Kókuszjoghurt

Sokáig vártam, amíg első kókuszjoghurtomat elkészítettem. Őszintén megvallva nem szeretem a kókusz ízét édességen kívül más ételekben. Persze a csokis kókuszos sütitől elvárom, hogy kókuszos legyen, de egy joghurttól nem! Néhány leírásban elég bonyolultnak tűnik az eljárás… és amíg el nem mondta Noémi (örök hálám érte), hogy ez tulajdonképpen milyen egyszerű, nem is fogtam hozzá. És milyen rosszul tettem! Nagyon finom! Azóta szinte mindig van itthon, az egész család szereti.(és Noémi joghurtját volt szerencsém meg is kóstolni, igazából ez adott kedvet hozzá, hogy én is megcsináljam. Az eredeti receptet itt találod Kókusz joghurt)Akkor lássuk:A joghurt alvasztással készített tejtermék. A tejet előzőleg joghurtkulturával oltják be, ezzel segítve a fermentálást. Ez a joghurtkultura nem más, mint jótékony baktériumok keveréke, melyek a tejben lévő cukrot lebontják tejsavvá. Ha növényi tejből készítünk joghurtot, akkor mindenk

Epres sajttorta

A tavaszi, nyári ünnepek legszebb, és mondhatom azt is, hogy a legfinomabb étele ez az epres sajttorta. Készítése közben türelem, alázat, finom mozdulatok szükségesek, itt nem szabad semmit elsietni. Az eredmény pedig lélegzetelállító.Hozzávalók egy 18 cm-es tortaformához:(a rétegek 25dkg, 50 dkg, 25 dkg, vagyis összesen ez a torta kb. 1 kg-os lesz díszítés nélkül)az alaphoz:15 dkg beáztatott datolya10 dkg kókuszreszelék1 evőkanál őrölt arany lenmagcsipet sóa töltelékhez:25 dkg kesudió2 citrom leve és reszelt héja (bio citrom legyen)2 evőkanál agavé szirup15 dkg kókuszolaj2-3 evőkanál tisztított vízaz epres réteghez:20 dkg eper1 evőkanál agavé szirup2 evőkanál útifűmaghéja díszítéshez:eperElkészítése:Az alaphoz először a datolyát és a fűszereket tegyük aprítógépbe, majd a lenmagot és annyi kókuszreszeléket, hogy egy nem túl lágy, formázható masszát kapjunk. Ha már kész datolyapépet használsz, akkor gép sem kell, hanem egy tá

Kesuhús sárgarépa rizzsel, kápia paprikával, petrezselyemmel

Kesuhús sárgarépa rizzsel és zöldséekkelA kesudió az egyik kedvencem.Finomak a rostjai, kitűnő kesutej készül belőle. Torták krémje, édességek elmaradhatatlan alapanyaga.Sós főételt ritkán csinálok kesudióból, arra ott van a többi dióféle, olajos mag, mint pl. a napraforgómag, dió, mandula, paradió, tökmag, stb...És most jön a kivétel...Most egy nagyon gyorsan elkészíthető, ugyanakkor brutál-finom főételt mutatok be, a kesuhúst. Kinézetre olyan, mint a rántott hús, ízre nem. Sokkal finomabb :)Hozzávalók:10 dkg kesudió2 evőkanál inaktív sörélesztő pehelyfűszerek: füstölt ízű fűszerpaprika, bors, őrölt kömény, só2-3 evőkanál tiszta vízA kesudiót a sörélesztő pehellyel és a fűszerekkel megőröljük, majd a víz hozzáadásával masszává gyúrjuk. Lapos szeleteket formázunk belőlük, és egy órát állni hagyjuk.Sárgarépa rizs:3 szál sárgarépa1 darabka zeller (ez magában is sós)Aprítógépben morzsásra aprítjuk a zöldségeke

