Így NEM támogatja az állam, hogy vállalkozó legyél

Szerintem a legtöbb emberben felmerül, hogy ahelyett, hogy alkalmazottként másnak dolgozna, inkább vállalkozó legyen és a saját üzletét építi. Ez persze velem is így volt, bár én alapvetően megvoltam az alkalmazotti léttel. De aztán pont ez a blogom olyan szintre fejlődött, hogy néhány cég is megkeresett, így eljött az ideje év elején, hogy egyéni vállalkozó (is) legyek. Ha valaki főállás mellett vállalkozik, akkor a legegyszerűbb adózási forma a “KATA”, amikor 25 ezer Forintot befizetsz, ezzel le van tudva a járulék- és adófizetés. Mivel kezdő vállalkozó voltam, volt, hogy a bevételem nem érte el néha a 25 ezer Forintos szintet sem, így maradt a kb 37 %-nyi adózás. Oké, nem gond, valahol el kell kezdeni, ha nem csinálom, még annyi bevételem sem lesz… De mi történik, ha egy hozzám hasonló (nagyon) kisvállalkozónak valamilyen okból megszűnik a főállása? Szívás történik. Ha vállalkozásod van és nincs főállásod, akkor a legminimá

Ezeket zabálni fogod! – vicces kajás képek

Aki követ Facebookon is, az viszonylag sűrűn találkozhat vicces, érdekes, megdöbbentő ételekkel kapcsolatos képekkel is. Szerintem a főzést nem kell túl komolyan venni. Nevetni meg én is nagyon szeretek, a visszajelzések alapján ti is. Ezért most egy jó adagnyit hoztam az ételekkel kapcsolatos vicces képekből, mémekből, egészszégetekre! És tényleg szinte ezt sugallják! Brémai muzsikosok Valamire mintha számítanának… nééénánánnáá Hogyan égess el 800 kalóriát 30 perc alatt? Villa Nutella előtt. És után. Kötény egyedülálló férfiaknak Kínai szerencsesüti: az nem csirke volt. A csoki Isten bocsánatkérése a brokkoli miatt. Az igazi Apple pie Hogy megy a diétád? Kabbe… Egy FALat süti Bevásárlókocsi férfiaknak Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről!

Kihagyhatatlan őrületek kerti partikhoz

“Ha végre itt a nyár és meleg az idő…”, akkor egyre kevésbé akaródzik a lakásban maradni. Aki megteheti, a kertjében vagy a teraszán múlatja az időt. Akinek meg nincs ilyesmire lehetősége, az meg előszeretettel fogadja el a kerti-parti meghívásokat. Nekem nagyon tetszenek a szolíd, mindent mindennel passzoltatós vintage hangulatú kerti partik fotói is, de azért ezek egyfajta formális hangulatot adnak az összejövetelnek. Akik követnek már egy ideje, azok láthatják, hogy imádom a furcsa, nem hétköznapi, ötletes tárgyakat, most ilyenekből szedtem össze jó párat, amiket használhatunk egy kerti parti idején és amelyek egyértelműen azt hangsúlyozzák, hogy BULI VAN! És hogy indul egy kerti buli? “Gyere, igyunk valamit!” Nyissunk ki egy könnyű, jól behűtött rozét… …de vegyük figyelembe, ha valaki azt mondta az előző buli után, hogy “én soha többet nem iszom” (haha). A soha többet mostanra nyilván arra módosul, hogy “na jó, de csak egy p

A legextrémebb főzős videók

Szerintem aki kicsit is szeret főzni, sőt, főzni nem is, de enni igen, az szokott főzős műsorokat nézni a tv-ben. Mert ott olyan egyszerűnek tűnik az egész, ráadásul annyira ínycsiklandóak tudnak lenni a képsorok, hogy megindul az ember nyálelválasztása.Természetesen a gasztrobloggerek is igyekeznek ezeket a videókat házi körülmények között “leutánozni” és az egyre jobb kameráknak, világításnak köszönhetően vannak tényleg kitűnő minőségűek is. (Én egyelőre még nem próbálkoztam ilyennel.)És vannak, akik nem annyira a tv-műsorokra akarnak hasonlítani, hanem az extremitásukkal valami teljesen egyedit akarnak létrehozni. Hát, azt hiszem, sikerült Nézzük az én kedvenceimet! Babakonyha újratöltve. Felhívom a figyelmet a miniatűr eszközökre, ezeket még most is megirigylem Hogyan nézess a férfiakkal is főzőműsort? Hát így! Szerencsére a stratégiailag fontos pontokon mindig felbukkan egy-egy zöldség, miegymás… Szerintem miegirigyelte Ja

