Mandulatej és mandulasajt

A legegyszerűbb és leggyorsabb étel-ital kombináció, amit el tudok képzelni akkor, ha egyébként már van valamilyen zöldségféle elkészítve, saláta vagy valamilyen köret.Igen, ezt ajánlom, ha fel szeretnéd dobni a salátád, vagy csak felvágsz néhány szem paradicsomot, újhagymát hozzá... és készen is van a fantasztikus főétel.Először is, mandula kell hozzá, ebből van kétféle. Van a blansírozott és a héjas.blansírozott mandulahéjas mandulaMindkettő jó, de:- a blansírozott mandula már nem nyers. Levették a héját, de ez a művelet nagyüzemi környezetben hőkezeléssel jár, így bár a blansírozott mandulát azonnal fel tudod használni, tudd, hogy ez így már nem nyers. Igaz, hogy tele van rengeteg ásványi anyaggal, vitaminnal, vagyis nem kell ezt a változatot azonnal elvetni, én szoktam ilyen mandulát is vásárolni, és ha nincs időm előkészíteni a héjas mandulát, akkor ezt használom.- a héjas mandula az igazi. Ez nyers, és ha hazai a forrásod, ak

Zöldturmix Fesztivál 2017 október

Idén is megrendezésre került az év legnagyobb nyerstételes programja, a Zöldturmix FesztiválÉrdekes előadások és nyersételes kiállítók várták a vendégeket.Voltak szuperételek, voltak nyers édességek, főételek, volt isteni finom nyers kesusajt, torták, datolya, saláták, nyers szendvicsek,PlanetBIO szuperételek Dzsúzda Zöldturmix bárDatolyakirály :) Say Cheez Raw nyers vegán sajtok Nyers torták Veggie Nyers Vegán bisztro Levita gyönyörű nyers desszertek éééééééskicsattanóan friss ZÖLD LEVELEK, amiből ott helyben készült zöld turmixokat lehetett kóstolni... a Zöldvital (HILLVITAL) standjánálzöld kóstolósokféle zöld levél mutatkozott beAz asztalnál a hölgyek válaszoltak minden kérdésre... honnan, hogyan, mennyit és milyen arányban...Az elkészült zöld turmix ízlett mindenkinek, a zöld levelek sokfélesége, változatossága mindenkit gyönyörködtetett...A nagy érdeklődés mutatta, hogy az egészségre valóban van igény. Az emberek

Elindult a www.lenartgitta.hu weboldal!

Örömmel jelenthetem be, hogy elindult a saját weboldalam.Itt tudsz programokra jelentkezni, könyvet rendelni, recepteket olvasni...www.lenartgitta.huJó nézelődést ott is :)

Őszi Ragyogás Nyersétel hétvége

Október 27-én lesz a következő 3 napos nyersétel hétvége, most az ősz jegyében.Őszi alapanyagokból készítünk gyors és finom fogásokat, és lesznek meditációs és mozgásos programok.Elméleti és gyakorlati ismereteket szerezhetsz, együtt lehetsz hasonló gondolkodású emberekkel :)Őszi Ragyogás Alma, körte, szőlő, dió, csupa színes őszi alapanyag, amiből finomságokat fogunk varázsolni :)Gyönyörű környezetbe várunk a Pilis legszebb pontján, a kilátás ilyen:Őszi hangulatban:A részleteket egyelőre itt találjátok:Nyersétel hétvége részletek Ha szeretnél még több infót, kérlek hívj: 30/98 48 931

Élő növényi sajtos és tejek, nyers finomságok nem csak laktózérzékenyeknek

Megjelent a legújabb könyvem !A sorban a nyolcadik :)Élő növényi sajtok és tejek Saját fotókkal megjelent a legújabb könyvem!Növényi alapanyagokból készült tejek, sajtok, és az ezekkel készült élő ételek receptjeit osztom meg a kedves Olvasókkal.A napokban kikerülnek a könyvesboltokba is, meg lehet vásárolni...Ajánlom szeretettel :)

Gyors banános édesség

Amikor eljön a délutáni szénhidrát éhség (igen, van ilyen), akkor jó, ha van kéznél egészséges édes-falat, amit lehet enni.Sokan ismerik már ezt a banános trükköt, most megosztom veletek is.Kakaós banán Hozzávalók:2 banán1 kanál kakaópor (lehetőleg tiszta kakaópor legyen)Elkészítés: A banánt villával szétnyomkodjuk... maradhat kicsit darabosItt még csak a banán van villával szétnyomvaÉs ráteszünk egy evőkanál jó minőségű kakaóport, én PlanetBIO kakaóport használok, mert bio, tiszta, jó helyről van, megbízható.Pillanatok alatt készen van Opcionális a maca por, egy különleges szuperétel, ami most az enyémben is landolt, de enélkül is fantasztikus, gyors, finom édes, természetes délutáni nasi.