Nyers vegán tortilla zöldségekkel, balzsamecettel

A nyers vegán tortilla lap tulajdonképpen aszalt alma és spenót pici sóval. Így egy picit édeskés, de rugalmas lapot kapunk, amit nagyon jól meg lehet tölteni, nézzétek csak: Nyers vegán tortilla 3 darab: 50 dkg alma, 10 dkg spenót pici só Mindent simára turmixolunk, és 3 részre osztjuk. Aszalógép tapadásmentes lapjára szép kis korongokat formázunk.45 fokon kb 6 óra alatt szárazra aszaljuk. Rugalmas, picit édes, picit sós, remek alapja egy zöldség tekercsnek.Bármivel meg lehet tölteni, most az enyém következik: Megtöltöttem avokádóval, savanyú káposztával, saláta levelekkel, aszalt olajbogyóval, kápia paprikával, csírákkal. Feltekertem, és meglocsoltam modenai balzsamecettel...Avokádó és savanyú káposztacsírák olajbogyó és kápia paprikaFeltekerjük és meglocsoljuk balzsamecettel így néz ki felvágva

Szőlős gyümölcsrizs

Gyümölcsrizs nyersen? hát persze... mindent csak zöldségekből, a rizs most cukkiniből lesz, a gyümölcsök ígérem igaziak :)A gyümölcsrizs készítésének a receptje már fent van a blogomon itt: GYÜMÖLCSRIZSAttól függően, hogy milyen gyümölcsök vannak itthon, milyen kedvem van, mindig más és más eredmény születik. Most újra elkészítettem sok sok mazsolával, szőlővel.Csak 2 adagot készítettem, ezért nem a Thermomix-et használtam, hanem az OZEN-t. Az OZEN vákumos turmixgép, ami azt jelenti, hogy turmixolás előtt kiszippantja a levegőt a kehelyből, így a turmix nem szívja magát tele levegő buborékokkal, és sokkal tovább marad friss.És most kipróbáltam, hogy vajon a kesudiót mennyire tudja simára turmixolni. Ráadásul kis mennyiségben.Nem csalódtam. Teljesen sima lett, és az edény falára sem csapta fel az egészet, úgyhogy kevés lett a veszteség is.Az eredmény pedig nem csak finom, de szép is lett.két pohár gyümölcsrizs Ajánlom szeretettel n

Zöld turmix kombuchával

Gondolkoztam, hogy hogyan lehet a jó még jobb... és megtaláltam!A zöld turmixomba 'löttyintettem' egy kis kombucha-t, nem is akármilyet, a meggyel ízesített változatot.Bemutatom, ő az:A kombucha egyébként is remek ital, ami helyreállítja a bélflórát, javítja a vérkeringést, nyugtatja az elmét ééééés, rendkívül finom. Önmagában is persze vízzel hígítva, de ez a meggyes változat különleges aromát ad a zöld turmixnak, ami szintén finom már magától is, de így együtt a kettő...Különlegesség még, hogy megérkezett a Hillvital bio zöld szállítmány, fodros kel, római saláta és pár levél rukkola volt ma a csomagban.Ha erről a lehetőségről szeretnél többet tudni, akkor olvasd el ezt a bejegyzésem: zöld turmix bio zöld levelekbőlA másik különlegesség, hogy az elkészült turmix egyáltalán nem volt habos, mert a vákumos turmixgép kipumpálta a levegőt a kehelyből, és nem keveredett bele a turmixba :)Erről a gépről is írtam már, ha érde

Zöld turmix bio zöld levelekből

Fantasztikus dolgokra bukkanok mostanában!Itt Budapesten több helyen is van biopiac, ahol be lehet szerezni a friss bio zöld leveleket. Igen, csak meghatározott napokon, és ha épp akkor nem érsz rá, akkor ugrott a következő heti bio zöld levél ellátmányod. Persze ki lehet menni a Lehel csarnokba, ott is van spenót, vagy a többi piacon, sőt, már a Tesco és a többi multi is felfigyelt a keresletre, és időnként kínál szépet lecsomagolva (jó drágán).Most viszont egy olyan lehetőséget találtam (pontosabban ők találtak meg engem), hogy hetente kétszer házhoz szállítják a zöld turmixhoz való alapanyagokat!!!leveles kelVagyis: bio zöld levelek kiporciózva, lecsomagolva + bio gyümölcs (alma) is a csomagban!!!!Heti 2x, vagyis biztos, hogy friss zöldség kerül a turmixgépbe!!!Ezt épp nekem találták ki!!!Láttam a kertet, ahol nőnek!!! Sőt, kóstoltam frissen a tőről a spenótot, a leveles kelt, a rukkolát, mángoldot! Gondoskodnak a változatosságról, mert ahogy