Nagy mell = nagy kedvezmény – egy kínai étteremben

Ha G kosaras melltartót hordasz, 65 % kedvezményt kapsz! Ezzel az igen furcsa vevőcsalogató módszerrel állt elő a Trendy Shrimp nevű kíniai gyorsétterem. Ahogy a reklámtábla is mutatja, mellméret szerint differenciáltan jár a kedvezmény. Az A kosarasoknak csak 5 % jár, a tekintélyes G kosár már 65 % kedvezményre is elég! A reklámtáblájuk mangafigurákkal mutatja be a mellméreteket és a hozzájuk tartozó kedvezményt. A helyiek nagyon hamar panaszt is tettek, mert szerintük (is) egyrészt vulgáris, másrészt diszkriminatív is. De az étterem vezetője nem talál ebben semmi kivetnivalót, állítólag 20 %-kal nőtt az étterem forgalma – és nem csak férfiakból állt a plusz vendégsereg, hanem a kedvezményre jogosító testrészt büszkén bemutató hölgyekkel is. Ennek ellenére eltávolították azóta a reklámtáblát. A slusszpoén, hogy az étterem Csöcsiang tartomány fővárosában, Hangcsouban található. Nem is tudom, mit szóljak ehhez. A nőket abszolút

Sült gomba mézes-mustáros pácban

Az ugye mindenkinek megvan, hogy a húsok mellett zöldségeket is lehet grillezni. De az nekem újdonság volt, hogy ezeket is érdemes lehet bepácolni előtte. Ahogy megtaláltam ezt a mézes-mustáros gomba receptet, tudtam, hogy ki kell próbálnom. Elsőre furcsa párosításnak tűnik a gomba a mézzel, de a végeredmény nekem nagyon bejött. Bár én nem tudtam grillezni, csak simán a tűzhelyen sütöttem, de egy kerti parti alkalmával igazi különlegesség lehet, hogy ha ezt a pácolt gombát kínáljátok a vendégeiteknek. Hozzávalók: 3 ek balzsamecet 6 ek olívaolaj 2 ek méz 1 tk mustár só őrölt bors reszelt fokhagyma szeletekre vágott gomba Elkészítés: A pác hozzávalóit összekeverjük egy mély tálban. Alaposan beleforgatjuk a gombaszeleteket. Kb fél óra pácolódás után grillezhetjük vagy jobb híján – mint én – mehet a serpenyőbe. Én kerámiaedényt használtam, nem öntöttem alá plusz olajat. De biztos, hogy a grillen sokkal finomabb lesz, ha van rá lehető

5 másodperces szabály – létezik vagy nem?

Régóta tartja magát az a mondás, babona(?), hogy ha leejtjük az ételt a padlóra, akkor 5 másodpercen belül felvéve azt még nyugodtan elfogyaszthatjuk. 5 másodperc után viszont annyi baktérium kerülhet rá, hogy nem szabad megenni. Igaz ez vagy sem? Részben igen, részben nem. Az életterünk tele van baktériumokkal. Ha éppen fényesre sikáltuk a padlót, a konyhát, akkor is körülbelül 7000 baktérium van körölüttünk, érintkezik a kezünkkel, testünkkel, belélegezhetjük vagy a bőrünkön keresztül is a szervezetünkbe kerülhet. De nagy részük teljesen ártalmatlan ránk nézve. Egy kutatás szerint az emberi test 38 millió baktériumot fogad be óránként! Azt gondolhatjuk, hogy nem állnak lesben a bacik a padlón, hogy mikor esik már le valami, akkor gyorsan visszaszámolnak ötöt, majd megkezdik a támadást. De vannak fontos tényezők, amelyek befolyásolják a támadás sikerességét. Az egyik az idő – tehát az 5 mp nem annyira hülyeség -, a padló felülete

Találd ki: mi az a pikáns rudacska?

