Mit tennél, ha egy miniatűr chef átgyalogolna a tányérodon?

Leülsz az étteremben az asztalodhoz. Egyszercsak felbukkan egy miniatűr, alig 6 centis chef az asztalon, néha belemászik a tányérodba, áttrappol a csokiönteten, de elkészíti a desszertet a tányérodba. Legalábbis úgy tűnik, mintha ez tényleg megtörténne. A “Le Petit Chef” történeteit nagy felbontású projektorral vetítik a vacsoravendégek elé az asztalra. Úgy tűnik, mintha hologram vagy 3D lenne, de egy speciális optikai illúziót láthatnak. A Skullmapping csapata készíti a kisfilmeket, egy-egy rövid történet legyártása kb 4-5 hetet vesz igénybe. Mára már a világ minden tájáról érkeznek érdeklődő éttermek hozzájuk, akik ezzel az extra élménnyel szeretnék meglepni vendégeiket. Huhúú, remélem, megcsinálják itthon is! Nézd meg ezt is: Tortavetítés, a legújabb esküvői trend Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről!

Datolyás energiagolyó sütés nélkül

Gyors, egyszerű, energiát adó, elronthatatlan! A blogom egyik fő csapásvonala a sütés nélküli édességek receptjei, azon belül is egyre tekintélyesebb mennyiségű golyós süti található itt (kattints ide értük). Most ezek számát növelem egy újabb gyors recepttel, amivel például müzliszeletet is helyettesíthetünk. Hozzávalók: 10 db kimagozott datolya 1 marék mazsola 1 ek méz 1,5 dl víz 8 ek zabpehely 1 kk fahéj Elkészítés: Egy lábasban főzzük a datolyát, mazsolát, mézet, fahéjat a vízben addig, amíg az aszalványok meg nem puhulnak. Öntsük hozzá a zabpelyhet és egy aprítóban vagy botmixerrel aprítsuk, elegyítsük a masszát. Kézzel formázható masszát kell, hogy kapjunk, ha túl lágy, adjunk még hozzá zabpelyhet, ha túl kemény, akkor egy kis vizet. Golyókat formázunk és kókuszreszelékbe forgatjuk (lehet szezámmagba is). További sütés nélküli egyszerű édességeket ide kattintva találsz! Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál F

Bio, natúr, öko, mentes, kézműves, házi – mi a jó nekünk?

A kisebb üzletek mellett az élelmiszerboltok polcait is egyre nagyobb számban hódítják meg az egészséges(nek tűnő) élelmiszerek. Bio, natúr, öko, mentes, reform, kézműves, házi… – mutatják a feliratok. De mi mit jelent? Ezek feltétlenül jók számunkra? Mitől lesz valami bio?Bioterméknek csak az a késztermék minősíthető, amelyik vegyszermentesen előállított alapanyagok felhasználásával készül, illetve a termesztés során csak biológiailag lebomló, vagy természetes szereket használtak fel hozzá. Tilos az előállításuk során génmanipulált szervezeteket (vetőmag, egyéb szaporítóanyag stb.) és azok származékait felhasználni. További követelmény a “bio” minősítéshez, hogy a termőföldet, amelyben az alapanyagokat termesztették, legalább három éve nem kezelték vegyszerrel. A késztermék nem tartalmazhat semmilyen hozzáadott mesterséges anyagot. A késztermékekben az ökológiai összetevők aránya 95-100% és a maradék 5% is csak egy a

Konyhai babonák – sok szerencsét!

