Citromos máktorta

Ha még nincs eleged a mákból...mákos bejgli, mákos guba, mákos mákos... a mákból sosem elég, igaz?A mák és a citrom barátok :)Hozzávalók egy 10 szeletes tortához:az alaphoz: 10 dkg kókuszreszelék12 dkg datolyapép (beáztatott datolya elturmixolva)a mákos réteghez: 20 dkg őrölt mák3 dkg őrölt kesudió15 dkg datolyapép1 evőkanál citromlé1/2 citrom reszelt héjaa citromos réteghez: 10 dkg kesudió1 dl olvasztott kókuszolaj1 citrom leve és reszelt héja2 kanál rizsszirup vagy méz0,4 dl mandulatej (vagy víz)Egy 18 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral. Az alap összetevőit jól összegyúrjuk és belenyomkodjuk egyenletesen az alapba. A tetejét kanál hátuljával elsimítjuk.Elkészítjük a mákos réteget: az őrölt mákot, kesudiót összekeverjük a többi hozzávalóval, és rásimítjuk az alapra. A citromos réteghez mindent turmixgépbe teszünk és simára turmixoljuk. Kóstoljuk, az édességét igazítsuk az ízlésünkhöz.Ha kész a krém, azt is a

Majonézes almás zellersaláta dióval

A hagyományos majonézes saláták közül néhányat a nyerskonyhában is el lehet készíteni, majonézes kukorica saláta, cékla vagy borsósaláta… de talán a legizgalmasabb ez az almás zellersaláta nyers majonézzel. Kifejezetten téli étel, az alma, a dió és a zeller édes-hármasa teszi különlegessé.Hozzávalók 4 adaghoz18 dkg zellergumó tisztítva mérve12 dkg zellerszár15 dkg almaegy marék áztatott, szárított dióMajonéz:15 dkg kesudió10 dkg almasó, citromlé, vízElőkészítés: a diót beáztatjuk tiszta vízbe kb 10 órára, majd sütőben vagy aszalógépben teljesen kiszárítjuk. Elkészítjük a majonézt: a kesudiót a hámozott, tisztított almával, kevés vízzel és az ízesítőkkel simára turmixoljuk.Elkészítés: a zellergumót gyufaszál vékony csíkokra, a zellerszárat vékony szeletekre vágjuk, az almát lereszeljük nagylyukú reszelőn. A darabos részt összekeverjük a majonézzel. Tálaláskor a tetejét megszórjuk összemorzsolt dióval.

Kávés csokitorta

Még egy torta, mert tortából sosem elég :)Ennek a tortának az a titka, hogy elkészítés után legalább 2 órát a mélyhűtőben kell tartani, és utána is érdemes még hidegen hagyni, hogy a krémek összeálljanak. Így nagy eséllyel nem fog szétfolyni, ott a vendégek előtt, mert az olyan elég-kellemetlen...az alapra a kávés csokiréteg kerül, arra pedig a vaníliás krémHozzávalók:az alaphoz:12 dkg zabpehely9 dkg puha datolya1 kávéskanál instant kávé por (lehet koffeinmentes is)kávés csokikrém:25 dkg puha datolya10 dkg olvasztott kókuszolaj2 evőkanál kakaópor2 kávéskanál instant kávé por (lehet koffeinmentes is)vaníliakrém:20 dkg kesudió12 dkg olvasztott kókuszolaj7 dkg méz1 dl vízegy kávéskanál bourbon vanília porA tetejére kakaóport szórunkElőkészítés: A kesudiót beáztatjuk tiszta vízbe 4 órára. A tortaformát kibéleljük sütőpapírral.Elkészítés: Az alaphoz az összetevőket aprítógépben összedolgozzuk, és belenyomjuk az előkészít