Zöldségtorta

Igen, nem csak édes tortát lehet készíteni, hanem sósat is, csupa zöldségből.Ugyanolyan szép színes, csak nem gyümölcsös-édes, hanem céklás, répás, fokhagymás... ugye milyen izgalmas?Korábbi zöldségtorták - ITT - és - ITT -Többféle variációban készülhet, a lényeg az, hogy az alapja tömény, napraforgómagos, sós, esetleg lehet fokhagymás vagy más intenzív fűszerrel megízesítve, esetleg chili is jöhet :)A többi rétegben inkább a zöldség dominál, esetleg egy vékony növényi sajtréteg, a tetejére szintén sajt vagy avokádó réteg kerülFontos, hogy minden réteget alaposan nyomkodjuk bele a formába, hogy jó tömör legyen. Fontos még, hogy hagyjuk állni legalább egy órát a hűtőszekrényben, hogy szépen lehessen felvágni, szeletelni.Most egy lehetséges recept jön, de bátran lehet variálni a zöldségeket, fűszereket és a rétegek sorrendjét is. Be lehet hozni pl. a zellert, édesburgonyát, spenótot, stb... Olyan zöldségeket használjunk,

Tökfőzelék nyersen, még egyszer

Rájöttem, hogy itt a blogon egy nagyon régi tökfőzelék recept van fent,-ITT-és arra is rájöttem, hogy én már egészen másképp csinálom a nyers tökfőzeléket...De hogy egyről beszéljünk, amikor találkozunk, meg kell osztanom ezt a receptet is :)Hozzávalók1 közepes főzőtök1 marék kesudió (kb 6-8 dkg)só, kapor, citromlé, 1-2 szem datolyaesetleg még: 1 szál újhagyma, 1 kicsi zsenge sárgarépa, 1 szál zellerszár (szárzeller)A tököt meghámozzuk, hosszában négyfelé vágjuk, a középső magos részét kivágjuk, nem dobjuk ki, félretesszük. A tök húsát legyaluljuk, vagy nagylyukú reszelőn lereszeljük.A félretett tök-belsőt turmixgépbe tesszük és simára turmixoljuk. Fűszerezzük sóval, kaporral, citromlével, az édes íz miatt egy két szem datolyát is szoktam beletenni. Hozzáadjuk a kesudiót is, és egy krémes, egyszerre sós, savanykás, kapros ízű szószt kapunk. Ha az íze elég intenzív, akkor össze lehet keverni a reszelt tökkel.Azonnal lehet

Mandula latte (tejeskávé mandulatejből)

Azoknak ajánlom ezt az italt, akik elsősorban a mandula ízére vágynak, megfűszerezve egy csepp kávéval. Lehűtve az igazi.mandula latte kakaóporral megszórva Hozzávalók: 4 pohár kávéhoz15 dkg mandula8 dl tisztított víz1 evőkanál rizsszirup (vagy bármilyen természetes édesítőszer)2 teáskanál bio arabica instant kávé + 1 dl vízElőkészítés: a mandulát áztassuk be kb 6 órára. A héját nem kell lehúzni. Ha blansírozott mandulánk van, azt nem kell beáztatni. Az 1 dl vizet felforraljuk és feloldjuk benne a kávét, szobahőmérsékletre hűtjük. Elkészítés: a mandulát turmixoljuk simára kevés vízzel. Épp csak annyi vizet tegyünk hozzá, hogy a turmixgép jól vigye, csak így tudjuk elérni, hogy a magokat feltörje a gép. Ha tejszerű, sima állagú a massza, akkor hozzáöntjük a többi vizet is, még egyszer pörgetünk rajta egyet a géppel. Szűrőzsákon átszűrjük, és a leszűrt levet visszatöltjük a turmixgépbe. Hozzáadjuk az édesítőszert és

