Barackos diós rugelach

Mautner Zsófitól hoztam egy nagyon klassz receptet, kicsit zserbó ízvilág kis kiflikben... nagyon megszerettem őket. Akár a karácsonyi aprósüti repertoárunkba is beilleszthetjük őket. :)Hozzávalók:24 dbTészta:120 g krémsajt120 g vaj3 ek cukorcsipet só150 g lisztTöltelék:50 g barna cukor2 ek sima cukor2 tk fahéj100 g dió durvára vágva6 ek baracklekvárTetejére:1 db tojás2 ek tejkevés fahéjas cukorA szobahőmérsékletű vajat és a szintén szobahőmérsékletű krémsajtot összekeverjük a cukorral, a sóval és a liszttel.Egy elég ragadós tésztát kapunk, amit egy éjszakára hűtőbe teszünk.A töltelékhez összekeverjük a diót a cukrokkal és a fahéjjal.A tésztát megfelezzük, az egyik felét kinyújtjuk egy kb 20 cm átmérőjű körré és megkenjük a lekvár felével, majd megszórjuk a cukros dió felével.12 darabra vágjuk és feltekerjük.A kifliket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, megkenjük a tojás és tej keverékével, megszórjuk fahéjas cuk

Tökök perecből

Hasonlóan könnyű összeállítani ezeket a kis tököket is, mint a többi halloween receptet.Megint a GalzurShopból vásároltam hozzájuk, narancssárga csokit innen, világoszöld fondant masszát pedig innen.Hozzávalók:sós perecekkb 50 g narancssárga candy melts( a perecek számától függően ez lehet több is )1 ek olajvilágoszöld fondantA csokit az olajjal megolvasztjuk.Megmártjuk benne a pereceket és egy sütőpapírral bélelt tálcára tesszük.A fondantból lecsípünk egy kicsit és ráillesztjük a tök tetejére.Mehetnek is be a hűtőbe dermedésig.

Boszorkánykalapok

Újabb halloween "recept" ami majdnem nem jött létre ezek nélkül a helyes kis csokik nélkül, ugyanis hiába kerestem itthon Hershey's Kisses-t sehol nem találtam... aztán csodák csodájára a repülőtéren, a check-in utáni boltban, szó szerint szembe jött velem.... kb mint egy eszelős úgy csaptam le rá! :)Hasonló formájú csokival helyettesíthető, esetleg fekete vagy barna fondantból készült kis kúpokat is tehetünk a helyére.Hozzávalók:Mini vaníliás karikaHershey's kisses vagy más csokoládészínes dekortollA másik fajtához:oreo kekszcsokikb 25 g vaj1/2 ek porcukornarancssárga ételfestékKicsomagoljuk a csokikat és a vaníliás karikára tesszük.Az aljukat picit meg lehet vizezni hogy odatapadjanak.Piros és sárga dekortollal megrajzoljuk a kalapokra a szalagot és a csatot.Az oreo kekszes változathoz, a kekszet elfelezzük, a krémet belőle megesszük. :)A vajat kikeverjük a porcukorral és a narancssárga festékkel.Mindegyik csoki alját megkenjük a színes vaj

Csontocskák

Óh még van egy-két halloween "recept" a tarsolyomban... folytatnám is ezekkel a kis csontocskákkal :))Természetesen fehér csokival is tökéletesen működik a "recept" de én hófehér candy melts-et használtam, a GlazurShopból, itt lehet megtekinteni. :)Vérnek, a piros zselét pedig itt.Hozzávalók:ropimini pillecukorkb 50 g olvasztott csokidekorgélA ropit eltörjük akkorára, amekkora csontokat szeretnénk.A végükre húzunk 1-1 mini pillecukrot és megmártjuk az olvasztott csokiban.Sütőpapírra tesszük őket és mehetnek a hűtőbe dermedni.Dermedés után a dekortollal tehetünk rá egy kis vért.