Zabpelyhes aszalt paradicsomos lenkenyér

Az eredeti lenkenyeret már szinte sosem készítem, mindig teszek hozzá valamit, hogy lágyabb, finomabb, és hogy minél változatosabb legyen.Legutóbb az adventi nyersétel hétvégén készült ez a finom kenyér, az állaga és az íze is megállta a helyét :) olyanoknak is ízlett, akik eddig nem rajongtak a lenből készült nyers kenyeremért :)Felvágva, még aszalás előtt. Látszik a textúrájában a zab, az aszalt paradicsom és a lenmag isHozzávalók:30 dkg lenmag,30 dkg zabpehely,20 dkg hagyma,20 dkg alma,20 dkg aszalt paradicsom,egy szál sárgarépasó, fűszerekA lenmagot és a zabpelyhet szárazon durvára őröljük, félretesszük.A hagymát, almát, paradicsomot és a sárgarépát kevés vízzel elturmixoljuk. Nem kell teljesen homogénre, nem baj, ha maradnak benne morzsányi kis darabok. Ezt a nedves részt ízesítjük sóval, zöldfűszerekkel (bazsalikom, petrezselyem zöldje, stb)A magokat összegyúrjuk a turmixolt zöldségekkel, és kenyérforma veknit formázunk belőle.

Töltött káposzta

A savanyú káposzta igazi szuperétel. A legfontosabb téli C-vitamin forrásunk, magas rosttartalma miatt is érdemes fogyasztani. A káposzta erjedése során keletkező tejsav erősíti az immunrendszerünket, segít helyreállítani a bélflóránkat. Kifejezetten téli étel, lehetőleg nyersen együk J ugyanis a főzéssel mind a C-vitamin tartalma, mind a tejsavbaktérium tartalma jelentősen lecsökken. Hozzávalók (ez kb 1 kg töltelék): 5 dkg lilahagyma (kb 1/2 fej), 1 gerezd fokhagyma, 5 dkg aszalt paradicsom, 25 dkg fehér répa, 10 dkg sárgarépa, 35 dkg zellergumó, 20 dkg napraforgó mag beáztatva, só, bors ízlés szerint (kóstolni kell) 10 darab nagy káposzta levél kb 20 dkg szálas savanyú káposzta1 teáskanál pirospaprika1 kisebb fej hagyma1/2 kápia paprika5 dkg aszalt paradicsomkevés vízA töltelékhez a hozzávalókat, zöldségeket és a napraforgó magot aprítógépben finom morzsásra, krémesre dolgozzuk. Kóstoljuk, ízleljük. Mivel a káposzta levél sós, ezért

Mandulatej és mandulasajt

A legegyszerűbb és leggyorsabb étel-ital kombináció, amit el tudok képzelni akkor, ha egyébként már van valamilyen zöldségféle elkészítve, saláta vagy valamilyen köret.Igen, ezt ajánlom, ha fel szeretnéd dobni a salátád, vagy csak felvágsz néhány szem paradicsomot, újhagymát hozzá... és készen is van a fantasztikus főétel.Először is, mandula kell hozzá, ebből van kétféle. Van a blansírozott és a héjas.blansírozott mandulahéjas mandulaMindkettő jó, de:- a blansírozott mandula már nem nyers. Levették a héját, de ez a művelet nagyüzemi környezetben hőkezeléssel jár, így bár a blansírozott mandulát azonnal fel tudod használni, tudd, hogy ez így már nem nyers. Igaz, hogy tele van rengeteg ásványi anyaggal, vitaminnal, vagyis nem kell ezt a változatot azonnal elvetni, én szoktam ilyen mandulát is vásárolni, és ha nincs időm előkészíteni a héjas mandulát, akkor ezt használom.- a héjas mandula az igazi. Ez nyers, és ha hazai a forrásod, ak

