Pink

Pink

6

Húsvéti sütipecsétes keksz

Teljesen ugyanaz a recept mint a karácsonyi sütipecsétes kekszeimnél, de már Húsvétra hangolódva.A bárány a kedvencem, az annyira cuki :)A pecsétet innen rendeltem.Hozzávalók:kb 40 db350 g liszt150 g porcukor130 g vaj2 tojás12 g vaníliás cukor1 vanília rúd kikapart magjaiA hozzávalókat összegyúrjuk, és legalább 2 órára hűtőbe tesszük a tésztát.Az idő letelte után, kivesszük, kinyújtjuk és a sütipecséttel kiszaggatjuk, mintázzuk.Szilikon a pecsét, de azért liszt nélkül nem mindegyiket tudtam szépen levenni, szóval a pecsétet kevés lisztben meg lehet mártani előtte.160 fokon kb 10-12 percig sütjük őket.Na és akkor

Pink

Pink

6

Túrós pogácsa

Szilveszterről maradt még egy receptem... szerintem a pogácsa az első számú kedvenc ami a sós sütiket illeti... sütjük, névnapra, szülinapra, házibuliba, baráti összejövetelekre, kerti partikra, piknikre, bableves mellé... szóval kb mindig :))Az eredeti recept innen, de én feleztem az adagot mert mini pogácsákat csináltam.Hozzávalók:50 ml tej1 kk cukor15 g élesztő300 g liszt15 g só165 g olvasztott vaj250 g túró1 db tojásA tetejére:1 db tojás 1 tk tejföllel és csipet sóval elkeverveszezámmag / sajtA tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk hogy felfusson, kb 10 perc alatt.Egy nagy tálba tesszük a hozzávalókat, ráöntjük

Pink

Pink

6

Nehéz sós teasütemény

Van ám még szilveszteri receptem, ami szintén jól szívja az alkoholt :)Az eredeti receptet itt találtam, de legközelebb dupla adagot csinálok!Hozzávalók:Tészta:375 g liszt8 g só200 g vaj2 db tojássárgája100 ml habtejszínTetejére:1 db tojásmák / kömény / sajt / szezámmag A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kinyújtjuk téglalappá kb 15 mm vastagságúra, tálcára tesszük és fél órára a mélyhűtőbe tesszük.Én sima hűtőbe tettem 1 órára.A téglalapot hosszabbik oldalánál felcsíkozzuk, majd a rövidebb oldalánál ferdén, rombuszokat vágunk de még nem szedjük szét őket.A

Pink

Pink

6

Sütőporos pogácsa

4 nap múlva szilveszter, ennek örömére van egy szuper gyors pogácsa recept a tarsolyomban, ami szerintem nagyon jól fog jönni hogy felszívja a sok pezsgőt :)Hozzávalók:kb 50 db600 g liszt2 tk sütőpor4 csapott tk só300 g vaj140 g reszelt sajt8 ek tejföl1 db tojáskb 60 g reszelt sajtA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kb 1,5 centi vastagra nyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.A pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, tetejüket megkenjük tojással, megszórjuk reszelt sajttal és 180 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt szép

Pink

Pink

6

Fahéjas narancsos perec

Azt hiszem ez az utolsó aprósüti ajánlatom Karácsonyra, pillanatok alaptt a kedvencemmé avanzsált! :)Az eredeti receptet Ildóm blogján találtam: ittHozzávalók:250 g liszt70 g porcukor140 g vaj1 tojássárgája1 narancs reszelt héjafahéjkb 100 g fehércsoki1 ek olajA tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 1 órára hűtőbe tesszük.4-5 mm vékonyra nyújtjuk, perec szaggatóval kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben kb 10-12 perc alatt megsütjük.A fehércsokit az olajjal megolvasztjuk.A kihűlt pereceket megmártjuk a fehércsokiban, meghintjük fahéjjal és dermedésig hűvös