Sana EUJ808 lényerőgép tesztelése

Juice-oljatok!Hű de milyen fura ezt leírni... magyarul készítsetek juice-okat, vagyis szűrt leveket!A turmix összekutyulja a zöldségeket, gyümölcsöket, benne hagyva a rostokat, ami nagyon jó, az is kell! De sokkal több tápanyagot tudunk felszívni a szűrt levekből, és sokkal többet tudunk belőlük meginni, épp a rostok nélküliségük miatt. Léböjt idején csak szűrt leveket iszunk.A hétköznapokban pedig reggelire zöld turmix, délután pedig uzsira egy nagy pohár zöldséglé! (hihetetlen, de próbáljátok ki, jól lehet lakni 5-6 dl szűrt lével)Milyen lényerő gépet vegyünk? Nehéz ezt eldönteni, mert mindegyik gépnek megvan az előnye és persze a hátránya is, és attól függ, hogy ki melyikkel tud megbarátkozni.Nekem a felültöltős lényerő gépek kedvesebbek, és nálam az is szempont, hogy nagy legyen a betöltő nyílás (ne kelljen apróra felvágni a zöldségeket)Két gépet már teszteltem, itt vannak az erről szóló bejegyzések:Kuvings b6000 lényerő

OZEN az új turmixgép

Egy fantasztikus dologra bukkantam!Meg kell, hogy osszam veletek!Bizonyára ti is észrevettétek, hogy amikor turmixot készítünk, elég sok levegő keveredik a folyadék közé. Buborékos, habos lesz a végeredmény.Zavaros, kicsit barnás lesz egy idő után, beindulnak az oxidációs folyamatok. Ketté (sőt több) rétegre szétesik az ital, így nem is lesz annyira gusztusos.De ha ezt eddig nem is vetted észre... az oxidáció következtében gyorsabban romlik!OZEN a vákumos turmixgépEgy pár napja kipróbáltam az OZEN vákumos turmixgépet, amivel úgy tudok turmixot készíteni, hogy előtte kipumpálja a kehelyből a levegőt, és vákum alatt dolgozik!Nem keveredik az ital a levegővel, így sokkal tovább őrzi meg a frissességét, nem lesz habos, buborékos!Kipróbáltam, a jobb oldali pohárban vákum nélkül turmixoltam, a bal oldali pohár pedig a vákumos. Kb 10 perc után készült a fotó. Vákumos turmixolás és hagyományos turmixolás (ugyanazzal a géppel, ugyanazokkal az alapa

Ezt ettem ma 2017. március 18 szombat

Reggel 4 dl citromos víz, majd a szokásos zöld turmix kanállal. Most ebben az volt a különleges, hogy a kertből zsenge csalán levelek is kerültek a turmixba :)Zöld turmix kanállal Délelőtt készítettem kb 6-7 dl mandulatejet (két pohárral lett), a léböjt ideje alatt nem fogok ilyen zsíros italt fogyasztani, de nagyon szeretem. Így ma még beiktattam egy (na jó, kettő) pohárkával.Az elsőt natúran, ízesítés nélkül ittam, így éreztem a mandula ízét, és kortyolgattam, ízlelgetve minden egyes kortyot... A másodikhoz turmixoltam 4 puha édes datolyát, csipet sót, és 2 teáskanál bio kakaóport. Hát, hát ez... kábulatig finom...Isteni mandulatej bio kakaóval A legfinomabb bio kakaóporA mandulatej készítésnél visszamaradt pépből lett az ebédem, összevágtam zöldségeket (brokkoli, lilahagyma és kápia paprika), a mandulapéphez tettem sót, citromlét és sörélesztő pelyhet, és egy kevés vizet. Simára kevertem, majd összekevertem a zöldségekkel. Csí