Babonás vagy? Nem? De azért te is eszel lencsét újévkor?Sok-sok babona, hiedelem van, ami szinte akaratlanul is belénk ivódott, olyan sokszor mondták már nekünk. Nem hiszünk benne, de azért csináljuk, amit “kell”, mert biztos, ami biztos Az ételekkel kapcsolatban rengeteg babona él nálunk is, de külföldön is. Most ezekből hoztam ez csokorral, olvassátok, jegyezzétek meg, tartsátok be, mert hátha… Rajtunk ne múljon a szerencse, a boldogság, a gazdagság! TojásA tojás héjának alját és tetejét evés után össze kell törni. A régiek úgy tartották, hogy ha ezt nem teszi meg az ember, akkor jön egy boszorkány, összeszedi a héjakat, hajót épít magának, aztán tengerre száll, és nagy viharokat csinál. (Más változatban azért van erre szükség, mert a tojás máskülönben „visszatér” a házhoz, de már mérgezetten, bármit jelentsen is ez.)Egyes helyeken a földművesek tojáshéjat ásnak a termőföldbe, így remélve a következő aratás sikerét.Ha

Ehető virágok, azaz kreatív hidegtál ötletek

Dobd fel a tálalást egy kis kreativitással! A zöldségekből, sajtokból, de akár húsokból is gyönyörű virágcsokrokat készíthetünk, sokszor egészen egyszerűen, csak “némi” türelem kell hozzá. Most a kedvenceimet mutatom nektek, hátha ötletadóul szolgál a következő családi összejövetelre! Nézd végig ezeket is:Eszméletlenül ötletes hidegtálakKarácsonyi hidegtál ötletekHúsvéti kreatív tálalás Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! Képek forrása: Pinterest

Datolyás energiagolyó sütés nélkül

Gyors, egyszerű, energiát adó, elronthatatlan! A blogom egyik fő csapásvonala a sütés nélküli édességek receptjei, azon belül is egyre tekintélyesebb mennyiségű golyós süti található itt (kattints ide értük). Most ezek számát növelem egy újabb gyors recepttel, amivel például müzliszeletet is helyettesíthetünk. Hozzávalók: 10 db kimagozott datolya 1 marék mazsola 1 ek méz 1,5 dl víz 8 ek zabpehely 1 kk fahéj Elkészítés: Egy lábasban főzzük a datolyát, mazsolát, mézet, fahéjat a vízben addig, amíg az aszalványok meg nem puhulnak. Öntsük hozzá a zabpelyhet és egy aprítóban vagy botmixerrel aprítsuk, elegyítsük a masszát. Kézzel formázható masszát kell, hogy kapjunk, ha túl lágy, adjunk még hozzá zabpelyhet, ha túl kemény, akkor egy kis vizet. Golyókat formázunk és kókuszreszelékbe forgatjuk (lehet szezámmagba is). További sütés nélküli egyszerű édességeket ide kattintva találsz! Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál F

Ilyen menő Jamie Oliver Land Roverbe épített mobil konyhája

Jamie Olivernek a Land Rovernél “összedobtak” egy teljesen az igényei szerint kialakított Discoveryt.Ő is mindig csak “összedob” valamit pár perc alatt, hát ezt most már bárhol megteheti.A hátuljából ki lehet húzni egy két gázfőzővel és mosogatóval ellátott konyharészt. De ha akar, a motortérben is főzhet olyan edényben, ami az ott képződő hőt hasznosítja vagy éppen grillezhet is a hűtőrácsba szúrt forgatható nyárson. Amihez előbb a beépített húsdarálón ledarálhatja a húst.Ha meg elindul vele, akkor a kerekek forgásából származó energiával készülhet a jégkrém! De amíg arra várnak, bekaphatnak néhány pirítóst is, amit a középkonzolban süthetnek.De Jamie főztje nem lesz az igazi, amíg nem szór rá (másfél méter magasról) egy maréknyi frissen szedett bazsalikomot. Naná, hogy ezt is a kocsiból szedheti az oldalsó ablak mögül.Ha meg kész van mindennel, egy beépített nagy képernyős tévén nézheti vissza a saját főzőműsor

Szerintem – A szeretet tiltott alapanyag?!