Már régóta cikkeznek róla, hogy augusztus elejétől lejár a rossz minőségű virslik és párizsik kora. Ugyanis a Magyar Élelmiszerkönyvben szigorították annak definícióját, hogy mit nevezhetnek virslinek vagy párizsinak. Eddig ehhez 40 % hústartalom kellett, most viszont a termék több mint felének, 51 %-ának húsból kell állnia. Ez elvileg a mi – vásárlók – érdekeit szolgálja. Na de mindig van kiskapu! Ugye ha egy termék több húst tartalmaz, drágább lesz. A kis hústartalmú készítményeket valószínűleg eddig sem a gazdagabb réteg vette, hanem az árérzékeny. És ott van az új receptúrával kapcsolatos macera is, mivel már az arány, más fűszerezés, esetleg más technológia kell hozzá és mivel változik a termék, lehet, hogy az addig hűséges fogyasztók elfordulnak az adott márkától a megváltozott ízvilág és állag miatt. De a Magyar Élelmiszerkönyv nem azt mondja, hogy nem lehet 51 % alatti hústartalommal terméket piacra dobni, csak azt

Indokolatlan kávés receptek

A kávét nagyon szeretjük. Kell. Elképzelhetetlen a napunk anélkül, hogy a kávéscsészét néhányszor meg ne emelnénk. De kellene-e az, ha nem csak a bögrénk lenne kávés, hanem például a sült hús is? Most olyan receptek következnek, amelyekbe talán indokolatlanul került kávé, na de majd ti eldöntitek, esetleg meg is kóstoljátok, hogy hozzátesz az ízekhez vagy éppen elvesz belőleKávés rizottoKezdjünk valami light-osabbal. Ez tulajdonképpen egy tejberizs, amit kávéval készítenek, majd nyakon öntenek egy kis brandyvel. Első hallásra nem is hangzik olyan szörnyűen Japán kávézseléA japánoknál kifejezetten népszerű édesség a kohii zerii, vagyis a kávézselé. Ahogy a neve is mutatja, ez a kávéhoz adott zselatinnal és némi cukorral készül, amit aztán dermedés után kockákra vágnak és pl. fagyikelyheket és különböző desszerteket díszítenek vele, de fogyasztják shake-ekkel, jegeskávéval is. Vagy jégbe hűtve és sűrített tejjel leöntve. Há

Ha rossz a házasságod, menj edzeni!

El kéne kezdenem mozogni… Mint a blogon szereplő receptekből is kiderül, nem éppen a szuperegészséges, salátarágcsáló vonalat képviselem – bár szívesen kipróbálom és jól is tud esni. Régebben mindig az volt a kérdés, hogy “dekieszimegaztasoksütit” és “temiértnemhízolmegezektől”. Mostanra viszont egyértelműen felszedtem néhány kilót, a kis úszógumim jelenlétével tuti nem süllyednék el a Balcsiban Bár én ezt nem az evés számlájára írom, hanem egy betegségére, ami miatt a korábbi rendszeres mozgásom – a salsa – hosszabb időre kiszorult az életemből, másrészt az erre szedett gyógyszer hatása, ami alap mellékhatásként hízást ígér. Pipa. Egyik ismerősöm elkezdett tőle nem megszokott módon fákon “ugrálós”, avarban guggolós, esőben futkározós képeket feltenni a Facebookra magáról. Úgy tűnt, hogy élvezi. Hmm. Ezt? Korábban valószínűleg csak a számítógépes játékokban “futott”. Még az edzéseiről és ezált

Élet és étel Thaiföldön

Egy kisváros mindennapjai a Facebookon

BKV – én így szeretlek!

Azt hiszem, mindenki hallott a BKV – vagyis BKK, de nekünk úgyis BKV marad – online jegyes szerencsétlenkedéséről. Nem is az a fő probléma, hogy elsőre nem sikerült túl jól a fejlesztés – bár tulképp azért összehozhatták volna kevesebb hibával, hanem ahogy az utána kialakult helyezetet kezelték. Bár az én szememben a BKV sokkal kevésbé mumus, mint a vonat, azzal ritkábban járok már, viszont többször megszívtam De most megmutatom, hogy van a BKV-nak egy igazán szerethető oldala is. Piskótából, krémből és marcipánból! Bár négyes van a képen, de ha a hármas metrót szeretnétek megformálni, mindenképpen tegyetek rá égő szülinapi gyertyát! Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! Képek forrása: Pinterest