A gyümölcs a természet ajándéka

Ez a bejegyzés nem szól másról, csak a gyümölcsökről.Vannak olyan táplálkozási irányzatok, amelyek nem javasolják a gyümölcsök fogyasztását. Lehetnek olyan esetek, amikor egészségügyi problémák miatt nem kerülhet gyümölcs a tányérra, de minden egyéb esetben ezt javasolni szerintem balgaság.A gyümölcs az egyetlen olyan dolog a földön, ami azért van, hogy megegyük. Azért terem, hogy élelem legyen.A fák és a cserjék nem képesek a helyváltoztatásra, gyökereikkel a földhöz kapcsolódnak. Évente megérlelik a magjaikat, amit ugye azért tesznek, hogy a faj fennmaradjon, ezzel szaporodnak. A gravitáció csak abban segíti őket, hogy a mag a földre hulljon, de mivel annak nem sok értelme lenne, hogy az összes cseresznyefa egy kupacban nőjön... valahogy gondoskodnia kell arról, hogy a magok messze földre is eljussanak.A természet erre azt találta ki, hogy ehhez a feladathoz igénybe veszi a helyváltoztatásra képes élőlényeket, négylábúakat vagy madara

Mandulasajt sörélesztő pehellyel, utifűmaghéjjal

Többféleképpen lehet mandulasajtot készíteni, már itt a blogon is van egy pár recept.ha kockára vágjuk, salátához keverhetjük Ez most egy olyan recept, ami lágy, mégis jó a tartása, lehet vágni, szeletelni. A krémességét a mandula finom rostjai adják, ha rajta hagyod a mandulán a héját, akkor kicsit barnás lesz a színe, az ízén nem változtat.Hozzávalók:20 dkg mandula (beáztatott vagy blansírozott)8 dl tisztított víz2 evőkanál hidegen sajtolt oliva olaj1 evőkanál sörélesztő pehely (ez adja meg a sajtos ízt)1 evőkanál utifűmaghéj1 teáskanál só (kóstold, és sózd ízlés szerint)1-2 evőkanál citromléElkészítés: A mandulát először 4 dl vízzel turmixgépbe tesszük, és simára turmixoljuk. Felöntjük a maradék 4 dl vízzel, és átturmixoljuk még egyszer. Szűrőzsákkal átszűrjük. (tulajdonképpen azt is írhattam volna, hogy készítsünk 20 dkg mandulából mandulatejet, amit igyunk meg.)felvágvaAnnyit hozzátennék, hogy amikor mandulatej

Zabkása reggelire

A zabot természetesen nem főzzük meg, de hogy felpuhuljon, hogy az enzimek feléledjenek benne jól beáztatjuk. És hogy legyen elég ideje ázni, már előző este szép gondosan elvégezzük ezt a műveletet.Lehet rögtön abba a tányérba tenni, amiben el fogjuk másnap fogyasztani, vagy ha magunkkal visszük munkába, akkor akár egy befőttes üvegbe is.Lehet a zabpehely mellé még más magokat is tenni, pl. mandulát, diót, chia magot, kókuszchipszet, kinek mi van otthon, és lehet aszalt gyümölcsöket is, datolyát, aszalt szilvát, goji bogyót. Lehet édesíteni szirupokkal, mézzel, datolya sziruppal, stb...Ez itt most egy lehetséges összeállítás, de bátran lehet variálni.Hozzávalók:4-5 evőkanál zabpehely3 evőkanál goji bogyó1/2 banán karikára vágva4 evőkanál chia magegy marék kesudióegy marék aszalt meggykb 2 dl mandulatej (vagy más növényi tej, lehetőleg frissen készített pl itt találod hogyan készíts mandulatejet) vagy amennyi belefér az üvegbeA magokat

Nyersétel hétvége 2017.06.02 - beszámoló

Egy gyönyörű napsütéses nyári hétvégét töltöttünk együtt :) egy remek csapattal.Fényképes beszámolónk:A pénteki vacsora kesusajtgolyó rizottóval és salátávalés az epres krémtorta. Habkönnyű... a nyers tortáknál megszokott nehéz zsírosság most elmaradt.Így folyik a munka: lehet nézni, hogyan készülnek az ételek, és be is lehet kapcsolódniA reggeli zöld turmix sűrűn, finoman, hab nélkül OZEN vákumos turmixgéppelEbédre spenótos zöldségtekercs volt salátával, Judit gyúrja a tésztájátÉs hogy ne maradjunk édesség nélkül, a desszert tiramisu tortaKészül a vacsora: Judit, a székelykáposzta, a Thermomix és én :)Ez egy tortás hétvége volt, ribizlis kesukrémtorta sok sok gyümölccselfelvágvaVasárnap reggelire bőségesen volt nyers kenyér, ízesített kókuszzsír (pecsenyezsír) és rengeteg zöldségVasárnap ebédre szép színes cukkini spagettit ettünk :) spenótosan, paprikásanés a brownie sem maradt el, ezúttal meggyes öntettelHangu