Az Amerikai Élelmiszeripari és Gyógyszeripari Hivatal egy kis kézműves pékségben tartott ellenőrzést. Néhány hibát találtak is, mint például nem megfelelően tárolták az allergéneket, de ezt egy figyelmeztetéssel és a hibák korrigálásával megúszták volna. Amit viszont abszolút nem találtak megfelelőnek, az a granolakeverékük. Ugyanis a vevők sokszor kérdezték tőlük, hogy mitől olyan finom és erre azt mondták, hogy attól, mert szeretettel készítették. Aztán egy marketingfogásként/kedveskedésként az összetevőkhöz a zabpehely, mazsola, mogyoró stb. közé beírták a szeretetet is. Az élelmiszeripari hivatal szerint ez megzavarhatja a vásárlókat, illetve kifejezetten káros lehet, hogy mindenki elkezd össze-vissza cukiskodni az összetevőkkel, így a lényegi információ elveszhet, ami kiemelten fontos lehet például egy ételallergiás számára. Tehát a szeretet kerülendő „alapanyag”. Na igen, a szeretetnek káros mellékhatásai vannak, pél

Akcióvadász – mit vegyek a héten?

Új sorozatot terveztem a blogon, az Akcióvadászt.Nagyjából át szoktam nézni a boltok akciós újságjait, mert én is nagy akcióvadász vagyok, de mégis többször tapasztaltam azt, hogy más ajánlotta, hogy ezt vagy azt vett, én meg észre sem vettem. Ebből jött a gondolat, hogy mivel úgyis végignézem, készítek én is hetente egy 10-és listát azokról, amiket valami miatt megakadt a szemem. Vagy mert kipróbáltam és ízlett vagy mert kedvezményes árú vagy csak azért, mert még nem kóstoltam/próbáltam, de kíváncsi vagyok rá. Nyilvánvalóan itt is az élelmiszerek-konyha témakörben fognak mozogni a dolgok, de ki tudja, lehet, hogy lesz néha egy-két kakukktojás is…És ha úgy tűnik, hogy érdekel titeket, akkor heti sorozat lesz belőle (ha el nem felejtem majd megírni… “csodálatos” a memóriák mostanában :))Mivel az élelmiszerláncok általában csütörtöktől kezdik az akciókat, szerdán fog megjelenni a bejegyzés róla. Kezdjük is az e hetit!Auchan: S

Szerintem – Toleráljunk? De ne vigyük túlzásba!

A tolerancia napjaink egyik kulcsszava. De néha mintha túlzásba vinnénk. A blogom miatt jó pár főzős facebook csoportban tag vagyok. Az egyik főzős csoportban – mindent főzős, tehát nem ilyen-olyan mentes, nem vega stb. – valaki feltett egy étel alapanyagot. Egy nyulat. Előkészítve, nyersen, egyben, mint ahogy a csirke is nap mint nap elénk kerül. Majd az admin megkérte a tagot, hogy törölje, mert ez sértheti az érzékenyebb lelkűeket. Mi van??? Ha már nyúlpaprikás, darabolva, akkor oké, előtte nem oké? Persze ez egy kettős dolog, valamilyen szinten értem is, mert szerintem is aranyos a nyuszi, bár én a tyúkokkal is “szerelembe tudok esni”. És az meg pláne elég skizofrén dolog, hogy meg is eszem, de közben erőteljesen elhessegetem magamtól azt a gondolatot, hogy előtte ott mászkált az udvarban (nálunk/a szüleimnél max. 2-3 tyúk van egyszerre, akik gyakorlatilag házikedvencek is, több évig is ott éldegélnek, szerintem náluk boldogabb tyúkok

Tojáspótló kisokos – mit (t)egyen egy tojásallergiás

Másfél éve volt egy vérből történő allergénvizsgálatom. Akkor főleg a gluténre gyanakodott a doki, én meg a laktózra (is), de az eredmény szerint ezekkel nincs probléma. Viszont a tojásfehérjét, -sárgáját, földimogyorót, mandulát és szezámmagot problémásnak jelölte. Ezeken meglepődtem, mert pl. tejföl, joghurt után többször észleltem hasmenést, de mogyoró vagy tojás után nem. Talán tükörtojásnál volt némi hasfájás, de ezt ritkán ettem. Így azóta nagyjából kerülöm ezeket a dolgokat. Azért nagyjából, mert különösebb rossz hatást tényleg nem tapasztalok ezektől az élelmiszerektől. Így mondjuk nem veszek kimérős mandulát, amit előtte sokszor tettem és tojást sem. De pl. megveszek egy kekszet vagy megrendelek egy panírozott húst az ebédszállító cégnél. Haha, bízom az ipari termelésben, hogy ezekbe a lehető legkevesebb tojás kerül Szóval nem zárom ki teljesen, de a minimálisra mérsékelem. Így elkezdtem én is a tojáspótló