Pörgős tyúk, kerek kifli, slájm üdítő – amikor a vevő kérdez

Azt hiszem, hogy minden cégnél, ahol ügyfelekkel, vevőkkel foglalkoznak, megvannak a százszor elmesélt emlékezetes történetek a másik fél hülyeségeiről. És van, amit akárhányszor elmondunk, tudunk rajta újra és újra röhögni. A bolti eladók hangsúlyosan sokat kaphatnak ezekből, hiszen boltba mindenki jár. Sokszor reggel félkómában vagy munka után lefáradva, gondolatban már otthon. Nem csoda, ha kicsúszik egy-egy aranyköpés. És milyen jó, hogy vannak, akik ezeket közzéteszik! Tessék mazsolázni! – Kérek 6 db kacsa nyakat. – Becsomagolom, mire a vevő: – Legyen inkább 8, az páros szám! – Pörgős tyúk (és mutatja a kezével, hogy forog) mé’ nincs? – (????) Jaaaaa, az grillcsirke… -Fiatalember! Miért ilyen zöld ez a karfiol?– Azért mert az brokkoli.. -2 kiló oldalast kérek! És a műanyagokat lesz szíves kiszedni belőle!!!-A miiit???-Azokat a fehér műanyagokat! Nem is értem hogy árulhatják igy!Tesco, édesség osztály. Nénike odajö

Banános nutellafagyi – ennél egyszerűbb nincs

Ha ezt megkóstolod, nem fogsz többet fagyizóba járni, csak ezt fogod enni!Aki még nem próbálta a nutellát banánnal, az valami fergeteges dolgot hagyott ki, ezt a két dolgot egymásnak – és így együtt nekünk teremtették! Ehhez a hűsítő édességhez pont csak erre a két hozzávalóra lesz szükségünk, ezen kívül egy villára és a hűtőnkre. Nem hangzik túl komplikáltan, ugye? Hozzávalók személyenként:1,5 banán1 evőkanál nutellaElkészítés:Egy kisebb tálba (ami befér a fagyasztóba) rakjuk a meghámozott banánt és a nutellát, villával összetörjük a banánt, közben összekeverjük a nutellával.A fagyasztóba rakjuk kb 2 órára.Nem kell fagyigép, sőt, kevergetni sem kell közben, mert a banánnak az a különlegessége a többi gyümölcshöz képest, hogy nem fagy egy sziklatömbbé, hanem egészes krémes marad. Így rögtön lehet adagolni, viszont számítsunk rá, hogy hamarabb olvad (ez a képeken is látszik), tehát a normál fagyikhoz képest lágyabb á

A sasnak a lika és a madárnak a teje – ételnevek eredete

Vannak olyan ételneveink, amelyeket a legnagyobb természetességgel használunk, bele sem gondolunk, hogy mit is jelent szó szerint a nevük. Akkor szokott előkerülni ez a téma, ha egy külföldi ismerősnek próbáljuk lefordítani vagy valamelyik étteremben a Google fordítót használják erre a célra – “same in english”. Most 6 olyan étel nevének az eredetére kerestem rá, amelyekről idáig nem tudtam, hogy hogyan lettek azok, amik. Saslik Itt mindenkinek a sas jut eszébe, de nyilvánvalóan annak a húsa hiányzik a nyársról. De az elnevezése nem magyar, hanem krími tatár eredetű, a şışlık szó tatár nyelven „valami a nyárson” jelentéssel bír. Madártej Tegye fel a kezét, aki rajtam kívül madárnak hívta a habokat a tejben! Már évezredekkel modern korunkat megelőzően is ismerték a madártejet, hiszen az első civilizációk idején már azokat az ételkülönlegességeket, melyekhez nagyon nehéz volt hozzájutni, a „madarak teje” kifejezéssel illetté

Banános nutellafagyi – ennél egyszerűbb nincs

Ha ezt megkóstolod, nem fogsz többet fagyizóba járni, csak ezt fogod enni!Aki még nem próbálta a nutellát banánnal, az valami fergeteges dolgot hagyott ki, ezt a két dolgot egymásnak – és így együtt nekünk teremtették! Ehhez a hűsítő édességhez pont csak erre a két hozzávalóra lesz szükségünk, ezen kívül egy villára és a hűtőnkre. Nem hangzik túl komplikáltan, ugye? Hozzávalók személyenként:1,5 banán1 evőkanál nutellaElkészítés:Egy kisebb tálba (ami befér a fagyasztóba) rakjuk a meghámozott banánt és a nutellát, villával összetörjük a banánt, közben összekeverjük a nutellával.A fagyasztóba rakjuk kb 2 órára.Nem kell fagyigép, sőt, kevergetni sem kell közben, mert a banánnak az a különlegessége a többi gyümölcshöz képest, hogy nem fagy egy sziklatömbbé, hanem egészes krémes marad. Így rögtön lehet adagolni, viszont számítsunk rá, hogy hamarabb olvad (ez a képeken is látszik), tehát a normál fagyikhoz képest lágyabb á

Szerintem – Három pötty kaja bazi nagy tányéron?