Nyersétel hétvége Piliscsabán 2017 június

Lassan 4 éve, hogy először indultunk nyersétel hétvégét tartani Piliscsabára, a gyönyörű kis panzióba, ahol világtól elzártan együtt ismerkedünk a nyers ételek csodás világával.Azóta rendszeresen visszajárunk, és újabb csoportokat varázsolunk el egy hétvégére :)Holnap ismét indul egy csoport, nagy a készülődés.Ilyen a kilátás:A konyha nyitott, így mindenki láthatja, hogyan készülnek az ételek. Sőt, a bátrabbak be is jöhetnek segíteni, együtt alkotunk :)Legutóbb áprilisban ilyen süti készült:Így nézett ki felvágva:Zöldség tortát is ettünk:És felvágva:Diógolyó salátával:Tálalásra várva, szépen sorakozva:A mostani hétvégéről is készítek képes beszámolót, ha kedvetek van, tartsatok velünk legközelebb :)

Az egészség kulcsa: zöld turmix bio zöld levelekből

Bármit is eszel, bármilyen táplálékon is vagy... a zöld levelek napi szintű fogyasztása életfontosságú!!!BIO zöld levelek házhoz Más szavakkal: aki amúgy is odafigyel a táplálkozására, tudatos... nagy valószínűséggel nem lesznek hiányállapotai, megkapja a szervezete azt, amire szüksége van. De lássuk be, hogy a hagyományos, sült-főtt étrend nem ad meg minden tápanyagot, amire szükségünk van, főleg vitaminokra, ásványi anyagokra, fitotápanyagokra gondolok... Ha tudatos vagy, azért fogsz ilyet inni, ha nem vagy tudatos, akkor meg nagyon nagy szükséged lenne erre, nagyon nagy :) Zöld turmix: zöld levél, gyümölcs és víz Szóval: zöldet kell enni (inni) lehetőleg minden nap. Zöldet, ami lehetőleg nem vegyszerezett, legalább tiszta talajból, tiszta levegőjű helyről származik. Szerencsére ma már egyre több a biokertész, és sok helyen van már biopiac, biozöldséges... így ezeket a nagyon értékes zöld leveleket könnyű beszerezni. És mo

Epres túrókrém

Mangó lassi

Mangó lassi citromfűvelA mangó lassi egy indiai frissítő joghurtos ital. Az eredeti recept szerint a mangó lassi egyszerre sós és édes, ugyanakkor savanykás, így nagy melegben tudja pótolni az ásványi anyagokat. Szerencsére hozzá lehet már jutni érett mangóhoz, így ki lehet próbálni, szerintem érdemes. Inkább étel, mint ital, jó sűrű, tápláló. Ha inni szeretnéd, több mandulatejjel készítsd.Hozzávalók 1 adaghoz:3 dl kókuszjoghurt2 dl mandulatej, kókusztej, vagy a kettő keveréke1 érett mangó1/2 kávéskanál sóédesítőszer ízlés szerintElkészítés: az érett mangót meghámozzuk, húsát levágjuk a magjáról, és a többi hozzávalóval együtt turmixgépbe tesszük, simára turmixoljuk. Kóstoljuk, ha szükséges tegyünk hozzá édesítőszert, növényi szirupot (pl. datolya szirupot)Ha nincs kókuszjoghurtod, akkor is el tudod készíteni ezt az italt, használj több mandulatejet, és tedd hozzá egy fél citrom kifacsart levét!mangó lassi

Kókuszjoghurt

Sokáig vártam, amíg első kókuszjoghurtomat elkészítettem. Őszintén megvallva nem szeretem a kókusz ízét édességen kívül más ételekben. Persze a csokis kókuszos sütitől elvárom, hogy kókuszos legyen, de egy joghurttól nem! Néhány leírásban elég bonyolultnak tűnik az eljárás… és amíg el nem mondta Noémi (örök hálám érte), hogy ez tulajdonképpen milyen egyszerű, nem is fogtam hozzá. És milyen rosszul tettem! Nagyon finom! Azóta szinte mindig van itthon, az egész család szereti.(és Noémi joghurtját volt szerencsém meg is kóstolni, igazából ez adott kedvet hozzá, hogy én is megcsináljam. Az eredeti receptet itt találod Kókusz joghurt)Akkor lássuk:A joghurt alvasztással készített tejtermék. A tejet előzőleg joghurtkulturával oltják be, ezzel segítve a fermentálást. Ez a joghurtkultura nem más, mint jótékony baktériumok keveréke, melyek a tejben lévő cukrot lebontják tejsavvá. Ha növényi tejből készítünk joghurtot, akkor mindenk