Zöldturmix Fesztivál 2017 október

Idén is megrendezésre került az év legnagyobb nyerstételes programja, a Zöldturmix FesztiválÉrdekes előadások és nyersételes kiállítók várták a vendégeket.Voltak szuperételek, voltak nyers édességek, főételek, volt isteni finom nyers kesusajt, torták, datolya, saláták, nyers szendvicsek,PlanetBIO szuperételek Dzsúzda Zöldturmix bárDatolyakirály :) Say Cheez Raw nyers vegán sajtok Nyers torták Veggie Nyers Vegán bisztro Levita gyönyörű nyers desszertek éééééééskicsattanóan friss ZÖLD LEVELEK, amiből ott helyben készült zöld turmixokat lehetett kóstolni... a Zöldvital (HILLVITAL) standjánálzöld kóstolósokféle zöld levél mutatkozott beAz asztalnál a hölgyek válaszoltak minden kérdésre... honnan, hogyan, mennyit és milyen arányban...Az elkészült zöld turmix ízlett mindenkinek, a zöld levelek sokfélesége, változatossága mindenkit gyönyörködtetett...A nagy érdeklődés mutatta, hogy az egészségre valóban van igény. Az emberek

Elindult a www.lenartgitta.hu weboldal!

Örömmel jelenthetem be, hogy elindult a saját weboldalam.Itt tudsz programokra jelentkezni, könyvet rendelni, recepteket olvasni...www.lenartgitta.huJó nézelődést ott is :)

Őszi Ragyogás Nyersétel hétvége

Október 27-én lesz a következő 3 napos nyersétel hétvége, most az ősz jegyében.Őszi alapanyagokból készítünk gyors és finom fogásokat, és lesznek meditációs és mozgásos programok.Elméleti és gyakorlati ismereteket szerezhetsz, együtt lehetsz hasonló gondolkodású emberekkel :)Őszi Ragyogás Alma, körte, szőlő, dió, csupa színes őszi alapanyag, amiből finomságokat fogunk varázsolni :)Gyönyörű környezetbe várunk a Pilis legszebb pontján, a kilátás ilyen:Őszi hangulatban:A részleteket egyelőre itt találjátok:Nyersétel hétvége részletek Ha szeretnél még több infót, kérlek hívj: 30/98 48 931

Élő növényi sajtos és tejek, nyers finomságok nem csak laktózérzékenyeknek

Megjelent a legújabb könyvem !A sorban a nyolcadik :)Élő növényi sajtok és tejek Saját fotókkal megjelent a legújabb könyvem!Növényi alapanyagokból készült tejek, sajtok, és az ezekkel készült élő ételek receptjeit osztom meg a kedves Olvasókkal.A napokban kikerülnek a könyvesboltokba is, meg lehet vásárolni...Ajánlom szeretettel :)

Gyors banános édesség

Amikor eljön a délutáni szénhidrát éhség (igen, van ilyen), akkor jó, ha van kéznél egészséges édes-falat, amit lehet enni.Sokan ismerik már ezt a banános trükköt, most megosztom veletek is.Kakaós banán Hozzávalók:2 banán1 kanál kakaópor (lehetőleg tiszta kakaópor legyen)Elkészítés: A banánt villával szétnyomkodjuk... maradhat kicsit darabosItt még csak a banán van villával szétnyomvaÉs ráteszünk egy evőkanál jó minőségű kakaóport, én PlanetBIO kakaóport használok, mert bio, tiszta, jó helyről van, megbízható.Pillanatok alatt készen van Opcionális a maca por, egy különleges szuperétel, ami most az enyémben is landolt, de enélkül is fantasztikus, gyors, finom édes, természetes délutáni nasi.