Ezt ettem ma 2017. március 17 péntek

Ma egy különleges nap volt. :) de úgy szép az élet, ha zajlik :)Reggelire a szokásos zöld turmix, most körtével, banánnal, chia maggal, goji bogyóval.a sűrű zöld turmix tetején látszik, hogy miket tettem bele. Itt már bele van keverve... állni hagytam 20 percet, utána ettem csak megUtána tévéfelvételem volt, (M1), ahol (nem fogjátok elhinni, de) nyers ételeket készítettem, ráadásul különleges alapanyagokból, prémium zöldség és gyümölcs szárítmányokból.a kamera nem volt ehető, de ma a kamera kedvéért készítettem ételeket porból készült paradicsomleves :) avokádóval, csírákkalKészült paradicsomleves avokádóval, zöld turmix mandarinnal, piros turmix almával, magyaros pástétom, paradicsomos-zelleres pástétom (ezeket gluténmentes kenyér szeletekre kentük). Adás közben én végig kóstoltam, ettem, nagyjából ez volt az ebédem.zellerporfriss zöldségek lucerna porcékla porfriss zöldségekmagyaros pástétom zöldségporokból kenyérre ke

Ezt ettem ma 2017. március 16 csütörtök

Reggeli: narancsos-petrezselymes zöld turmix, sűrűn, benne banán, goji bogyó és chia mag. Most úgy fotóztam le, hogy minden bele van keverve...Zöld turmix Napközben: be kell, hogy valljam töredelmesen, hogy egész nap jégkrémet ettem. Nem a böjt része, hanem most egy ilyen projekten dolgozom, egészséges jégkrémek receptjét kisérletezzük egy vállalkozás részére. Nagyon sokat kell kóstolni... :) Alapanyagok: gyümölcsök, kókuszkrém, kókuszreszelék, kesudió... stb...egészséges jégkrémek Vacsora: nyers vegán tortilla zöldségekkel, balzsamecettel :) No ez viszont király volt...nyers vegán tortilla hajlékony az almától Még szerdán aszaltam három lapot (50 dkg alma, 10 dkg spenót pici sóval összeturmixolva, és 20-20 dkg-os lapokra megaszalva). Rugalmas, picit édes, picit sós, remek alapja egy zöldség tekercsnek.avokádó és savanyú káposztasaláta és paprikaa tetejére csírák Megtöltöttem avokádóval, savanyú káposztával, saláta levelekkel, a

Ezt ettem ma 2017. március 15 szerda

Reggel 4 dl citromos vízUtána 5 dl grapefruitos almalé (többet ittam, mint amennyi a pohárban van)grapefruitos almaléEbéd: kesuhús sárgarépa rizzsel, kápia paprikával, petrezselyemmelKesuhúsEz a kesuhús ma készült először, gondoltam ma nem salátát eszem :)2 adaghoz 10 dkg kesudiót sóval, füstölt paprikával, borssal, köménnyel, sörélesztő pehellyel finomra őröltem, utána kivettem a gépből és 2 evőkanál vízzel masszát nyomkodtam belőle. Laposra nyomkodtam egy tányérban, és két húsforma alakot formáztam belőle. 1 órát állt, kicsit összekapta magát...Kesuhús körettel A rizst sárgarépából és egy darabka zellerből aprítottam, ez nincs fűszerezve, ő a köret. Az apróra vágott kápia és a friss petrezselyem a "saláta"...A kesuhús annyira lágy és krémes és fűszeres-ízes, hogy a zöldségek mellette nagyon jól elvoltak különösebb ízesítés nélkül.sárgarépa 'rizs'Vacsora: pecsenyezsíros kenyér lilahagymával, paprikávalA kenyér rec