Epres sajttorta

A tavaszi, nyári ünnepek legszebb, és mondhatom azt is, hogy a legfinomabb étele ez az epres sajttorta. Készítése közben türelem, alázat, finom mozdulatok szükségesek, itt nem szabad semmit elsietni. Az eredmény pedig lélegzetelállító.Hozzávalók egy 18 cm-es tortaformához:(a rétegek 25dkg, 50 dkg, 25 dkg, vagyis összesen ez a torta kb. 1 kg-os lesz díszítés nélkül)az alaphoz:15 dkg beáztatott datolya10 dkg kókuszreszelék1 evőkanál őrölt arany lenmagcsipet sóa töltelékhez:25 dkg kesudió2 citrom leve és reszelt héja (bio citrom legyen)2 evőkanál agavé szirup15 dkg kókuszolaj2-3 evőkanál tisztított vízaz epres réteghez:20 dkg eper1 evőkanál agavé szirup2 evőkanál útifűmaghéja díszítéshez:eperElkészítése:Az alaphoz először a datolyát és a fűszereket tegyük aprítógépbe, majd a lenmagot és annyi kókuszreszeléket, hogy egy nem túl lágy, formázható masszát kapjunk. Ha már kész datolyapépet használsz, akkor gép sem kell, hanem egy tá

Kesuhús sárgarépa rizzsel, kápia paprikával, petrezselyemmel

Kesuhús sárgarépa rizzsel és zöldséekkelA kesudió az egyik kedvencem.Finomak a rostjai, kitűnő kesutej készül belőle. Torták krémje, édességek elmaradhatatlan alapanyaga.Sós főételt ritkán csinálok kesudióból, arra ott van a többi dióféle, olajos mag, mint pl. a napraforgómag, dió, mandula, paradió, tökmag, stb...És most jön a kivétel...Most egy nagyon gyorsan elkészíthető, ugyanakkor brutál-finom főételt mutatok be, a kesuhúst. Kinézetre olyan, mint a rántott hús, ízre nem. Sokkal finomabb :)Hozzávalók:10 dkg kesudió2 evőkanál inaktív sörélesztő pehelyfűszerek: füstölt ízű fűszerpaprika, bors, őrölt kömény, só2-3 evőkanál tiszta vízA kesudiót a sörélesztő pehellyel és a fűszerekkel megőröljük, majd a víz hozzáadásával masszává gyúrjuk. Lapos szeleteket formázunk belőlük, és egy órát állni hagyjuk.Sárgarépa rizs:3 szál sárgarépa1 darabka zeller (ez magában is sós)Aprítógépben morzsásra aprítjuk a zöldségeke

Nyers vegán tortilla zöldségekkel, balzsamecettel

A nyers vegán tortilla lap tulajdonképpen aszalt alma és spenót pici sóval. Így egy picit édeskés, de rugalmas lapot kapunk, amit nagyon jól meg lehet tölteni, nézzétek csak: Nyers vegán tortilla 3 darab: 50 dkg alma, 10 dkg spenót pici só Mindent simára turmixolunk, és 3 részre osztjuk. Aszalógép tapadásmentes lapjára szép kis korongokat formázunk.45 fokon kb 6 óra alatt szárazra aszaljuk. Rugalmas, picit édes, picit sós, remek alapja egy zöldség tekercsnek.Bármivel meg lehet tölteni, most az enyém következik: Megtöltöttem avokádóval, savanyú káposztával, saláta levelekkel, aszalt olajbogyóval, kápia paprikával, csírákkal. Feltekertem, és meglocsoltam modenai balzsamecettel...Avokádó és savanyú káposztacsírák olajbogyó és kápia paprikaFeltekerjük és meglocsoljuk balzsamecettel így néz ki felvágva