Paleo almatorta sütés nélkül

Tejmentes, gluténmentes, tojásmentes, hozzáadott cukormentes, sütésmentes Barátnőm úgy döntött, hogy kipróbálja a paleo diétát egy időre. Közben jött hozzám is, én meg próbáltam paleo süti receptet keresni neki. Nem is volt olyan egyszerű, mert én meg tojást nem eszem és a paleo sütik nagy részében van tojás – talán még több is, mint a “normál” sütikben. Így megörültem ennek, hogy ez tojásmentes, ráadásul sütni sem kell. És olyan baromi jó lett, hogy aztán nem paleozoknak is ilyet csináltam később. Hozzávalók (28 cm-es formához): 1,5 kg alma 2 citrom leve 20 dkg kókuszreszelék 2 marék mazsola (elhagyható) 6 ek kókuszliszt (vagy mandulaliszt, lenmagliszt) 2 ek méz 3 púpozott ek útifű maghéj Elkészítés: A citrom héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk. Az almát meghámozzuk és nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. Az összes hozzávalót összekeverjük. Kapcsos tortaformába nyomkodjuk. Vagy lehet piteformába is, itt érdemes folpackk

Ingyenes #foodporn csomag jár a vendégeknek egy angol étteremben

Juhtúróval töltött gombafejek

Nem is értem, miért maradt ki eddig ez a repertoáromból. Pedig olyan egyszerű és a juhtúró annyira ízessé teszi a gombát. Na, ezek után biztos pótolni fogom az eddigi lemaradásomat belőle! Hozzávalók: 500 g csiperkegomba (kb 12 db közepes méretű)200 g juhtúró1 kis fej vöröshagymapetrezselyem ízlés szerintbors ízlés szerint Elkészítés: Kiszedjük a gombák tönkjeit, megtisztítjuk a kalapokkal együtt, majd a tönköket és hagymát apróra vágjuk. A hagymát kevés olajon megdinszteljük, rátesszük a gombát, borsozzuk és puhára pároljuk. Mikor majdnem kész, petrezselyemzölddel ízesítjük. Még melegen a gombához keverjük a juhtúrót, ha megolvad könnyű összedolgozni, és megtöltjük vele a kalapokat, amiket sütőpapírral kibélelt tepsibe rakunk. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg barnulni nem kezd a teteje. Egy csomó gombás receptet ide kattintva találsz! Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fe

Élet és étel szánhúzó kutyákkal a sarkvidéken

Milyen az élet a sarkkörön túl, szánhúzó kutyák társaságában? És hogy kerül oda egy kisgyerekes magyar anyuka? Aki szokta olvasgatni az Élet és étel… sorozatomat, az tudja, hogy ez külföldön élő magyarokról, az ottani életükről szól. A mostani rész annyiban lesz más, hogy a mai interjúalanyom, Szigetvári Eszter csak néhány napot töltött a sarkkörön, de ezt elég “intenzív” körülmények között, egy kutyaszánhúzó versenyen. Ő mesél most arról, hogy hogyan jutott el odáig, hogy részt vegyen egy ilyen versenyen, milyen volt az egész és persze az ételek sem maradnak ki! Hogy jutott eszedbe, hogy elindulj egy kutyaszánhúzó versenyen? 10 éves lehettem, amikor az első Jack London könyv a kezembe került, és ami a következő jópár évre meghatározta az életem. Gyerekként teljesen magával ragadott a sarkvidék világa, a szánhúzó kutyák hihetetlen teljestménye, a kutyaszán hajtók emberfeletti kitartása és küzdelme, amikor csak magukra és