Sebtapaszok

Kedvenc halloween sütim!!Szerintem nagyon cuki, már ha lehet ilyet mondani pár véres nápolyi sebtapaszra.... :)))A piros dekor gélt a GlazurShopból rendeltem, innen.Hozzávalók:Pár darab a kedvenc nápolyinkból, én citromosat használtamporcukorvízdekorgélKb 1 ek porcukorhoz adjunk egy nagyon kevés vizet és keverjük el, ha kell adjunk még hozzá de egy sűrű jól kenhető krémet kell hogy kapjunk.A nápolyit, ha nem sebtapasz formájú / méretű, vágjuk el.Közepére kenjünk egy kevés fehér masszát, igény szerint rakjunk rá vért dekor géllel.

Szellemek

Tudom halloween kicsit még odébb van, mégis egy ilyen last minute ötlettel indítanék, mert dekorációnak is tökéletesen alkalmasak ezek a kis szellemek.Anyuék nappalijában már két hete sértetlenül kísértenek :)))Megint a GlazurShopból rendeltem a hozzávalókat mutatom is:Fehér fondant: ittEhető fekete filctoll: ittSzükségünk lesz hozzá valamire amit be lehet vonni fehér fondanttal, fehér fondantra és ehető fekete dekortollra.Mi az a valami amit be lehet vonni és szellem formájú? - Én az Aldiban vettem mini choko kissest. Na ők tökéletesek bevonni, abszolút szellem formájúak :)A fondantot porcukros / keményítős deszkán vékonyra nyújtjuk, nagy pogácsaszaggatóval kört vágunk belőle, kicsit még kinyújtjuk, majd ráhelyezzük a szellem alapra. Széleit kicsit összenyomkodjuk.Dekortollal szemeket és szájat rajzolunk nekik.

Mascarponés sós karamellás torta

Családi szülinapozás elengedhetetlen kelléke :)Az eredeti receptet itt találtam, viszont a saját jól bevált tésztámmal dolgoztam.A karamell szószból ami maradt, azt kis üvegben megkapta az ünnepelt. :)Hozzávalók:18 centis tortaformáhozTészta:3 db tojás200 g cukor200 ml olaj100 ml tejcsipet só125 g natúr joghurt350 g liszt1 csomag sütőporMascarponés krém:500 g mascarpone200 ml habtejszín1-2 ek porcukorSós karamellkrém:300 g cukor200 ml tejszín50 g vaj2-3 csipet só2-3 marék pattogatott kukoricaAz egész tojásokat fehéredésig keverjük, közben adagonként adjuk hozzá a cukrot.Mehet bele az olaj, a tej, a só, a joghurt, alaposan elkeverjük majd hozzáadjuk a lisztet és a sütőport.3 db 18 centis tortaformába osztjuk a tésztát és 180 fokon kb 30 perc alatt megsütjük őket.Tűpróba!!Még langyosan kivesszük őket a formából és egy sütőpapírra rátesszük, fejjel lefelé, rakhatunk rá egy tányért is nehezékként.. ez azért kell hogy eltüntessük a púpot.

Aranygaluska

És elmaradhatatlan társa a vanília sodó... mint Batman és Robin :))Most egy 26 centis tortaformában sütve.Hozzávalók:500 g liszt2 tojássárgája300 ml tej60 g vaj25 g élesztő50 g cukorcsipet só200 g darált dió 150 g cukorAz élesztőt felfuttatjuk 1 dl langyos tejben 1 tk cukorral.A liszt közepébe beletesszük a tojássárgákat, cukrot, csipetnyi sót, majd az élesztős tejet is, illetve a maradék 2 dl tejet.Fakanállal összedolgozzuk a tésztát, majd az olvasztott vajat is hozzáöntjük. Letakarva, meleg helyen egy órát kelesztjük.Ha megkelt, kiborítjuk egy meglisztezett nyújtódeszkára, kb. 2 cm vastagra kinyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.Kivajazott jénai edénybe leteszünk egy sort,megkenjük olvasztott vajjal majd megszórjuk darált cukros dióval. Addig folytatjuk a rétegezést, míg tart az alapanyag. A tetejére kerüljön bőven a dióból.

