Hogyan kergesd őrületbe az eladókat? Tuti tippek!

A vevőnek mindig igaza van. Az eladó meg próbál hozzá jó képet vágni. Nem mindig sikerül. Én az a fajta ember vagyok, aki próbál minél kevésbé feltartani másokat, de sokan vannak, akik úgy érzik, vevőként ők a királyok, őértük van minden, nem igazán törődnek az eladóval, a munkaidejével stb. Dolgoztam eladóként is kicsit (telefonon pedig rengeteg ügyféllel beszélek), így megértem mindkét felet, de most egy kicsit az eladókra koncentrálok. Adok pár tuti tippet, hogy hogyan idegesítsd fel őket a végsőkig! Térj be az üzletbe 2 perccel zárás előtt. Már bemenéskor jelezd a testbeszédeddel egyértelműen, hogy ez hosszú menet lesz. Sétálgass a sorok között andalogva. Amikor az eladó hozzád lép, hogy segíthet-e, mondd, hogy csak nézelődöm. Ha kinézelődted magad és már legalább 5 perccel zárás után vagytok, akkor mégis kérdezz az eladótól. De olyan felvezetéssel, amiből legalább 2 perc az “előjáték”, azaz az sem derül ki, hogy

30 nélkülözhetetlen konyhai eszköz macskásoknak

Nagy macskarajongó vagyok. Született is néhány macskás süti nálam. Sajnos saját macsek nincsen, a szüleimet is hiába próbálom rávenni, hogy náluk legyen De mindenki szereti őket a családban. Egy-két macskás konyhai cucc “szembejött” most a neten, így aztán utánanéztem, mi a kínálat ezen a téren. Hát, elég bőséges! Hello Kittynek köszönhetően minden – de tényleg minden van rózsaszín cicás változatban, de ezen kívül is bőven van miből válogatni. Szóval, ha szereted a macskákat és még sütni-főzni is, lehet beszerezni az újabb “nélkülözhetetlen” dolgokat! Neked melyik a kedvenced? Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről!

10 ok a zabpehely fogyasztására

Neked mi a reggelid? Csak az “életmentő”, testedbe életet lehelő kávé? Esetleg egy munkába menet bekapott péksüti? Ha még nem tetted, próbáld ki a zabpelyhet!Mi is a zabpehely? A zabot gőzölik, lehéjazzák és hengerelik, így megváltozik a felépítése, ezáltal könnyebben megpuhul, megfő.Miért egyél zabpelyhet? 1. A zab tápláló alapanyag. Nagy mennyiségben tartalmaz proteint, különböző krónikus betegségek ellen védő fitovegyületeket, ásványi anyagokat, vitaminokat. Erősíti az immunrendszert, hozzájárul az egészség fenntartásához.2. Bizonyítottan rákmegelőző hatású, mivel rostjai csökkentik egyes savak toxicitását.3. Koleszterincsökkentő hatása van a benne lévő béta-glükánnak köszönhetően.4. A rostoknak köszönhetően tovább tart a teltségérzet a gyomorban, így segítségünkre lehet a diétában, a testsúly megtartásában.5. A lassabb felszívódása miatt egyenletesebben tartja a vércukorszintet.6. A sok rost elősegíti az emészt

Tízperces kuglóf – egyszerűen isteni!

Leteszteltük, tényleg megvan 10 perc alatt a munka része. Utána már csak a sütő dolgozik vele… Őszintén szólva mi is meglepődtünk, hogy mennyire jó tésztájú és finom lett A nem éleszteő valtozatról azt gondoltam, hogy szárazabb lesz a tészta, de szerencsére itt erről szó sem volt.Hozzávalók: 20 dkg liszt 25 dkg porcukor 4 tojás 1 dl olaj 1 dl tej fél cs sütőpor 1 cs vaníliás cukor 2 ek cukrozatlan kakaópor 1 csipet só 1 tk reszelt citromhéjElkészítés: A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjékből kemény habot verünk. A tojássárgákat elkeverjük a porcukorral, majd a tejjel, olajjal és citromhéjjal. A liszt, sütőpor, só és vaníliás cukor elegyét kis adagokban a sárgájához keverjük. A tojássárgás keveréket kis adagokban óvatosan a fehérjéhez adagoljuk. A kuglófformát kivajazzuk és kilisztezzük, a massza 2/3-át beleöntjük. A maradék masszába belekeverjük a kakaót. A kakaós masszát rákanalazzuk a világos masszára és hirtelen mozd