Kerülj a Paradicsomba – Tomatina fesztivál

Spanyolországban Pamplona a bikafuttatásról híres, de van egy város, Buñol, ahol addig mennek, amíg a Paradicsomba kerülnek. Szó szerint.1945 óta kisebb-nagyobb megszakításokkal már 70. éve tartják a La Tomatina fesztivált minden augusztus utolsó szerdáján, idén ez augusztus 30-rá esett. Úgy kezdődött, hogy ’45-ben aznap egy felvonuláson az egyik résztvevő elesett, ezen bedühödött és elkezdett csapkodni maga körül és hát egy zöldségespult is a közelében volt, repültek hát a paradicsomok is …Idén több, mint 22 000 fő és 175 tonna paradicsomom volt a főszereplő és mint mindig, egy hatalmas paradicsomcsata alakult ki. A résztvevők egy része különleges kosztümben érkezik, egy részük csak minimális ruhában, de az biztos, hogy a végén egységesen mindenki pirosban távozik. A tudósítások szerint az idei csatát mindenki megúszta kisebb karcolásokkal, esetleg zúzódásokkal.Bár a takarítás nem kis feladat lehet, a város idegenforgalmának na

Piknikezz másképp! – rendhagyó piknik ötletek

Miért van az, hogy ahogy jön a jó idő, az emberek “meghülyülnek” és a kényelmes étkezőasztalt és -székeket kényelmetlen földön ülésre, a porcelánt műanyagra, a tisztaságot hangyákkal “gazdagított” ételekre cserélik? Így leírva én sem értem, hogy miért csinálom, de valahogy mégis egyértelmű: piknikezni szuper!Ha a klasszikus piknikre gondolunk, akkor lelki szemeink előtt megjelenik a földre terített kockás pléd, a fonott piknikkosár, benne szendvics, üdítő, termoszban kávé, hedonistáknak egy üveg pezsgő és némi sütemény – igen, ez nem a diétáról szól, de azért egészséges ételekkel is lehet készülni. Kimegyünk a Margitszigetre, jól teleesszük magunkat, kicsit pihegünk utána, majd előkerülhet a kártya vagy a tollas. Végül kissé lepirulva térünk haza.Természetesen ilyenben is volt részem, de most 4 kissé különlegesebb, rendhagyóbb változatról mesélek.Indoor piknik Ezt igazából a kényszer szülte. Megvan az időpont, mi

Szerintem – kell a gyerekmentes étterem?

Egyre több helyről hallani, hogy kifejezetten gyerekmentes övezetként hirdetik magukat. Van étterem, szálloda, mozi és légitársaság is. Kell ez vagy nem? Diszkrimináció vagy egy jó választási lehetőség? Most éppen egy olyan étteremről szóló hír jött szembe velem, ahol a tulaj megunta a szaladgáló, síró gyerekeket, féltette tőlük az étterem dekorációjául szolgáló kiállítási tárgyakat és azt a döntést hozta, hogy a 7 év alatti gyerekeket kitiltja. Ellenben a kutyákat szívesen látja. “Természetesen” az étterem közönségének és az internet népének egy része felháborodott a diszkrimináció ellen. Az ő gyerekük persze nem csinál ilyet, de ha mégis, miért nem toleránsabbak egy kicsit az embertársaik. Sokan viszont kifejezetten üdvözölték a tiltást, hiszen az étterembe menés szórakozást, kikapcsolódást jelent számukra, amit kifejezetten zavar egy esetlegesen ordító kiskorú. Ők azt gondolják, legyen toleráns velük szemben a kisgye