Apu tortája

Na hát egy sima hagyományos csokitortát szerettem volna Apunak csinálni, amikor is jött az ötlettel hogy van neki az a kedvenc sütije... kakaós lapok benne lekvár.... hát hogy ő olyan tortát kér...Na jó, oké, végül sikerült finom is lett, Sacher torta feeling... ami kevésbé sikerült az a körbekenés a ganache-zsal, lásd: fotó... pedig még morzsakabátot is raktam rá...nevezzük rusztikusnak :)))Ami engem lenyűgözött az az aranypor amit használtam rá, nem gondoltam volna soha hogy ilyen szépen fed majd, pedig minimálisat használtam rá.Dekornak felolvasztottam 100 g étcsokit, elkentem, lehűtöttem és egyszerűen csak összetörtem.Az aranyport az arany szórócukrot és a barna fondantot amiből a tök készült a Glazur Shopból rendeltem.A tököt pedig így készítettem.Hozzávalók:2 db 18 centis formáhozTészta:3 db tojás230 g cukor200 ml olaj100 ml tej125 g natúr joghurt300 g liszt50 g holland kakaópor1 csomag sütőporcsipet sóKrém:9 ek lekvárMorzsakabát:(

Zserbógolyó

4 éve csinálom rendíthetetlenül ezeket a kis golyókat...most már megérdemeltek egy új fotót :)Az eredeti receptet pedig Szofimtól lestem el, innen.Hozzávalók:kb 15 db-hoz150 g darált dió150 g darált keksz4-5 ek baracklekvár200 g étcsoki2 ek olajA diót a keksszel és a lekvárral összegyúrjuk.Ha kell még lekvárt adhatunk hozzá.Az csokit az olajjal felolvasztjuk.A masszából lecsípünk egy darabot, golyóvá formáljuk és csokiba mártjuk őket.Tetejét megszórhatjuk darált dióval és hűtőbe tesszük őket.

Sütőtökös pite

Szofimat fogja örök hálám üldözni ezért a receptért... rengeteget átnéztem de kb mindegyik úgy kezdődött hogy 8 oz, 2 inch stb stb.... :)Végül jött a segítség és a tökéletes recept!! :)A pitetészta elegendő bőven a dekorra is. A dekort úgy csináltam hogy narancssárga, zöld, piros és sárga ételfestéket random belegyúrtam a maradék tésztába.A kis tököket pedig így készítettem.Hozzávalók:1 bögre = 2,5 dl Tésztához:300 g liszt100 g porcukorcsipet só150 g vaj 2 db tojásKrémhez:1 bögre sült sütőtök( kb 4 szelet ) 1/3 bögre cukor1 ek lisztcsipet só2 tk mézeskalács fűszerkeverék1 egész tojás1 tojássárgája1/2 bögre habtejszín A tésztához a lisztet, a porcukrot és a sót összekeverjük, elmorzsoljuk benne a vajat majd a két egész tojással egy könnyen nyújtható tésztát gyúrunk.Ha nagyon ragadna egy kis lisztet, ha nem állna össze akkor egy kis tejfölt adhatunk hozzá.Fél- egy órára hűtőbe tesszük.Enyhén lisztezett felületen,