Ezt ettem ma 2017. március 14 kedd

Mindenki másképp böjtöl. Aki eszik húst, az ilyenkor elhagyja a húst, aki tejet, tejterméket eszik, az böjt alatt ezeket hagyhatja el. Van, aki úgy böjtöl, hogy alkoholt nem iszik, vagy édességet nem eszik.Most a saját böjtömet mutatom be... ez a második nap.Reggel 3 dl citromos víz, utána mentás zöld turmix: 1 alma, 1 grapefruit, 1 marék spenót, pár szál menta, kevés víz elturmixolva. Tálaláskor tettem bele banánt, goji bogyót és még menta leveleket. Frissítő, laktató, finom :)mentás zöld turmixTízórai 2 banánEbéd: brokkoli krémleves lenkenyérrel3 rózsa brokkoli, 1 kisebb sárgarépa, 1/2 avokádó, víz, só, bazsalikom levelek.alapanyagok a leveshezbrokkoli levesA lenkenyér receptjét ITT TALÁLOD Ezt barna lenmagból készítettem még a hétvégén, és tettem bele reszelt sárgarépát is :)saláta csírákkal, balzsamecettel Vacsora: egy kiadós salátát szerettem volna enni modenai balzsamecettel, retekcsírával, de amikor elkészítettem, eszembe juto

Ezt ettem ma 2017. március 13. hétfő

Egy 21 napos böjti kihívás keretében a következő napokban megosztom, hogy mit eszem egész nap.Az első 7 nap teljes nyers, a második 7 nap turmix, illetve szűrt lé, utána pedig ismét 7 nap nyers étrend jön.Reggelire zöld turmix (1/2 grapefruit, 2 alma, 2 marék spenót, kevés víz, ezt összeturmixoltam, és a tálba tettem még banánt, gojibogyót, chia magot, kivit, aszalt szilvát. Jól összekevertem (miután lefotóztam) és állni hagytam egy félórát. Aztán jól megettem.Napközben nem tudtam ebédelni, mert dolgoztam, ezért ebédre ettem két banánt.Délután (ez volt az igazi ebéd) édesburgonyás diógolyót ettem retekcsírával, paprikával és céklás savanyúkáposzta salátával.Egy darabka édesburgonyát meghámoztam, apró darabokra vágtam, és egy marék (kb 5 dkg) dióval együtt bedobtam az aprítógépbe. Tettem hozzá egy csipetnyi ételízesítőt (Vali ez a Mici nénis cucc tényleg nagyon finom!!!! fantasztikus lett tőle ez a kis fasírt :) ) Szóval a buri

Málnazselével töltött csokiszív

Amit persze nem csak Valentin napra lehet elkészíteni, hanem egész évben...Csak most valahogy a szilikon szív-forma szinte magától előjött és valahogy adódott, hogy ez így készüljön...CsokiszívSokszor készült már ilyenkor nyers csoki, főleg szív alakban :)de ez most egy kicsit más...Ez most nem tömény csoki, hanem a belseje málnazselé, pontosabban alma és málna turmix...1 nagyobb almát elturmixoltam 20 dkg fagyasztott málnával, majd betöltöttem (pontosabban nem én, hanem Kata a kislányom) szilikon szív formába. Ment a fagyasztóba.Teljesen szilárd állapotában kinyomkodtam a formából, és egyenként belemártottam olvasztott csokiba. A csoki receptjét itt olvashatod (megjegyzés: az eredeti receptben karob szerepel, de már régóta kakaóporral készítem). Természetesen használhatsz jó minőségű kész csokit is, ebben az esetben csak meg kell olvasztani gőz fölött...kb 10 percre ismét visszatettem a fagyasztóba a mártott csokikat, és megismételtem a fol