“Mi ez, három pötty kaja egy bazi nagy tányéron?” “Ettől (kiejtve: ettű’) aztán nem lakunk jól!” Ezek a leggyakoribb hozzászólások egy-egy neten megjelenő fine dining fogást ábrázoló kép után. De miért csak ezek jutnak eszébe a legtöbb embernek? Ilyenkor a hozzászólókból előjön az “ősmagyar” énjük és már mondják is, hogy “az igazi magyar étel, a körömpörkölt, a tepertő, a sült csülök az valami, de mit csináljak két szál répával?”, “ez nem étel”, “nagyítóval kell ezt nézni?” és hasonlóan “humoros” kommentek. Előrebocsátom, hogy úgy írom ezt a bejegyzést, hogy nem ettem még ilyen menüsort végig, de nagyon kíváncsi lennék rá. Mi magyarok két vagy maximum három fogáshoz szoktunk és tudjuk, hogy ennyi alatt “kell” degeszre enni magunkat. Mert az a jó kaja, amiből sok van. Ha lelóg a rántott hús a tányérról. Ha ebéd után mozdulni sem tudunk, csak szuszogunk az asztalnál. A fine dining menüsor 6-7 fog

A világ legbizarrabb kávézói

Az emberek többsége rendszeresen jár kávézóba. Ha kávészerető, akkor egyértelmű, hogy miért, de egyébként van, hogy egy munkamegbeszélés, baráti találkozó vagy éppen egy randi miatt térünk be. És persze nem mindegy, milyen a körítés a kávénk mellé, azaz hogyan néz ki a hely.Egyre magasabb az emberek ingerküszöbe, így egyre nehezebb a kávézóknak (vagy éppen más vendéglátóhelyeknek) különlegesnek, megjegyezhetőnek vagy éppen meghökkentőnek lennie, ami visszatérésre készteti a régi vendégeket vagy bevonzza az újakat.Ha furcsa vagy éppen bizarr kávézókban szeretnénk felhörpinteni a napi betevőnket, akkor Japánban keressük ezeket a legjobb helyen. Ott ugyanis a cosplaynek, azaz egyfajta jelmezes előadóművészetnek, szerepjátékoknak komoly követő- és rajongótábora van, az utcai divatra, viseletre is hatása van. Nem csoda, hogy a kávézókba is begyűrűzik a cosplay-őrület, egyre több beöltözős vendéglátóhely között válogathatunk

A McDonald’s sikerének története

A McDonald’s a világ legismertebb márkái között van. Sokan rendszeresen járnak “mekizni”, sokan csak megkóstolták a szendvicseket, sokan szeretik és sokan egyfajta “üldözendő” műkajának gondolják. Véleménye mindenkinek van róla. Most viszont arról lesz szó, hogy miként alakult a McDonald’s egy kis étteremből világméretű lánccá. 1937-ban egy amerikai testvérpár, Richard és Maurice McDonald egy “semmi különleges” éttermet üzemeltetett a kalifornia Pasadena közelében. Ebben az időszakban épültek ki az Amerikai Egyesült Államok nagyvárosainak kertvárosi részei, így az étterem igyekezett alkalmazkodni az onnan autóval bejáró lakossághoz. Forradalmi újítások az autós kiszolgáló pult volt, ezáltal a siető vendégek az autóból ki sem szállva rendelhettek és görkoris pincérek hozták ki nekik a kért ételeket. A hamburger az 1940-es években lett népszerű az olcsósága miatt. A McDonald testvérek vezették be, hogy az alkalmazottak e

Street food a múltból

Miért van egy óriási villa a Genfi-tóban?