Marcipán tökök

Süteményt, tortát, pitét dekorálni készítettem ezeket az édes kis tököket.Ha én meg tudtam őket csinálni, akkor bárki, ugyanis a kézügyességem majdnem egyenlő a nullával... de tényleg... Anyukámat is meg lehet erről kérdezni :)A biztonság kedvéért csináltam fázisfotókat is... a gömb végű eszköz simán helyettesíthető egy 4-es méretű ecsettel, a másik pedig egy kés tompa felével.Nagyon szépek lehetnek még pasztell barna színben, sötétzöld szárral. :)Mindkét fondant masszát a Glazur Shopból rendeltem, a sárga itt, a zöld pedig itt érhető el. :)Hozzávalók:kb 15 db tökhöz250 g narancssárga marcipán / fondantkb 10 g zöld marcipán / fondant 1: A sárga marcipánból lecsípünk egy darabot és egy gömböt formázunk.2: Az ujjunkkal egy nagyon picit lenyomjuk. 3-4: A gömb végű eszközzel vagy egy 4-es méretű ecset végével egy picit beleszúrunk, hogy legyen helye a szárának. 5: A másik fajta mintázóval, vagy egy kés tompább felével

Zserbó

Ezt az örök klasszikust ősszel szeretem a leginkább elővenni... a dió miatt nekem ez kimondottan ehhez az évszakhoz adja magát. :)Az eredeti receptet ITT találtam, de én csak 3 laposat szoktam ebből csinálni.Hozzávalók:kb 20*20 centis tepsihezTészta:200 g liszt100 g vaj20 g porcukor1 db tojássárgája40 ml tejcsipet só2 g élesztő1 g sütőporTöltelék:120 g darált dió70 g cukorfél citrom héja1 késhegynyi őrölt fahéj300 g baracklekvár Tetejére:100 g étcsokoládéA tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, 3 részre osztjuk és 30 percre hűtőbe tesszük.Amíg a tészta pihen, a töltelék hozzávalóit összekeverjük.Az első tésztát kivesszük, és négyzetesre nyújtjuk hogy ki tudjuk vele bélelni a sütőformát.Az első tésztát akkorára kell nyújtani hogy a forma oldalára is oda tudjuk tenni.A tészta olyan vékony lesz hogy szinte át látszik rajta az asztal.Ezután a lekvár felével megkenjük a tésztát, majd a diós keverékből jöhet rá szintén

Orosházi banánlevél

Ilyen esős időben nincs is jobb szerintem mint kelt tésztát sütni, legalábbis engem ez mindig erre inspirál :)Limara orosházi banánlevelét amúgy is ezer éve kinéztem már magamnak... és az idő is megjött hozzá :)Megpróbálom normálisan leírni a formázását, de az eredeti receptnél képekkel is illusztrálva van.Az eredeti recept a fázisfotókkal együtt pedig ITT érhető el.Hozzávalók:12 db-hozTészta:500 g lisztcsipet só3 ek cukor200 ml tej200 ml habtejszín25 g élesztő1 tojássárgájaTöltelék:100 g puha vaj2 ek porcukor1 ek kakaópor / 2 tk fahéjA tésztához egy tálba szitáljuk a lisztet, elkeverjük a sóval.A tejet és a tejszínt meglangyosítjuk együtt és belemorzsoljuk az élesztőt.Nem kell felfuttatni, csak elkeverjük benne.Hozzáadjuk a liszthez, beletesszük a tojássárgáját is és kidagasztjuk a tésztát.Hagyjuk 1 órát kelni.Addig kikeverjük a töltelékeket.Én kétfélét csináltam:A kakaóshoz a vaj felét kikeverjük 1 ek porcukorral és 1 ek k