Zöldségtorta

Igen, nem csak édes tortát lehet készíteni, hanem sósat is, csupa zöldségből.Ugyanolyan szép színes, csak nem gyümölcsös-édes, hanem céklás, répás, fokhagymás... ugye milyen izgalmas?Korábbi zöldségtorták - ITT - és - ITT -Többféle variációban készülhet, a lényeg az, hogy az alapja tömény, napraforgómagos, sós, esetleg lehet fokhagymás vagy más intenzív fűszerrel megízesítve, esetleg chili is jöhet :)A többi rétegben inkább a zöldség dominál, esetleg egy vékony növényi sajtréteg, a tetejére szintén sajt vagy avokádó réteg kerülFontos, hogy minden réteget alaposan nyomkodjuk bele a formába, hogy jó tömör legyen. Fontos még, hogy hagyjuk állni legalább egy órát a hűtőszekrényben, hogy szépen lehessen felvágni, szeletelni.Most egy lehetséges recept jön, de bátran lehet variálni a zöldségeket, fűszereket és a rétegek sorrendjét is. Be lehet hozni pl. a zellert, édesburgonyát, spenótot, stb... Olyan zöldségeket használjunk,

Tökfőzelék nyersen, még egyszer

Rájöttem, hogy itt a blogon egy nagyon régi tökfőzelék recept van fent,-ITT-és arra is rájöttem, hogy én már egészen másképp csinálom a nyers tökfőzeléket...De hogy egyről beszéljünk, amikor találkozunk, meg kell osztanom ezt a receptet is :)Hozzávalók1 közepes főzőtök1 marék kesudió (kb 6-8 dkg)só, kapor, citromlé, 1-2 szem datolyaesetleg még: 1 szál újhagyma, 1 kicsi zsenge sárgarépa, 1 szál zellerszár (szárzeller)A tököt meghámozzuk, hosszában négyfelé vágjuk, a középső magos részét kivágjuk, nem dobjuk ki, félretesszük. A tök húsát legyaluljuk, vagy nagylyukú reszelőn lereszeljük.A félretett tök-belsőt turmixgépbe tesszük és simára turmixoljuk. Fűszerezzük sóval, kaporral, citromlével, az édes íz miatt egy két szem datolyát is szoktam beletenni. Hozzáadjuk a kesudiót is, és egy krémes, egyszerre sós, savanykás, kapros ízű szószt kapunk. Ha az íze elég intenzív, akkor össze lehet keverni a reszelt tökkel.Azonnal lehet

Mandula latte (tejeskávé mandulatejből)

Azoknak ajánlom ezt az italt, akik elsősorban a mandula ízére vágynak, megfűszerezve egy csepp kávéval. Lehűtve az igazi.mandula latte kakaóporral megszórva Hozzávalók: 4 pohár kávéhoz15 dkg mandula8 dl tisztított víz1 evőkanál rizsszirup (vagy bármilyen természetes édesítőszer)2 teáskanál bio arabica instant kávé + 1 dl vízElőkészítés: a mandulát áztassuk be kb 6 órára. A héját nem kell lehúzni. Ha blansírozott mandulánk van, azt nem kell beáztatni. Az 1 dl vizet felforraljuk és feloldjuk benne a kávét, szobahőmérsékletre hűtjük. Elkészítés: a mandulát turmixoljuk simára kevés vízzel. Épp csak annyi vizet tegyünk hozzá, hogy a turmixgép jól vigye, csak így tudjuk elérni, hogy a magokat feltörje a gép. Ha tejszerű, sima állagú a massza, akkor hozzáöntjük a többi vizet is, még egyszer pörgetünk rajta egyet a géppel. Szűrőzsákon átszűrjük, és a leszűrt levet visszatöltjük a turmixgépbe. Hozzáadjuk az édesítőszert és