A világ legbizarrabb fagyijai

Hol van már a csoki, vanília? Pisztácia meg nem is volt… A fagyi eredetéről nem tudni sokat, a gasztronómia történetével foglalkozó történészek is vitatkoznak arról, hol és mikor ehettek először ilyen édességet. Egyes elképzelések szerint a rómaiak idejéből származik a fagyi, mert Néró császár a nagy melegben arra utasította az egyik rabszolgáját, hogy az Alpok magasabban fekvő lejtőiről hozzon magával havat, hogy azzal enyhítse magát. A friss hóra aztán gyümölcsöket szórt, mézet öntött és így fogyasztotta el. A 7 században Kínában jégkrémszerű ételt is fogyasztottak a császári udvarban, mikor pedig évszázadokkal később Marco Polo visszatért Európába ázsiai utazásáról, egy gyümölcsfagylalthoz hasonló étel receptjét is magával hozta. Napjainkban a legtöbb fagylaltot az Egyesült Államokban és Ausztráliában fogyasztják, de szinte minden országnak megvan a saját fagylaltkultúrája és ízvilága. Kelet felé haladva például e

Kipróbáltam az evésmeditációt

Sosem volt még a mazsola ennyire finom!Mivel pánik és szorongás okozta elég intenzív rosszullétek “tarkítják” a napjaimat, rengeteg orvosnál, természetgyógyásznál, gyógyítónál jártam, kb kipróbáltam a teljes palettát, amit ezen a területen ajánlanak. Ebbe tartozik a meditáció is, ami során ugye befelé kellene figyelni, kizárva minden gondolatot. Tudom, hogy gyakorlással ez fejleszthető, de ez annyira idegen volt tőlem, hogy inkább idegesebb lettem közben, hogy “jaj, mikor érek már a végére!”. Ezt elmesélve ajánlották az evésmeditációt.Na, ez rögtön jobban hangzott, mint pl. az autogén tréningen a melegítsd fel a lábszáradat gyakorlat. Persze azért nem a bezabálásról szól.Ez a tudatos jelenlét alapú stresszcsökkentés (mindfulness vagy MBSR), melynek során a figyelmet tudatosan arra irányítjuk, ami az adott pillanatban történik a testünkben, az elménkben vagy a külső környezetünkben. Célja, hogy minél teljesebb valónkkal jelen leg

Pikáns laskagombakrém

Láttatok már sárga laskagombát? Én pár hónapja találkoztam vele először és most volt az első alkalom a kóstolásban is. A fehér laska “gumisabb”, rugalmasabb húsú, a sárga viszont nagyon könnyű szerkezetű, érintésre is szinte törik. Hazaszállítás után is sikerült egyben szépen lefényképeznem a “csokrot”, de azért a képeken látszódik, milyen szép színe van. A gomba továbbra is jöhet nálam minden formában. Most egy gombás szendvicskrémet próbáltam ki. Ez is gyorsan elkeszíthető és mivel hidegen is lehet fogyasztani, előkészíthetjük jó előre pl. egy vendégség esetén vagy akár a családnak vacsorára. Hozzávalók: 50 dkg laskagomba 5 szál újhagyma 5 ek olívaolaj 1,5 tk mustár 2 dl tejszín só borsElkészítés: A gombát felszeleteljük, az újhagymát felkarikázzuk. A felhevített olajba beleszórjuk a hagymát, majd a gombát és megpirítjuk. A tűzről levéve hozzákeverjük a mustárt, tejszínt, sót és borsot. Majd közepes lángo

Fekete ételek – új dili?