Almás galette sós karamellel

A franciák almás pitéje... vékony tészta és sok sok alma... én a biztonság kedvéért csináltam mellé egy sós karamell öntet is és mellé dobtam még 1 gombóc vanília fagyit is, nem igazán rontotta el... :)))A tészta receptjét Mautner Zsófitól lestem :)Hozzávalók:Tészta:Tészta:150 g liszt100 g hideg vajcsipet só1 tojássárgája2 ek hideg víz Töltelék:3 db nagyobb alma2 ek barna cukor2 ek étkezési keményítő2 csipet fahéjKaramellöntet:150 g kristálycukor75 g vaj10 ek habtejszín1 mokkáskanálnyi sóA lisztet a vajat és a sót aprítógép segítségével összemorzsoljuk, beletesszük a tojássárgáját és a vizet és tovább aprítjuk.Kivesszük, gyorsan összedolgozzuk majd 30 percre hűtőbe tesszük.A töltelékhez az almákat meghámozzuk, felkockázzuk, hozzáadjuk a cukrot, a keményítőt, és a fahéjat majd alaposan megkeverjük.A keményítő azért kell hogy ne áztassa el az alma a tésztát.Lisztezett sütőpapírra rakjuk a tésztát, kör alakúra nyújt

Whoopie pie

Annyira cuki ez a süti!! Az íze meg... szerintem zseniális... a barna része olyan mint egy csokis kevert süti, belül finom citromos mascarpone krém... szívem szerint minden reggel vele nyitnám a napot :)))Hozzávalók:kb 15 db-hozTészta:250 g liszt8 g szódabikarbóna80 g kakaópor180 g olvasztott vaj150 g cukor1 db tojás120 ml tejKrém:250 g mascarpone200 ml habtejszín1-2 ek porcukorfél citrom leveA lisztet, a szódabikarbónát és a kakaóport összekeverjük.Az olvasztott vajat elkeverjük a cukorral, a tojással és a tejjel majd hozzászitáljuk a száraz alapanyagokat.Egy keményebb tésztát kapunk, amit 1-2 órára hűtőbe teszünk.A tésztából diónyi darabokat csípünk, meggömbölyítjük őket.Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a golyókat és nagyon kicsit lelapogatjuk de tényleg csak egy kicsit!!200 fokon 10-12 percig sütjük.A krémhez a habtejszínt habbá verjük, összekeverjük a szobahőmérsékletű mascarponéval, hozzáadjuk a cukrot és a citromlevet is.Utóla

Csokis almaszeletek

Nagyon szeretem az őszt és most úgy néz ki meg is érkezett... ezzel a csokis almával köszöntöm :)Az ötletet innen néztem.Hozzávalók:3 db almakb 150 g étcsoki1 ek olajAz almák tetejére:aprított dióvajkaramella darabokkaramellaAz almákat viszonylag vastagabb szeletekre vágjuk, kis késsel bemetszést vágunk az aljukba és belenyomunk 1-1 jégkrém pálcikát.A csokit az olajjal megolvasztjuk, belemártjuk az almákat, a felesleget lecsepegtetjük és sütőpapírra tesszük őket.Cukrot karamellizálunk és egy kanál segítségével áthúzzuk az almákat vele, megszórjuk vajkaramella darabokkal és aprított dióval, vagy ízlésünk szerint bármivel.1-2 órára hűtőbe tesszük.

Lángos

Most láttam csak hogy a nyár és a strandok legfőbb ételét, a lángost, teljesen elfelejtettem feltenni.... na majd most... :)Bár a legjobb lángosokat én Fehérváron a Skála melletti lángosos bódéban eszem... gyerekkorom óta ott van... a körülötte lévő bódék egyre csak változnak, de a lángosos az fix!!Azt nem döntötte be semmilyen gazdasági válság :)))Ennek a lángosnak az eredeti receptjét itt találtam.Hozzávalók:kb 6-8 darabhoz500 kg liszt25 g élesztő100 ml vízcsipet cukor2 csapott tk só kb 150-200 ml vízFokhagymás öntethez:0,5 dl víz0,5 dl olaj3-4 gerezd fokhagymaElőször a fokhagymás öntetet készítjük el, a vizet és az olajat összekeverjük, belenyomjuk a fokhagymát és hűtőbe tesszük.A tésztához 100 ml langyos vízbe teszünk egy kevés cukrot, majd felfuttatjuk benne az élesztőt.A liszthez adjuk a sót, az élesztős vizet, majd kb 200 ml vízzel közepesen lágy tésztát dagasztunk.1 órát kelni hagyjuk.A tésztából gombócokat formálunk,