A gyümölcs a természet ajándéka

Ez a bejegyzés nem szól másról, csak a gyümölcsökről.Vannak olyan táplálkozási irányzatok, amelyek nem javasolják a gyümölcsök fogyasztását. Lehetnek olyan esetek, amikor egészségügyi problémák miatt nem kerülhet gyümölcs a tányérra, de minden egyéb esetben ezt javasolni szerintem balgaság.A gyümölcs az egyetlen olyan dolog a földön, ami azért van, hogy megegyük. Azért terem, hogy élelem legyen.A fák és a cserjék nem képesek a helyváltoztatásra, gyökereikkel a földhöz kapcsolódnak. Évente megérlelik a magjaikat, amit ugye azért tesznek, hogy a faj fennmaradjon, ezzel szaporodnak. A gravitáció csak abban segíti őket, hogy a mag a földre hulljon, de mivel annak nem sok értelme lenne, hogy az összes cseresznyefa egy kupacban nőjön... valahogy gondoskodnia kell arról, hogy a magok messze földre is eljussanak.A természet erre azt találta ki, hogy ehhez a feladathoz igénybe veszi a helyváltoztatásra képes élőlényeket, négylábúakat vagy madara

Mandulasajt sörélesztő pehellyel, utifűmaghéjjal

Többféleképpen lehet mandulasajtot készíteni, már itt a blogon is van egy pár recept.ha kockára vágjuk, salátához keverhetjük Ez most egy olyan recept, ami lágy, mégis jó a tartása, lehet vágni, szeletelni. A krémességét a mandula finom rostjai adják, ha rajta hagyod a mandulán a héját, akkor kicsit barnás lesz a színe, az ízén nem változtat.Hozzávalók:20 dkg mandula (beáztatott vagy blansírozott)8 dl tisztított víz2 evőkanál hidegen sajtolt oliva olaj1 evőkanál sörélesztő pehely (ez adja meg a sajtos ízt)1 evőkanál utifűmaghéj1 teáskanál só (kóstold, és sózd ízlés szerint)1-2 evőkanál citromléElkészítés: A mandulát először 4 dl vízzel turmixgépbe tesszük, és simára turmixoljuk. Felöntjük a maradék 4 dl vízzel, és átturmixoljuk még egyszer. Szűrőzsákkal átszűrjük. (tulajdonképpen azt is írhattam volna, hogy készítsünk 20 dkg mandulából mandulatejet, amit igyunk meg.)felvágvaAnnyit hozzátennék, hogy amikor mandulatej

Zabkása reggelire

A zabot természetesen nem főzzük meg, de hogy felpuhuljon, hogy az enzimek feléledjenek benne jól beáztatjuk. És hogy legyen elég ideje ázni, már előző este szép gondosan elvégezzük ezt a műveletet.Lehet rögtön abba a tányérba tenni, amiben el fogjuk másnap fogyasztani, vagy ha magunkkal visszük munkába, akkor akár egy befőttes üvegbe is.Lehet a zabpehely mellé még más magokat is tenni, pl. mandulát, diót, chia magot, kókuszchipszet, kinek mi van otthon, és lehet aszalt gyümölcsöket is, datolyát, aszalt szilvát, goji bogyót. Lehet édesíteni szirupokkal, mézzel, datolya sziruppal, stb...Ez itt most egy lehetséges összeállítás, de bátran lehet variálni.Hozzávalók:4-5 evőkanál zabpehely3 evőkanál goji bogyó1/2 banán karikára vágva4 evőkanál chia magegy marék kesudióegy marék aszalt meggykb 2 dl mandulatej (vagy más növényi tej, lehetőleg frissen készített pl itt találod hogyan készíts mandulatejet) vagy amennyi belefér az üvegbeA magokat

Nyersétel hétvége 2017.06.02 - beszámoló

Egy gyönyörű napsütéses nyári hétvégét töltöttünk együtt :) egy remek csapattal.Fényképes beszámolónk:A pénteki vacsora kesusajtgolyó rizottóval és salátávalés az epres krémtorta. Habkönnyű... a nyers tortáknál megszokott nehéz zsírosság most elmaradt.Így folyik a munka: lehet nézni, hogyan készülnek az ételek, és be is lehet kapcsolódniA reggeli zöld turmix sűrűn, finoman, hab nélkül OZEN vákumos turmixgéppelEbédre spenótos zöldségtekercs volt salátával, Judit gyúrja a tésztájátÉs hogy ne maradjunk édesség nélkül, a desszert tiramisu tortaKészül a vacsora: Judit, a székelykáposzta, a Thermomix és én :)Ez egy tortás hétvége volt, ribizlis kesukrémtorta sok sok gyümölccselfelvágvaVasárnap reggelire bőségesen volt nyers kenyér, ízesített kókuszzsír (pecsenyezsír) és rengeteg zöldségVasárnap ebédre szép színes cukkini spagettit ettünk :) spenótosan, paprikásanés a brownie sem maradt el, ezúttal meggyes öntettelHangu