Minden a leghűvösebb rendben – tárolóeszközök&konyhafelszerelés

A konyhában mindig történik valami, és csak a legritkább esetben van elég hely – ez utóbbi pedig különösen a hűtőszekrényre igaz, hiszen a vásárláskor nagynak és tágasnak tűnő belső tér kihasználása a mindennapok során bizony komoly kihívás. A Tchibo webáruház mind a konyha, mind a hűtőszekrény esetén a segítségünkre siet heti ajánlatával, amelyben kedvünkre válogathatunk a problémás helyzetek megoldására szolgáló praktikus ötletek közül! Az egyik legjellemzőbb gond a hűtőszekrénnyel, hogy nagyon nehéz úgy elosztani benne a polcokat, hogy mindennek éppen elegendő hely álljon rendelkezésre. Erre a helyzetre több tipp is akad a kínálatban, ezek közül az egyik a 2 darabos szettben kapható kihúzható kosár. A polcokra rögzítve, azok alatt biztosít kiegészítő tárolási lehetőséget, és jó átláthatóságot áttetsző anyagának köszönhetően. Csíptetők segítségével tolható a polcokra, majd tapadókorongokkal rögzíthető, így

Milánói makaróni – extra gyors változat

Olyan sokféle gombás ételt készítettem már és csak most ugrott be, hogy milánóit nem is csináltam még. Gyorsan be is pótoltam. Ez most hús nélküli változat lesz, nekem elég, ha gomba van benne. Abból viszont legyen jó sok! Eredetileg “rendesen”, paradicsomból akartam elkészíteni, úgy, ahogy azt kell, de a boltban összesen egy darab, már félig összenyomott paradicsom árválkodott (Anyukám extrán burjánzó egy töves égigérő paszuj… vagyis paradicsom”fájáról” pedig elfelejtettem hozni), így lett belőle gyors változat a paradicsompürével. Tudtátok, hogy amit mi tipikusan olasz ételeknek gondolunk, a milánói makaróni és a bolognai spagetti, az Olaszországban ilyen formában nem is léteznek? Ott sem a szósz nem így készül, sem pedig a tészta nem ilyen hozzá, mert ugye nálunk szentségtörés a nem megfelelő formájú tészta használata. De mivel rajtuk kívül kb. az elég világnak ízlik, így esszük is Hozzavalók: 50 dkg makaróni 1 közepes

Így NEM támogatja az állam, hogy vállalkozó legyél

Szerintem a legtöbb emberben felmerül, hogy ahelyett, hogy alkalmazottként másnak dolgozna, inkább vállalkozó legyen és a saját üzletét építi. Ez persze velem is így volt, bár én alapvetően megvoltam az alkalmazotti léttel. De aztán pont ez a blogom olyan szintre fejlődött, hogy néhány cég is megkeresett, így eljött az ideje év elején, hogy egyéni vállalkozó (is) legyek. Ha valaki főállás mellett vállalkozik, akkor a legegyszerűbb adózási forma a “KATA”, amikor 25 ezer Forintot befizetsz, ezzel le van tudva a járulék- és adófizetés. Mivel kezdő vállalkozó voltam, volt, hogy a bevételem nem érte el néha a 25 ezer Forintos szintet sem, így maradt a kb 37 %-nyi adózás. Oké, nem gond, valahol el kell kezdeni, ha nem csinálom, még annyi bevételem sem lesz… De mi történik, ha egy hozzám hasonló (nagyon) kisvállalkozónak valamilyen okból megszűnik a főállása? Szívás történik. Ha vállalkozásod van és nincs főállásod, akkor a legminimá

Ezeket zabálni fogod! – vicces kajás képek

Aki követ Facebookon is, az viszonylag sűrűn találkozhat vicces, érdekes, megdöbbentő ételekkel kapcsolatos képekkel is. Szerintem a főzést nem kell túl komolyan venni. Nevetni meg én is nagyon szeretek, a visszajelzések alapján ti is. Ezért most egy jó adagnyit hoztam az ételekkel kapcsolatos vicces képekből, mémekből, egészszégetekre! És tényleg szinte ezt sugallják! Brémai muzsikosok Valamire mintha számítanának… nééénánánnáá Hogyan égess el 800 kalóriát 30 perc alatt? Villa Nutella előtt. És után. Kötény egyedülálló férfiaknak Kínai szerencsesüti: az nem csirke volt. A csoki Isten bocsánatkérése a brokkoli miatt. Az igazi Apple pie Hogy megy a diétád? Kabbe… Egy FALat süti Bevásárlókocsi férfiaknak Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről!