Keksztekercs

Ezerféle recepttel próbáltam megcsinálni, na most sikerült úgy hogy simán fel tudtam tekerni és nem törött el.A nyújtáshoz frissen tartó fóliát használok két rétegben és még a sodrófát is betekerem vele :)Retró süti a javából!Hozzávalók:1 tekercsTészta:250 g darált keksz100 g porcukor1 dl kávé2 ek kakaópor1 ek rum50 ml tej2 ek lekvárKrém:100 g puha vaj50 g porcukor50 g kókuszreszelékA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd fólián kinyújtjuk.A töltelékhez a puha vajat a porcukorral kikeverjük és hozzáadjuk a kókuszreszeléket.A krémmel megkenjük a kinyújtott tésztát és óvatosan a fólia segítségével feltekerjük.2-3 órára betesszük a hűtőbe.Tálalás előtt kókuszreszelékbe forgatjuk a tekercset.

Áfonyás sajttorta

Hatalmas nagy kedvencem, érte megéri bekapcsolnom a sütőt :)Most nem vízgőzben, hanem csak simán sütöttem, így rusztikusabb színe van.Ehhez a tortához mindig Mautner Zsófi receptjét használom, a hozzá tartozó videóban, meg is lehet nézni hogy kell vízben sütni :) A mascarponét érdemes egy fél órával a torta összeállítása előtt kivenni a hűtőből, így tökéletesen lehet majd vele dolgozni.Hozzávalók:23 centis formáhozKekszes alaphoz:250 g darált keksz( én teljes kiőrlésű vajas kekszet használtam)125 g olvasztott vajA krémhez:750 g krémsajt (mascarponét használtam)150 g porcukor1 citrom reszelt héjafél citrom leve100 ml tejföl100 ml habtejszín2 egész tojás3 tojássárgája1 ek étkezési keményítő( elhagyható )kb 200 g áfonya A sütőt előmelegítjük 180 fokra.A darált kekszet az olvasztott vajjal összekeverjük, majd egy sütőpapírral bélelt tortaforma aljára nyomkodjuk, és hűtőbe tesszük amíg elkészítjük a krémet.A krémhez a szo

Katalán krém

Amikor Barcelonában jártunk sikerült jó pár autentikus ételt megkóstolnunk, kivéve a katalán krémet... Így 4 év után jött egy villanásom hogy nekem már pedig katalán krémet kell csinálnom, anélkül nem élet az élet :)))Villámgyorsan összeállítható desszert, kánikula idején is tökéletes.Hozzávalók:4 db kisebb formához500 ml tejcsipet fahéjfél lime leve4 db tojássárgája50 g cukor2 csapott ek étkezési keményítő1-1 ek cukor a tetejéreA tejet a fahéjjal és a lime levével összemelegítjük, de nem forraljuk.A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a keményítővel.A meleg tejet lassan a tojásos keverékhez öntjük amit közben folyamatosan keverünk.Visszatesszük a tűzre és besűrítjük.Megvárjuk míg kihűl és hűtőbe tesszük.Tálaláskor a tetejére 1-1 ek cukrot teszünk és rákaramellizáljuk.

Lekváros piskótatekercs

Januárban döntöttem el hogy szeretném lecserélni a gáztűzhelyemet villanyra.... elég hosszú volt az út, mire eljutottam ide de végre tegnap birtokba vehettem az új sütőmet, és megfogadtam hogy piskótatekerccsel fogom felavatni, hiszen az nekem soha de soha nem sikerült még!!A felavatás megtörtént, a sütőm remek, de nála már csak ez a tekercs szuperebb :))))Ja meg hát a recept is tökéletes amit innen vettem.Videó a recepthez: itt.Hozzávalók:1 tekercshez6 db tojás120 g cukor120 g lisztbaracklekvárA tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét a cukorral habbá verjük.Hozzáadjuk a tojássárgákat és óvatosan belekeverjük.Hozzákeverjük az átszitált lisztet is.Sütőpapírral bélelt gáztepsin egyenletesen elkenjük a masszát.200 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.Mikor langyosra hűlt, lehúzzuk róla a sütőpapírt és átesszük egy másik papírra.Megkenjük baracklekvárral és a papír segítségével feltekerjük.Hagyjuk teljesen kih