Mostanság a “csillámpóniszín” a menő, azaz a szivárvány színei csillámokkal és cukiságokkal. Így van ez a ruházatban, kiegészítőkben, de például az édességek terén is. Lehet, hogy a következő divatszín a fekete lesz – legalábbis az ételek terén? Ha azt mondom, gondolj egy fekete ételre, lehet, hogy hirtelen nem is jut eszedbe semmi, pedig van jó pár fekete vagy majdnemfekete étel. Ilyen pl. a szeder, a mák, a chiamag, a feketebab, az olíva. Kevésbé ismert, de van fekete fokhagyma is, amelynek különleges, enyhén mazsolás íze van. De húsból is van fekete, mégpedig az Indonéziából származó Ayam Camanie. A csirke tolla, bőre, csőre és húsa is fekete. Ez a legdrágább tyúkfajta, 2500 dollárba kerül egy. Ázsiában misztikus erőt tulajdonítanak a fekete csirkehúsnak, azt gondolják, a magas vastartalma hasznos a szülés előtt álló nőknek. Sőt, van, hogy fel is áldozzák őket szülés közben, hogy szerencsét hozzanak. Az önmaguktól nem fek

Luxuslakókocsi-konyhák – ugye, hogy rögtön utaznál?

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, engem mindig vonzottak a lakókocsik, lakóautók. Gyerekkoromban sokszor kempingezgünk, de többször besétáltunk pl. a Balatonnál a kempingbe és néztük a németek hatalmas lakókocsijait, amikhez még nagyobb elősátor tartozott, kint ültek előtte a tulajok az összecsukható székeiken, grilleztek, iszogattak… Szóval az egész olyan feelinges volt. Aztán elutaztunk német ismerőseinkhez és mi a tesómmal kint alhattunk a lakókocsijukban az udvaron. Azt hiszem, a legnagyobb menőségnek azt tartottuk, hogy volt benne hűtő is és a gyümölcslevet ott tároltuk Azóta már a lakókocsik nem is hasonlítanak azokra, amiket mi akkor csodáltunk. Hihetetlen, hogy mennyi luxust képesek beépíteni. Egy gombnyomásra kétszer akkorává nyílnak, emeletesek, jacuzzi van bennük stb-stb. Bár nem tudom, mennyire vannak használatban ezeknek a konyhái, de nyilvánvalóan ezekben is minden csillog-villog, mindennek megvan a helye. Egészen biztos vagyok benne,

Béreld ki Bea asszonyt kétszázezerért!

Ha leperkálsz kétszázezret, Gáspár Bea elmegy hozzád és “gasztroelődást” tart, megfőzi a vacsidat. A celebek életét annyira követem, ami a Facebookon szembejön. Szerencsére olyan ismerőseim vannak, akik nem ilyen hírekkel rakják tele az üzenőfalat, de persze akad ilyen is. Bár azért a családunk szókincsébe a “bánón” szó (a banán helyett) egyértelműen a Győzike-showból jött be annó A Konyhafőnök celebes része viszont háttértévézésként ment nálam. Ezt nyerte meg Beja asszony, azaz Gáspár Bea. Mondjuk ez nem volt nagy meglepetés, mert valaki kiszúrta, hogy mikor indult a műsor, akkor ment – ráadásul talán pont az RTL-en – egy Gáspárék házát is bemutató riport(?), ahol a háttérben már ott figyelt a Konyhafőnök első díj, szóval ezt az RTL egy kicsit benézte. De tulajdonképpen ezért is néztem jobban a műsorban Beát, hogy tényleg ő fogja-e nyerni. És sokkal szimpatikusabb, szerethetőbb volt, mint korábban a családi realitybe

Eper-banán smoothie

Hú, nem is tudom, mióta vártam már, hogy legyen eper és elkeszíthessen ezt a smoothie-t! Azt már tudtam, hogy az eper és a banán jóbarátok, együtt baromi finomak, nem volt kétséges, hogy smoothie-ban is jól fognak passzolni.Hozzávalók: kb ugyanannyi banán és eper vízElkészítés: Mehet a banán és az eper a botmixer alá, majd ízlés szerint hígítjuk vízzel. Én jó sűrűn ittam, isteni! További smoothie variációkat itt találsz. Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről!