Nyersétel hétvége Piliscsabán 2017 június

Lassan 4 éve, hogy először indultunk nyersétel hétvégét tartani Piliscsabára, a gyönyörű kis panzióba, ahol világtól elzártan együtt ismerkedünk a nyers ételek csodás világával.Azóta rendszeresen visszajárunk, és újabb csoportokat varázsolunk el egy hétvégére :)Holnap ismét indul egy csoport, nagy a készülődés.Ilyen a kilátás:A konyha nyitott, így mindenki láthatja, hogyan készülnek az ételek. Sőt, a bátrabbak be is jöhetnek segíteni, együtt alkotunk :)Legutóbb áprilisban ilyen süti készült:Így nézett ki felvágva:Zöldség tortát is ettünk:És felvágva:Diógolyó salátával:Tálalásra várva, szépen sorakozva:A mostani hétvégéről is készítek képes beszámolót, ha kedvetek van, tartsatok velünk legközelebb :)

Az egészség kulcsa: zöld turmix bio zöld levelekből

Bármit is eszel, bármilyen táplálékon is vagy... a zöld levelek napi szintű fogyasztása életfontosságú!!!BIO zöld levelek házhoz Más szavakkal: aki amúgy is odafigyel a táplálkozására, tudatos... nagy valószínűséggel nem lesznek hiányállapotai, megkapja a szervezete azt, amire szüksége van. De lássuk be, hogy a hagyományos, sült-főtt étrend nem ad meg minden tápanyagot, amire szükségünk van, főleg vitaminokra, ásványi anyagokra, fitotápanyagokra gondolok... Ha tudatos vagy, azért fogsz ilyet inni, ha nem vagy tudatos, akkor meg nagyon nagy szükséged lenne erre, nagyon nagy :) Zöld turmix: zöld levél, gyümölcs és víz Szóval: zöldet kell enni (inni) lehetőleg minden nap. Zöldet, ami lehetőleg nem vegyszerezett, legalább tiszta talajból, tiszta levegőjű helyről származik. Szerencsére ma már egyre több a biokertész, és sok helyen van már biopiac, biozöldséges... így ezeket a nagyon értékes zöld leveleket könnyű beszerezni. És mo

Epres túrókrém

Mangó lassi

Mangó lassi citromfűvelA mangó lassi egy indiai frissítő joghurtos ital. Az eredeti recept szerint a mangó lassi egyszerre sós és édes, ugyanakkor savanykás, így nagy melegben tudja pótolni az ásványi anyagokat. Szerencsére hozzá lehet már jutni érett mangóhoz, így ki lehet próbálni, szerintem érdemes. Inkább étel, mint ital, jó sűrű, tápláló. Ha inni szeretnéd, több mandulatejjel készítsd.Hozzávalók 1 adaghoz:3 dl kókuszjoghurt2 dl mandulatej, kókusztej, vagy a kettő keveréke1 érett mangó1/2 kávéskanál sóédesítőszer ízlés szerintElkészítés: az érett mangót meghámozzuk, húsát levágjuk a magjáról, és a többi hozzávalóval együtt turmixgépbe tesszük, simára turmixoljuk. Kóstoljuk, ha szükséges tegyünk hozzá édesítőszert, növényi szirupot (pl. datolya szirupot)Ha nincs kókuszjoghurtod, akkor is el tudod készíteni ezt az italt, használj több mandulatejet, és tedd hozzá egy fél citrom kifacsart levét!mangó lassi