Nyers fasírt fehérrépa rizottóval, aszalt gombával, balzsamecetes salátával

Ez egy komplett ebéd. Teljes.Szemnek is, ízlelőbimbóknak is és gyomornak is.A fasírt tegnap készült, tegnap csak salátával ettem, ma 5 perc alatt készült hozzá ez a fehérrépa rizottó és a gomba.Fasírt: 1/2 darab zeller1 szál sárgarépa1 szál fehérrépa5-6 darab aszalt paradicsom2 marék napraforgómag (beáztatva, megaszalva)1 csipet sóAprítógépbe tesszük a megtisztított, nagyra darabolt zöldségeket, az aszalt paradicsomot, és a magot és a sót. Mivel ez egy kis adag, minden összetevő elfér a gépben... emlékszem még, amikor 30 adagot készítettem, először csak a magot aprítottam meg, utána csak a zellert, stb... és minden ment a nagyon-nagy tálba, ahol a végén összekevertem.De így egyszerűbb az ízesítés is, mire a gép megtöri a zöldségeket és a magokat, a só is el tud keveredni. Agyon-ízesíteni nem kell, mert az aszalt paradicsomnak nagyon jó kis íze van, ő maga is nagyon jól fűszerez. Só, mindössze... de ha nem elégszel meg a zöldségek t

MÉREGTELENÍTŐ TÁBOROK ANTAL VALIVAL ÉS LÉNÁRT GITTÁVAL 2017

A nagy érdeklődésre való tekintettel 2017-ben több méregtelenítő léböjt- és életmódtábort is szervezünk Antal Valival. A méregtelenítő finomságokról én gondoskodom, szakmai vezetőnk pedig Dr. Csomai Zita orvos-természetgyógyász, életmód-tanácsadó és terapeuta lesz.A 2017. év Léböjt- és Életmódtábor időpontjai:2017. március 10-19. Badacsony Szeremley birtok – Tavaszi böjttábor2017. június 3-11. Erdély2017. július 7-16. Badacsony Szeremley birtok – Szokásos nyári méregtelenítő és léböjt tábor2017. szeptember 8-17. Horvátország, IsztriaBővebben a táborokról itt olvashatsz: Méregtelenítő táborok Ha pedig kérdésed van, írj nekem: lenartgitta101@gmail.comVárunk szeretettel :)

Csokitallérok

Superfood-os energiaszelet

Ez a szelet egy igazi szuperétel. Mit is jelent ez?A szuperételek koncentráltan tartalmazzák mindazokat a tápanyagokat, amire szükségünk van. Elég ebből az energia szeletből 2-3 falatot elfogyasztani, és a legtöbb vitaminból, ásványi anyagból és enzimből máris többet vittünk be, mint egy hagyományosan, főzve elkészített főétellel.E mellé még szép és finom is 25 dkg mandula-kesudió durvára darálva (kb fele fele arányban, de ettől el lehet térni)10 dkg aszalt vörösáfonya10 dkg arany mazsola5 dkg kakaóbab töret*5 dkg arany lenmag5 dkg goji bogyó*1 teáskanál vanília por** a szuperételeket érdemes a legjobb helyről beszerezni, igaz, hogy csak kis mennyiségben használjuk őket, de ezek lehetőleg legyenek a legmagasabb minőségűek, legnagyobb tisztaságúak. Személyes tapasztalat alapján ajánlom a PlanetBIO szuperételeit.Az áfonyát és a mazsolát kevés vízbe beáztatjuk legalább 1 órára, majd az összes többi hozzávalóval lazán összekeverjük. A

Kókuszos mandulagolyók (több változatban)

A kókuszos mandulatej készítésénél visszamaradó pépet sokféleképpen fel lehet használni. Az egyik, talán legegyszerűbb módja a Raffaelló golyó készítése.Mandulás-kakaós kókuszgolyóAz alapanyagunk morzsolódó, kicsit száraz, emiatt kókuszolajat vagy kókuszkrémet kell hozzátenni, a másik összetevő az édesítést szolgálja, agave szirup, vagy méz (ahogy tetszik), de mindenképpen valamilyen folyékony édesítőszer legyen, ugyanis itt nagyon fontos a "ragasztás", amit egy kristályos, száraz édesítőszer nem tud produkálni. A datolyát is nagyon szeretjük, csak itt most a színe miatt nem jöhet szóba. (maradjon csak szép fehér az a golyó)Raffaello golyó (no meg nem Raffaello, ami hátrébb van, csokis) Hozzávalók: 15 dkg kókusz-mandula pép (ami a tej készítésénél visszamarad) 1-2 evőkanál kókuszolaj (enélkül túl száraz lenne a massza)2 evőkanál folyékony édesítőszer (valamilyen szirup vagy méz) kókuszreszelék egy mokkáskanál fahéjegy-e