Szőlős gyümölcsrizs

Gyümölcsrizs nyersen? hát persze... mindent csak zöldségekből, a rizs most cukkiniből lesz, a gyümölcsök ígérem igaziak :)A gyümölcsrizs készítésének a receptje már fent van a blogomon itt: GYÜMÖLCSRIZSAttól függően, hogy milyen gyümölcsök vannak itthon, milyen kedvem van, mindig más és más eredmény születik. Most újra elkészítettem sok sok mazsolával, szőlővel.Csak 2 adagot készítettem, ezért nem a Thermomix-et használtam, hanem az OZEN-t. Az OZEN vákumos turmixgép, ami azt jelenti, hogy turmixolás előtt kiszippantja a levegőt a kehelyből, így a turmix nem szívja magát tele levegő buborékokkal, és sokkal tovább marad friss.És most kipróbáltam, hogy vajon a kesudiót mennyire tudja simára turmixolni. Ráadásul kis mennyiségben.Nem csalódtam. Teljesen sima lett, és az edény falára sem csapta fel az egészet, úgyhogy kevés lett a veszteség is.Az eredmény pedig nem csak finom, de szép is lett.két pohár gyümölcsrizs Ajánlom szeretettel n

Zöld turmix kombuchával

Gondolkoztam, hogy hogyan lehet a jó még jobb... és megtaláltam!A zöld turmixomba 'löttyintettem' egy kis kombucha-t, nem is akármilyet, a meggyel ízesített változatot.Bemutatom, ő az:A kombucha egyébként is remek ital, ami helyreállítja a bélflórát, javítja a vérkeringést, nyugtatja az elmét ééééés, rendkívül finom. Önmagában is persze vízzel hígítva, de ez a meggyes változat különleges aromát ad a zöld turmixnak, ami szintén finom már magától is, de így együtt a kettő...Különlegesség még, hogy megérkezett a Hillvital bio zöld szállítmány, fodros kel, római saláta és pár levél rukkola volt ma a csomagban.Ha erről a lehetőségről szeretnél többet tudni, akkor olvasd el ezt a bejegyzésem: zöld turmix bio zöld levelekbőlA másik különlegesség, hogy az elkészült turmix egyáltalán nem volt habos, mert a vákumos turmixgép kipumpálta a levegőt a kehelyből, és nem keveredett bele a turmixba :)Erről a gépről is írtam már, ha érde

Zöld turmix bio zöld levelekből

Fantasztikus dolgokra bukkanok mostanában!Itt Budapesten több helyen is van biopiac, ahol be lehet szerezni a friss bio zöld leveleket. Igen, csak meghatározott napokon, és ha épp akkor nem érsz rá, akkor ugrott a következő heti bio zöld levél ellátmányod. Persze ki lehet menni a Lehel csarnokba, ott is van spenót, vagy a többi piacon, sőt, már a Tesco és a többi multi is felfigyelt a keresletre, és időnként kínál szépet lecsomagolva (jó drágán).Most viszont egy olyan lehetőséget találtam (pontosabban ők találtak meg engem), hogy hetente kétszer házhoz szállítják a zöld turmixhoz való alapanyagokat!!!leveles kelVagyis: bio zöld levelek kiporciózva, lecsomagolva + bio gyümölcs (alma) is a csomagban!!!!Heti 2x, vagyis biztos, hogy friss zöldség kerül a turmixgépbe!!!Ezt épp nekem találták ki!!!Láttam a kertet, ahol nőnek!!! Sőt, kóstoltam frissen a tőről a spenótot, a leveles kelt, a rukkolát, mángoldot! Gondoskodnak a változatosságról, mert ahogy

Sana EUJ808 lényerőgép tesztelése

Juice-oljatok!Hű de milyen fura ezt leírni... magyarul készítsetek juice-okat, vagyis szűrt leveket!A turmix összekutyulja a zöldségeket, gyümölcsöket, benne hagyva a rostokat, ami nagyon jó, az is kell! De sokkal több tápanyagot tudunk felszívni a szűrt levekből, és sokkal többet tudunk belőlük meginni, épp a rostok nélküliségük miatt. Léböjt idején csak szűrt leveket iszunk.A hétköznapokban pedig reggelire zöld turmix, délután pedig uzsira egy nagy pohár zöldséglé! (hihetetlen, de próbáljátok ki, jól lehet lakni 5-6 dl szűrt lével)Milyen lényerő gépet vegyünk? Nehéz ezt eldönteni, mert mindegyik gépnek megvan az előnye és persze a hátránya is, és attól függ, hogy ki melyikkel tud megbarátkozni.Nekem a felültöltős lényerő gépek kedvesebbek, és nálam az is szempont, hogy nagy legyen a betöltő nyílás (ne kelljen apróra felvágni a zöldségeket)Két gépet már teszteltem, itt vannak az erről szóló bejegyzések:Kuvings b6000 lényerő