Vevey, a Genfi-tónál levő kis városka több világhírességgel is büszkélkedhet. 1867-ben itt alapították a Nestlé vállalatot és 1875-ben itt gyártották az első tejcsokit. De a városban élt élete utolsó 25 évében Charlie Chaplin is, miután 1952-ben filmjei témája és nézetei miatt kiutasították az Egyesült Államokból. Vevey nagy tisztelettel emlékezik Chaplinre, egykori lakóházában 2014-ben nyílt meg a rá emlékező múzeum, a tóparton álló szobor pedig igazi zarándokhelynek számít. A szoborral szemben egy meghökkentő alkotás emelkedik ki a vízből: egy nyolcméteres, gigantikus villa, melyet az Alimentarium, a Nestlé egykori központjában működő Élelmiszer-múzeum tizedik évfordulójára állítottak, s mára Vevey szimbóluma lett. Az Alimentarium az első étellel foglalkozó múzeum, és ma is egyedülállóan sok aspektusból mutatja be az emberi étkezést, kulturális, történelmi és tudományos szempontból is el lehet mélyedni a táplálkozásh

Melyik a jó dinnye? – ezután applikációval fogsz dinnyét venni!

Nyáron alig várjuk, hogy eljöjjön a dinnyeszezon. Isteni a jól lehűtött gyümölcsöt egymás után nyeldesni, míg aztán majd’ kipukkanunk tőle. Az éjjeli WC-re rohangáláskor meg megfogadjuk, hogy soha többet nem eszünk belőle ennyit egyszerre. És ezt tartjuk is. Egészen másnapig De honnan tudjuk vásárlásnál, hogy melyiket válasszuk? Te is kopogtatsz? Régen ugye volt a lékelés, amikor azzal az eladó azzal a speciális kerek késsel kianyarított egy jó darabot, átadta, az egész család végigkóstolta és rámondta az áment. Vagy nem. Pár éve azonban a lékelés már nemigen létezik. Nem tiltották be, de az ezzel kapcsolatos higiéniai előírásoknak nehéz megfelelniük a kereskedőknek. És persze ők is jobban járnak, ha egy dinnye sem lesz a lékelés után a visszautasítás áldozata… Akkor mi alapján válasszunk? Magyarországon nyáron nemzeti sporttá válik a dinnyekopogtatás. De tudjuk-e, hogy mit kell hallanunk vagy csak püfölünk? Azt mondják, hogy a

A 10 legőrültebb diéta

Az emberek 90 százaléka élete során kipróbált már valamilyen fogyókúrát, diétát. Ott a beláthatatlan hosszúságú 90 napos diéta, a borzalmas ízű káposztaleves kúra, de van tojásdiéta, kávédiéta, citromos vizes és még megannyi hatásos(?) recept. De az első pár nap (khmm, pár óra…) után jön a kisördög, ráül a vállunkra és azt suttogja (izé, kiabálja) a fülünkbe egyél csokiiiiiit! Éppen ezért az erőfeszítés nélküli fogyást ígérő csodaszereknek, csodadiétáknak rengeteg követője akad. Lássunk 10 nagyon furcsa, nem kipróbálandó módszert ezekből!1. Vattagombóc A modellek és táncosnők körében volt népszerű ez az elég veszélyes diéta, melynek során az éhség ellen vattapamacsokat lenyelve telítették el a gyomrukat. 2. Bélféreg Az 50-es években a nők tablettában bélféreg petéket nyeltek le, melyek “elették” a táplálékot az illető teste elől, ezáltal fogyasztottak. Mellékhatásként viszont toxinokat bocsátottak

Szerintem – kommentek: amikor a hülyeség szorgalommal párosul

Pár motoszkál a fejemben, hogy indítok egy „szerintem” sorozatot, mert meleg van, nincs kedvem annyira sütni, de „pofázni” meg igen, szóval itt majd elmondom a véleményemet egy-két dologról. Most “házhoz jött” a téma… Írtam egy cikket néhány napja Hogyan kergesd őrületbe az eladókat? Tuti tippek! címmel. Néhány pontban felvázoltam, hogy mik azok a dolgok, amivel fel lehet idegesíteni az eladókat. Nyilván provokáló a cím, de nem gondoltam volna álmomban sem, hogy lesz, akinek meg kell magyarázni a cikket, hogy nem, ez nem arról szól, hogy idegesítsd fel az eladókat, hanem éppen hogy felsorolva vannak azok a momentumok, amiket ne tegyél, hiszen ettől ideges lesz az eladó. Görbe tükör. De ÚRISTEN… Meg kellett volna magyarázni Mutatom, milyen kommenteket (is) kaptam hozzá. Szerencsére ezek inkább más felületen történő megosztásokra jöttek, tehát nem a „törzsolvasóim”. De azért ez elszomorító. Ennyire nem tudnak szöveget értelmezni,