Kókuszos mandulatej

Magtej mandulából és kókuszreszelékbőlMilyen jó, ha az ember lánya felnő és felnőttek a barátnői :)Ma délelőtt Nóra lányom barátnőiével elmélkedtünk, hogy miből lehet növényi tejet készíteni, mandula, mák, dió, kókuszreszelék, stb... Azt mondták, hogy ehhez növényi tejkészítő gép kell, különben biztos nagyon macerás. No akkor csináljunk egyet, meglátjátok, hogy milyen egyszerű... jó de miből készítsük? Van itthon dió, mandula, kókuszreszelék..Kettőből nem lehetne? Dehogynem! Micsoda jó ötlet... :) legyen mandula és kókusz...hozzávalók: mandula és kókuszreszelék (a háttérben a mandulás kókuszgolyó) vagyis:14 dkg mag (mandula és kókuszreszelék kb fele fele arányban)1 liter vízszűrő (vagy szűrőzsák, vagy egy nyeles konyhai szűrő, nagyon finom szűrő felülettel)KókuszreszelékmandulaA magokat a vízbe tesszük és simára turmixoljuk.Trükk: először csak 1/2 liter vízzel, hogy minél simább legyen. Utána mehet bele a többi

Fodroskel zöld turmixba

Kevesen ismerik a fodroskelt, pedig az egyik legértékesebb zöld levelű zöldségünk, és már több helyen is lehet kapni :) főleg a biopiacon, de láttam már máshol is a városban. Szerencsére.Itt egy jó kis cikk róla, ha többet szeretnél tudni: Mi fán terem a fodroskel? Mondjuk ellentmondásnak érzem, hogy a cikk kiemeli a fodros kel magas C vitamin tartalmát, és utána mindjárt az első receptben süssük-pároljuk 5 percig... a C vitamin rovására természetesen.Én mindenesetre azt ajánlom, hogy fogyasszuk nyersen.Zöld turmixba.Hozzávalók:1 marék fodroskel1 alma3 dl vízA fentieket tessék jól összeturmixolni, lehetőleg 2-3 percig, hogy teljesen selymes, sima legyen. Először kevés vízzel, majd ha már egyáltalán nem látszanak benne a rostok, akkor mehet bele még egy kis víz és készen is van.

Bundás mandulasajt zöldséges rizottóval és áfonya lekvárral

A Fem3Cafe műsorában készítettem el ezt a finomságot. Volt már menüben is, és Piliscsabán, a nyersétel táborokban is ettük már. Tudom, hogy jó választás volt, mert ennek mindig nagy sikere van. a TV műsor első része A TV műsor második része Mivel ez az étel több részből áll, érdemes belőle nagyobb adagot készíteni, mert egy pár napig eláll, és ilyen kicsi egyszemélyes adagokhoz nem szívesen áll hozzá az ember.A fotón a rizottóban csak zöldborsó vanMandulasajt hozzávalók 4 főre30 dkg hámozott mandula2 evőkanál sörélesztő pehely, 1 evőkanál utifűmaghéj, 1 teáskanál himalája só10 dkg hámozott cukkini a bundához: 10 dkg őrölt mandula (vagy napraforgó mag is megfelel) 1 evőkanál sörélesztő pehely, 1 evőkanál utifűmaghéj, 1 kávéskanál himalája só A nyers rizottó 4 adaghoz:30 dkg fehérrépa25 dkg színes zöldségek vegyesen apróra vágva (kápia paprika, cukkini, brokkoli, sárgarépa, stb) 1 kis csokor petrezselyemzöldAz áfonya le

Diógolyó salátával