány megvan, de nem lennék önmagam, ha nem formálnám át a saját ízlésem szerint. Hozzávalók ( legalább 8-10 adag leveshez ): 4 szál répa 3 szál gyökér zöldség 2 fej vöröshagyma 2 étkezési paprika 2 szál cukkini 1/2 fej zellergumó 2 fej paradicsom vagy 1 doboz hámozott, egész paradicsom konzerv 3-4 gerezd fokhagyma 2 marék petrezselyem zöld 70-90 dkg csirkemell 2-3 ek oregánó 2-3 ek szárított bazsalikom 1-2 ek szárított metélőhagyma 1,5-2 dl paradicsom püré 50 dkg vörösbab (konzerv) 25 dkg fehérbab (konzerv) só és sok bors víz Előkészítés: a zöldségek megtisztítása, megpucolása a hagymák apróra vágása a répák, a cukkinik és a

Hamburger buci, zsemle készítése

Mivel egy amerikai receptet használunk mostanában, így a mértékegységek mérőkanálban (cup) vannak megadva, vagyis érdemes beszerezni egy ilyen mérőkanál sort, amit általában Tescoban vagy egyéb ilyen üzletben meg lehet vásárolni. 4 ek élesztő 2 mérőkanál + 2 ek forró víz 2/3 mérőkanál növényi olaj 1/2 mérőkanál cukor 2 tojás 2 tk só 6-7 mérőkanál liszt Nagy tálban felfuttatjuk az élesztőt a meleg vízben. Hozzáadjuk az olajat és a cukrot, majd 5 percig állni hagyjuk. Ezután hozzáadjuk a tojást, a sót és a lisztet. Robotgépben alaposan összedolgozzuk a tésztát. Hagyjuk kelni 30-45 percen át úgy, hogy letakarjuk egy konyharuhával. Amikor duplájára kelt, akkor kézzel átgyúrjuk. Nálunk lassan ökölszabály, hogy annyi grammos bucikat mérünk ki, amennyi a marhahúsok kimért súlya, vagyis jelen esetben 14 dkg-os tésztákat vagdosunk le. Kézzel ügyesen gyönyörű bucikat formázunk, majd még 10 percig hagyjuk őket pihenni. Az újabb trendekne

Marha- és vega burger hagymalekvárral és coleslaw-val

Egerben elindult a fesztiválszezon ( FesztEger ), amire Tamás fiam néhány kortársát invitálta meg az otthonunkba. Számunkra ez azzal is jár, hogy illik ezt a siserehadat etetni-itatni bőséggel. Mit tehet egy magamfajta blogger ilyenkor? Nos leszalad a henteshez, vesz 2 kilónyi gyönyörű marhahúst, amit le is darálnak szépen, majd otthon elindul a készülődés. A húsokból 14 dkg-os gombócokat gyúrok, majd tálalógyűrű segítségével szép és egyenletes húspogácsákat készítek. Nincs se sózás, se borsozás, simán zsírpapírra pakolgatom őket, majd mehetnek a hűtőbe. Míg én a húsokkal mesterkedem, addig Tamás és Eszter bekeveri a bucik tésztáját, amihez megtaláltuk a legklasszabb receptet, amit itt találtok: http://husimado-eger.blog.hu/2017/06/08/hamburger_buci_zsemle_keszitese Míg ők kelesztenek és bucikat sütnek, addig én készítek egy szuper hagymalekvárt, amibe vörös- és lilahagymát is használok. A barna cukor karamellizált íze olyan szépen

HEOL - Húsimádó: vörösboros vaddisznóragu

Szomszéd Eszter ismét egy igazi húsimádó ételt választott a blogomról: http://www.heol.hu/heves/kek-hirek-bulvar/husimado-vorosboros-vaddisznoragu-730374/

A vadász kedvence - vagyis ismét ételt kóstoltam a Cortado Gastrobárban

https://www.facebook.com/cortadoeger/ https://cortadoeger.hu/

PÖRI-kihívás - avagy Pörkölt juhtúrós palacsintába bugyolálva

Ahogy a múltkor már jeleztem, kaptam egy meghívást a MAGGI-tól, hogy készítsünk egy ütős street food fogást pörköltből. Nos a végeredmény megszületett, ahol sajna nem én lehettem az első, a befutó - de sebaj, született egy nagyon klassz étel, amit tényleg úgy lehet enni az utcán, hogy nem folyik majd a könyöködön a cipődre a pörköltszaft... A zsűri: Magyarósi Csaba, vlogger, az Egy nap a városban blog szerzője Milutinovits Panka, food stylist, a hello garlic! szerzője Szarvas Vera, a Nestlé dietetikusa Susánszky Ádám, a Zing Burger alapító tulajdonosa A koncepció: a blogomon már korábban készítettem úgy csirkepaprikást, hogy a körete kapros, juhtúrós palacsinta volt. Most ezt a korábbi ötletet továbbgondolva készítettem el egy palacsintás, kapros, juhtúrós pörkölt ételt, amit klasszul kézbe lehet fogni, sétálhatsz vele az utcán - és fenségesen finom. Hozzávalók a pörkölthöz: 50 dkg sertés comb 1 fej vöröshagyma 5-6 vékony szelet

Bőrén sült süllőfilék, blansírozott, grillezett zöldségek hollandi mártással és hagymalekvárral

Tegnap volt a nejem névnapja, amire két alternatívát dobtam fel Neki: vagy elmegyünk vacsorázni valamelyik klassz egri étterembe, vagy rám bízza magát, én pedig valami különleges vacsorával fogadom. Ő ez utóbbira szavazott, én pedig igyekeztem kitenni magamért. Még reggel Esztert bevittem az irodába, majd leléptem, s titkon elkészítettem egy jókora adag hagymalekvárt. Amint látjátok a fotókon, rengeteg vöröshagymát tisztítottam meg, majd vékonyan fel is szeleteltem mindet. Egy nagyobb, mélyebb serpenyőben megfonnyasztottam, majd előpirítottam a hagymákat, majd barna cukorral összekaramellizáltam ezt az egyveleget. Amikor már úgy éreztem, hogy a cukor már tényleg karamell szerű, akkor jött a balzsamecet, a worchester szósz, vörösbor, amikkel szépen összeforraltam az egészet. Só, őrölt bors, mozsárban tört rózsabors és szárított bazsalikom ment bele ízesítésként - és még hagytam tovább rotyogni a hagymalekvárt. Amint elkészült a mű, hagyt

Északról jött vendég ajándéka a spanyol házigazdának

Egy érdekes kezdeményezésben vettem, veszek részt, ami az egri Cortado Gastrobar új étlapjának a kóstolója. Nézzétek meg a videót, majd Ti is próbáljátok ki az új ételkínálatot. Őszintén nagyon finom, tartalmas és kreatív az étlap, úgyhogy csak ajánlani tudom a helyet. ... Forrás: https://www.facebook.com/cortadoeger/?fref=ts https://cortadoeger.hu/