Vaníliakrémes gyümölcsös pite

Úgy terveztem ez lesz a hétvégi desszertünk... ez lett, csak nem a hétvégi, hanem a pénteki, mert Emberem pikk pakk eltüntette :)Mivel nem volt sok időm, ezért hidegen kikeverhető pudingot használtam, nagyon finom lett....na de azért egy főzött vaníliapudinggal... vagy egy kis nutellás mascarponekrémmel.... ugye ugye :)Az eredeti receptet innen néztem.Hozzávalók:Tészta:180 g liszt100 g vaj 70 g porcukor1 tojássárgájacsipet só1 ek hideg vízKrém:1 csomag vaníliás Dr Oetker Gála krém400 ml tejTetejére:sok sok gyümölcsEgy aprítógépbe mérjük a lisztet és a vajat majd elmorzsoljuk.Hozzáadjuk a többi alapanyagot és az aprítót addig nyomjuk amíg össze nem áll a tészta.30 percet hűtőbe tesszük.Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk, majd beleillesztjük a piteformába.Tetejére sütőpapírt teszünk, nehezéknek beleszórunk egy kis szárazbabot és így sütjük 170 fokra előmelegített sütőben 15 percet, utána eltávolítjuk a babot és a sütőpapírt

Nutellás bögrés süti mikróban

Nem nem, senkit nem akarok meggyőzni arról hogy mikróban sütni szuper jó, egészséges, nagy kihívás stb stb.... de, édesség elleni vágy legyőzésére a 35 fokban szerintem ideális, mert a végeredmény egy finom kakaós süti, aminek olvadt Nutella van a tetején... ugye hogy nem hangzik szörnyen? :)Hozzávalók:1 db 250 ml-es bögréhez45 g liszt15 g kakaópor0,5 tk sütőpor35 g cukor50 ml tej30 ml olaj2 tk Nutella a tetejéreA száraz hozzávalókat a bögrében összekeverjük, hozzáadjuk a tejet és az olajat, kikeverjük.Tetejére Nutellát teszünk és 750 W-on 2,5 perc alatt "megsütjük".

Sárgabarackos gombóc

Végre egy gombóc recept amibe nem kell krumplit főzni, áttörni, megvárni míg kihűl, annyi liszt amennyit felvesz... de még mindig ragad... ugyanis ebben túró van!Mindent összegyúrunk, kicsit pihentetjük és már kész is! Emberem azt mondta hogy ugyanolyan mint a szilvás gombóc csak sárgabarackkal.... szóval még az íze is ugyanolyan jó :)Az eredeti receptet itt találtam.A margarint vajra cseréltem, mást nem változtattam rajta.Hozzávalók:kb 10-12 db gombóchoz60 g vaj250 g zsíros túró1 db egész tojás1 db tojássárgájacsipet só1 citrom reszelt héja160 g liszt10-12 db sárgabarackpirított zsemlemorzsafahéjas porcukorA vajat megolvasztjuk.A túrót kicsit áttörjük, hozzáadjuk a vajat, a tojásokat, csipet sót, a citromhéjat és végül a lisztet.Egy ruganyos könnyen kezelhető tésztát kapunk,1 órára hűtőbe tesszük, addig kevés olajon megpirítjuk a zsemlemorzsát és kimagozzuk a barackokat.A tésztából csípünk egy darabkát, kézzel kilapítjuk, beletesz