Egy jó gasztroblogger vs. én – coming out

Milyen egy jó gasztroblogger? Az emberek elképzelik, hogy milyen, mit tud, mit csinál. A gasztroblogger pedig ezt erősíti vagy csak jóváhagyja az írásaival, bejegyzéseivel. Én gasztroblogger vagyok? Annak mondom magam (jobb híján), de a sztereotípiáknak nem igazán “felelek meg”… – Egy gasztroblogger minimum szakács/cukrász végzettséggel rendelkezik. Nekem semmi ilyesmim nincs. Egy ideig foglalkoztatott a cukrász képzés, de aztán rájöttem, hogy nem akarnám én ezt iskolarendszerben tanulni. Az érdekesség a gyakorlat része lenne, de azt egy főállás mellett kb. lehetetlen teljesíteni. És persze el kell kezdeni valahol, de komplett napokat pl. mosogatással, takarítással tölteni annyira nem építő szakmailag. (Biztosan van olyan gyakorlati hely, ahol nem – csak – ez megy.) – Egy gasztroblogger tisztában van minden gasztronómiai szakkifejezéssel, alapanyaggal, konyhai trükkel stb. Hívtak többször pl. a Konyhafőnök műsorba (mint gondolom, az összes ga

Epergolyó sütés nélkül

Bár én nem vagyok egy rózsaszínt szerető nő, de azért ennek az epergolyónak a színe engem is megfogott. Alig vártam, hogy elérkezzen az eperszezon és megcsinálhassam. Persze az sem volt mellékes, hogy ez is a legegyszerűbb, leggyorsabb, golyós édességek közé sorolható. Ajánlom kislányoknak, nagylányoknak, meg a nagy behemót pasiknak is, ha szeretik az epret! Hozzávalók: 20 dkg eper 1 tupus (175 g) cukrozott sűrített tej. 2 ek cukor 2 dkg vaj kb 15 dkg darált keksz 5 dkg kókuszreszelék Elkészítés: Az epret kis darabokra vágjuk és a cukorral és vajjal főzzük pár percig, amíg megpuhul. Hozzákeverjük a sűrített tejet. Hagyjuk kihűlni. Annyi darált kekszet adunk hozzá, hogy “gombócosítható” legyen. Kókuszreszelékbe forgatjuk a golyókat. Szereted az epret? Válogass a többi epres édesség között is! További egyszerű, golyós édességeket itt találsz. Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hír

Gombával rakott krumpli

A rakott krumpli az egyik kedvenc ételem. Egy dolgot nem szeretek igazán benne, az a kolbász megsütve. A tojást meg kerülnöm kell. Gomba pedig mindig jöhet. Ez a fajta rakott krumpli pont ennyivel másabb a hagyományoshoz képest. Hozzávalók: 15 dkg csiperke gomba 50 dkg krumpli 1,5 dl főzőtejszín 2 gerezd fokhagyma 2 dkg vaj só bors Elkészítés: A krumplit meghámozzuk, kb fél cm vastag szeletekre vágjuk és enyhén sós vízben megfőzzük, majd lecsepegtetjük. Egy tűzálló tájat kivajazunk. A krumpli harmadát az aljára fektetjük, sózzuk, borsozzuk. Rászeleteljük a gomba felét, majd újabb réteg krumpli, gomba és a tetejére megint krumpli. Sózzuk, borsozzuk. Meglocsoljuk tejszínnel. 190 C-ra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük. Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! A gyönyörű gombákat a Bio-Fungi Kft. biztosította. Forrás: https://gasz

Online bevásárlás – kell ez nekünk?

Budapesten lakom, közel a belvároshoz, jó tömegközlekedési lehetőségekkel, tehát rövid idő alatt nagyon sok minden elérhető. Boltból is kettő pár perc gyalogtávolságra van, amelyek nagyon jók a napi kisebb beszerzésekhez, de a nagybevásárlásokat nem feltétlenül itt szeretném intézni. Kipróbáltam a Tesco házhozszállítási szolgáltatását, még az elején, amikor bevezették és azóta rendszeresen használom. Miért tetszik? Viszonylag közel található a lakáshoz az egyik nagy Tesco is, de mivel nincs autóm, nem tudok mindent megvenni, amit szeretném, aszerint kell szelektálnom, hogy mi az, amit egy hátizsákban haza tudok cipelni (és nem vagyok egy súlyemelőbajnok típus, tehát a vizek, üdítők, konzervek, nyáron dinnye stb. mind a boltban maradt). Itt kihozzák a megrendelt termékeket, egészen fel a 7. emeletre az ajtóm elé. A nehéz dolgokat ilyenkor beraktározom otthon. Mivel van némi pánikbetegségem, nem a kedvencem a tömeg, a sorbanállás meg plá

Egy ügyetlen segédnek köszönhetjük a Dobostortát?