Kihagyhatatlan őrületek kerti partikhoz

“Ha végre itt a nyár és meleg az idő…”, akkor egyre kevésbé akaródzik a lakásban maradni. Aki megteheti, a kertjében vagy a teraszán múlatja az időt. Akinek meg nincs ilyesmire lehetősége, az meg előszeretettel fogadja el a kerti-parti meghívásokat. Nekem nagyon tetszenek a szolíd, mindent mindennel passzoltatós vintage hangulatú kerti partik fotói is, de azért ezek egyfajta formális hangulatot adnak az összejövetelnek. Akik követnek már egy ideje, azok láthatják, hogy imádom a furcsa, nem hétköznapi, ötletes tárgyakat, most ilyenekből szedtem össze jó párat, amiket használhatunk egy kerti parti idején és amelyek egyértelműen azt hangsúlyozzák, hogy BULI VAN! És hogy indul egy kerti buli? “Gyere, igyunk valamit!” Nyissunk ki egy könnyű, jól behűtött rozét… …de vegyük figyelembe, ha valaki azt mondta az előző buli után, hogy “én soha többet nem iszom” (haha). A soha többet mostanra nyilván arra módosul, hogy “na jó, de csak egy p

A legextrémebb főzős videók

Szerintem aki kicsit is szeret főzni, sőt, főzni nem is, de enni igen, az szokott főzős műsorokat nézni a tv-ben. Mert ott olyan egyszerűnek tűnik az egész, ráadásul annyira ínycsiklandóak tudnak lenni a képsorok, hogy megindul az ember nyálelválasztása.Természetesen a gasztrobloggerek is igyekeznek ezeket a videókat házi körülmények között “leutánozni” és az egyre jobb kameráknak, világításnak köszönhetően vannak tényleg kitűnő minőségűek is. (Én egyelőre még nem próbálkoztam ilyennel.)És vannak, akik nem annyira a tv-műsorokra akarnak hasonlítani, hanem az extremitásukkal valami teljesen egyedit akarnak létrehozni. Hát, azt hiszem, sikerült Nézzük az én kedvenceimet! Babakonyha újratöltve. Felhívom a figyelmet a miniatűr eszközökre, ezeket még most is megirigylem Hogyan nézess a férfiakkal is főzőműsort? Hát így! Szerencsére a stratégiailag fontos pontokon mindig felbukkan egy-egy zöldség, miegymás… Szerintem miegirigyelte Ja

Nagy mell = nagy kedvezmény – egy kínai étteremben

Ha G kosaras melltartót hordasz, 65 % kedvezményt kapsz! Ezzel az igen furcsa vevőcsalogató módszerrel állt elő a Trendy Shrimp nevű kíniai gyorsétterem. Ahogy a reklámtábla is mutatja, mellméret szerint differenciáltan jár a kedvezmény. Az A kosarasoknak csak 5 % jár, a tekintélyes G kosár már 65 % kedvezményre is elég! A reklámtáblájuk mangafigurákkal mutatja be a mellméreteket és a hozzájuk tartozó kedvezményt. A helyiek nagyon hamar panaszt is tettek, mert szerintük (is) egyrészt vulgáris, másrészt diszkriminatív is. De az étterem vezetője nem talál ebben semmi kivetnivalót, állítólag 20 %-kal nőtt az étterem forgalma – és nem csak férfiakból állt a plusz vendégsereg, hanem a kedvezményre jogosító testrészt büszkén bemutató hölgyekkel is. Ennek ellenére eltávolították azóta a reklámtáblát. A slusszpoén, hogy az étterem Csöcsiang tartomány fővárosában, Hangcsouban található. Nem is tudom, mit szóljak ehhez. A nőket abszolút