Kókuszjoghurt

Sokáig vártam, amíg első kókuszjoghurtomat elkészítettem. Őszintén megvallva nem szeretem a kókusz ízét édességen kívül más ételekben. Persze a csokis kókuszos sütitől elvárom, hogy kókuszos legyen, de egy joghurttól nem! Néhány leírásban elég bonyolultnak tűnik az eljárás… és amíg el nem mondta Noémi (örök hálám érte), hogy ez tulajdonképpen milyen egyszerű, nem is fogtam hozzá. És milyen rosszul tettem! Nagyon finom! Azóta szinte mindig van itthon, az egész család szereti.(és Noémi joghurtját volt szerencsém meg is kóstolni, igazából ez adott kedvet hozzá, hogy én is megcsináljam. Az eredeti receptet itt találod Kókusz joghurt)Akkor lássuk:A joghurt alvasztással készített tejtermék. A tejet előzőleg joghurtkulturával oltják be, ezzel segítve a fermentálást. Ez a joghurtkultura nem más, mint jótékony baktériumok keveréke, melyek a tejben lévő cukrot lebontják tejsavvá. Ha növényi tejből készítünk joghurtot, akkor mindenk

Epres sajttorta

A tavaszi, nyári ünnepek legszebb, és mondhatom azt is, hogy a legfinomabb étele ez az epres sajttorta. Készítése közben türelem, alázat, finom mozdulatok szükségesek, itt nem szabad semmit elsietni. Az eredmény pedig lélegzetelállító.Hozzávalók egy 18 cm-es tortaformához:(a rétegek 25dkg, 50 dkg, 25 dkg, vagyis összesen ez a torta kb. 1 kg-os lesz díszítés nélkül)az alaphoz:15 dkg beáztatott datolya10 dkg kókuszreszelék1 evőkanál őrölt arany lenmagcsipet sóa töltelékhez:25 dkg kesudió2 citrom leve és reszelt héja (bio citrom legyen)2 evőkanál agavé szirup15 dkg kókuszolaj2-3 evőkanál tisztított vízaz epres réteghez:20 dkg eper1 evőkanál agavé szirup2 evőkanál útifűmaghéja díszítéshez:eperElkészítése:Az alaphoz először a datolyát és a fűszereket tegyük aprítógépbe, majd a lenmagot és annyi kókuszreszeléket, hogy egy nem túl lágy, formázható masszát kapjunk. Ha már kész datolyapépet használsz, akkor gép sem kell, hanem egy tá

Kesuhús sárgarépa rizzsel, kápia paprikával, petrezselyemmel

Kesuhús sárgarépa rizzsel és zöldséekkelA kesudió az egyik kedvencem.Finomak a rostjai, kitűnő kesutej készül belőle. Torták krémje, édességek elmaradhatatlan alapanyaga.Sós főételt ritkán csinálok kesudióból, arra ott van a többi dióféle, olajos mag, mint pl. a napraforgómag, dió, mandula, paradió, tökmag, stb...És most jön a kivétel...Most egy nagyon gyorsan elkészíthető, ugyanakkor brutál-finom főételt mutatok be, a kesuhúst. Kinézetre olyan, mint a rántott hús, ízre nem. Sokkal finomabb :)Hozzávalók:10 dkg kesudió2 evőkanál inaktív sörélesztő pehelyfűszerek: füstölt ízű fűszerpaprika, bors, őrölt kömény, só2-3 evőkanál tiszta vízA kesudiót a sörélesztő pehellyel és a fűszerekkel megőröljük, majd a víz hozzáadásával masszává gyúrjuk. Lapos szeleteket formázunk belőlük, és egy órát állni hagyjuk.Sárgarépa rizs:3 szál sárgarépa1 darabka zeller (ez magában is sós)Aprítógépben morzsásra aprítjuk a zöldségeke