A Dobostortát a “dobosra” karamellizált tetejével es a kakaós vajkrém töltelékével mindenki ismeri. Bár “adja magát”, hogy a kemény teteje miatt lett a neve dobos, de ehelyett a tortát feltaláló Dobos C. József szakács- és cukrászmesterről lett elnevezve. Azonban a legenda szerint talán mégsem egyedül neki köszönhetjük ezt az édességet. Dobos C. József a családi csemegeüzletüket vezette, ahol saját készítésű ételalapokat is árultak. Akkoriban előkelő gasztronómiai szaktekintély volt, 1881-ben kiadta a századvég legterjedelmesebb szakácskönyvét, a Magyar-franczia szakácskönyvet, benne 2385 vénnyel, azaz recepttel. Abban az időben a tortákat csak főzött krémmel vagy tejszínhabbal töltötték, a vaj csak mint sós hozzávaló volt is ismert. A hagyomány szerint Dobos egyik segédje volt figyelmetlen és só helyett cukrot rakott a vajköpülőbe. Ahelyett, hogy a tévedés miatt repült volna az inas, Dobos elgondolkodott és tett hozzá még ka

Átlátszó kávét kóstoltam

Ha azt mondjuk, kávé, akkor a feketébe hajló sötétbarna, esetleg a meleg középbarna színű folyadékra gondoltunk. Idáig. De egy szlovákiai magyar testvérpárnak, Nagy Dávidnak és Ádámnak köszönhetően már ihatunk teljesen átlátszó kávét is. Állítólag a különleges pörkölés miatt lesz a kávé átlátszó, de persze a gyártási eljárás titkos és tudomásuk szerint nem is használja senki. Az arabica kávészemekből alkotott italnak alacsony a kalóriatartalma, nem tartalmaz cukrot és semmilyen mesterséges aromát és tartósítószert. Oké, menőn néz ki, de miért jó ez? Elsődleges célja, hogy a normál kávéval ellentétben itt nem kell attól tartani, hogy elszínezi a fogainkat. És ha leöntöd magad, nem leszel kávéfoltos Na, és most nézzük a tapasztalatokat! Egy üvegben 200 ml kávéital van, összesen 100 mg koffeint tartalmaz. Az összetevői: ivóvíz, szemes kávé, koffein, tehát semmi “oda nem illő” dolog nincs benne. Én ha kávézom, akkor

Unikornis kolbász! Hogy mi?

Nem tudom, kinek jutna eszébe az übercuki unikornisokról, hogy megegye… De a gyártó cég úgy, gondolja, erre lesz kereslet. Amikor először olvastam erről, azt hittem, hogy az őrült japánok műve, de nem, a hűvös és decens németeké. Egy keletnémet cég dobta piacra ezt a rózsaszín kolbászkát, melynek a csomagolásán az unikornis szivárványt hány (aki nem tudná, annak elárulom, hogy az unikornisokból az “ellentétes oldalon” is csillámos-szivárványos dolog jön ki, de biztos úgy gondolták a csomagolást tervezők, hogy azt már túl durva lenne megjeleníteni :D) Nyugalom, a kolbász nem tartalmaz ledarált unikornist. Csak bíbortetűt, amitől a rózsaszín árnyalatát kapja – igen, ez a kármin, ami például a gyümölcsjoghurtokban is összetevő. A cég kifejezetten a 2017-es grillszezonra szánta a terméket, emellett van kifejezetten női és férfi kolbászuk is Gáz, de azért csak megkóstolnám! Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook old

Az 5 legfurcsább kajás insta profil

Akit beszippant az Instagram, az előbb-utóbb elkezd követni jó pár olyan oldalt, profilt, ahol gyönyörű, inspiráló képek vannak és a nézgetésük közben azon sóhajtozik, hogy “én miért nem tudok ilyet csinálni?”. Így van ez az ételes profiloknál is, én is jó néhányat követek, hihetetlen, hogy milyen szép kompozíciók születnek a kezeik által egy-egy ételből, fogásból, remélem, hogy rám is ragad valami az ő szépérzékükből. Viszont az instagram nem csak játék és mese nem csak ebből áll, itt is megvannak a szórakoztató(?) oldalak. Most megmutatom az 5 általam legfurcsábbnak, legviccesebbnek, legérdekesebbbnek titulált insta oldalt, hajrá, lehet őket követni! @_foodsbeforedoods Minden posztjukon szerepel valaki, akit kitakarnak valamilyen étellel.@desserted_in_paris Őt a csodaszép desszertek miatt kezdtem el követni először, aztán már a komplett képekért. A sütit mutató pasinak a lába, cipője mindig látszik és a desszerttel minden esetben