Pink

Pink

6

Habcsókfenyőfa

Amikor habkarikát készítettem, egy részébe tettem zöld ételfestéket és ilyen szuper aranyos fenyőfákat szárítottam a sütőben :)Hozzávalók:Hozzávalók:2 db tojásfehérjecsipet só75 g + 25 g porcukor25 g étkezési keményítőzöld ételfestékszínes dekorcukorA tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük.2-3 részletben adjuk hozzá az átszitált 75 g porcukrot, közben folyamatosan járatjuk a gépi habverőt.Ha a porcukor utolsó részletét is hozzáadtuk akkor még addig verjük amíg egy jó kemény habot nem kapunk, amibe ha késsel belevágunk ottmarad a nyoma.Ha ez kéz akkor kézi

Pink

Pink

6

Diós stangli

Egy fantasztikusan finom, sváb sütemény recept bevezetőjét írom éppen, amit Emberem Anyukájától kaptam és együtt is készítettük el.Mióta ismerem az Anyukáját, azóta ismerem ezt a sütit is és azóta nem bírom abbahagyni az evését!!! :)Hozzávalók:400 g darált dió100 g zsemlemorzsa100 g porcukor3 db tojásMáz:2 db tojásfehérje260 g porcukorpici citromléA tészta hozzávalóit összegyúrjuk és téglalap alakúra kinyújtjuk.A tojásfehérjét a porcukorral és a citromlével kemény habbár verjük, majd feltesszük kb 3 percre gőz fölé is, közben folyamatosan verjük.A mázat rákenjük a kinyújtott

Pink

Pink

6

Preckedli

Nagymamám régen sokat sütött ilyet karácsonyra, nagyon finom, borzasztóan eteti magát és sokáig el is áll... nem nálunk mondjuk. :)Hozzávalók:500 g liszt100 g sertés zsír150 g vaj12 g vaníliás cukor180 g cukor1 csomag sütőpor2 db tojás1 citrom reszelt héjakb 100 g dió apróra vágva elkeverve 1-2 ek cukorralA lisztben elmorzsoljuk a zsírt és a vajat, hozzáadjuk a cukrokat, a sütőport, valamit 1 egész tojást és 1 tojássárgáját majd alaposan összegyúrjuk.1-2 órára hűtőbe tesszük.Lisztezett deszkán kinyújtjuk, kiszaggatjuk, a formák tetejét megkenjük a megmaradt tojásfehérjével és a cukros dióba

Pink

Pink

6

Bejgli szelet

Advent 3. vasárnapjára egy igazi klasszikus más formában.Az én kedvencem a diós, Férfimé a mákos ezért két féle töltelékkel készült de természetesen lehet egyfélével is. Egy kis forralt bor, egy kis Frank Sinatra, ebből a sütiből egy szelet, és máris tökéletes a karácsonyi hangulatom :)Hozzávalók:kb 25*35 centis tepsihezTészta:375 g liszt50 g cukor150 g vaj1 db tojáscsipet só125 ml tej12 g élesztőMák töltelék:150 g darált mák70 g cukor1 dl vízfél citrom héja1 tk vaj1 ek baracklekvár1 marék mazsola( opcionális )Diós töltelék:150 g darált dió70 g cukor1 dl tej1 tk vaj1 marék mazsola( opcionális )1 ek baracklekvárKenéshez:1

Pink

Pink

6

Habkarika

Ami nem hiányozhatott a Nagyiék karácsonyfájáról!!Rendszerint leettük mindet, amennyit csak elértünk... szaloncukorból is...de annak a csomagolását legalább vissza tudtuk állítani, mintha mi sem történt volna. :)Hozzávalók:2 db tojásfehérjecsipet só75 g + 25 g porcukor25 g étkezési keményítőszínes dekorcukorA tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük.2-3 részletben adjuk hozzá az átszitált 75 g porcukrot, közben folyamatosan járatjuk a gépi habverőt.Ha a porcukor utolsó részletét is hozzáadtuk akkor még addig verjük amíg egy jó kemény habot nem kapunk, amibe ha késsel belevágunk ottmarad a nyoma.Ha ez