Olcsó, de jó élelmiszerek #4

Folytatom az elkezdett sorozatomat az olcsó, de jó élelmiszerekről. Ma is hármat mutatok be.A “jó” teljesen szubjektív, nem azt jelenti, hogy szuperegészséges, szuperdiétás, szupertápláló stb-stb, hanem csak azt, hogy nekem ízlik, szeretem használni és általában olcsóbbak, mint a nagy márkák termékei. Mivel van benne kifejezetten egészségtelen dolog is, még egyszer leírom, hogy nem buzdítok senkit ezeknek a fogyasztására, de ha amúgy eszel, akkor megkóstolhatod ezt is. Én – bár a célom az egészségesebb étkezés – akaratgyenge vagyok szeretek enni és elcsábulok ilyenekre is. Remélem, tudok ötleteket adni új termékek kipróbálásához, beszerzéséhez. Dijo Fresh Wraps tortillalapok – Penny Nem értem, hogy mi olyan drága a tortillalapokon, hiszen csak lisztből is vízből állnak, mégis aranyáron “mérik”, akár 6-700 Ft is lehet egy 4-6 darabos csomag. Persze, csináljam meg otthon, gasztroblogger vagyok vagy mi, de amikor próbáltam, messze nem

Fagyizz féláron május 8-án!

Első saját készítésű sushim

Életemben először sushit készítettem és egészen meg voltam elégedve a végeredménnyel! Na jó, nem is annyira enyém az érdem, mert egy workshop keretein belül csináltam, így minden szuperül elő volt készítve, én meg csak “összeraktam”, de akkor is büszke vagyok rá. A séf megmutatta (egyszer és nem túl lassan), hogy ő hogyan is csinálja. A végeredmény, ezt kéne leutánozni. Megkaptam az algalapomat, itt néztünk egymásra a többi résztvevővel, hogy atyavilág, mi lesz majd ebből… Mondták, hogy nagyon ragadós lesz, ha nedvesség éri, úgyhogy ezt kerüljük, ha lehet. A séf kiporciózta a rizst. Erre speciális, ragadós rizst használnak. Igen, nagyon ragad, a kezünkhöz, meg mindenhez, ezért nedves kézzel kell egyenletesen eloszlatni az algalapon (ami ugye ne legyen vizes). Végül egész egyenletes lett. Szerencsére a belevalók is már egyformára darabolva vártak ránk. Én nyers húst választottam, ha már sushi, akkor legyen ilyen. Egy picike wasabit is

Fagyizz féláron május 8-án!

Fagyizz féláron május 8-án!

Tejfölös-kekszes süti – 10 perc alatt, sütés nélkül

Amikor először találkoztam ezzel a recepttel, akkor nem volt hozzá túl sok bizadalmam, mert háztartási keksz, meg tejföl… ugye nem a mennyei süti ugrik be róluk? Pedig a cukor hatására “csoda” történik és egy nagyon ízletes édesség lesz belőle. Kb 10 percet kell dolgozni vele és jó nagy adag lesz ennyiből, szóval tökéletes pl. kerti bulira, baráti összejövetelre, munkahelyi, iskolai szülinapozásra (van még olyan suli, ahová saját készítésű sütit lehet bevinni?” Hozzávalók: 1 l tejföl (3 nagy doboz) 0,5 kg négyzet alakú háztartási keksz 12 dkg porcukor 2 cs vaníliás cukor 3 púpozott ek kakaópor Elkészítés: A tejfölbe belekeverjük a porcukrot és vaníliás cukrot. Kb egy harmadát külön vesszük, abba belekeverjük a kakaóport is. Egy tepsibe lerakunk egy réteg kekszet szorosan egymás mellé, arra jön a fehér krém fele, arra egy sor keksz, arra a barna krém, arra megint keksz, majd a fehér krém és megint keksz. (Én persze utólag gond