Rákóczi túrós

Még a karácsonyi desszertünk volt ez a Rákóczi túrós, bár egyáltalán nem számít ünnepi desszertnek. Viszont nagyon finom és Andris erre vágyott, úgyhogy ezt sütöttem. Ráadásul múlt héten újra sütöttem nagyobb családi ebédre. Nagy sikere volt, úgyhogy itt a helye a receptnek.Hozzávalók (20x20 cm-es tepsihez - kicsit nagyobban is jó, akkor picit alacsonyabb lesz, 6 nagyobb szelethez):Tésztaalj:120 g tönköly finomliszt1/2 tk. foszfátmentes sütőpor50 g vaj1 tk. tejföl2 tojás sárgájacsipetnyi só2 csapott ek. porcukor1/2 üveg házi baracklekvárTúrós töltelék:350 g túró1 kezeletlen citrom reszelt héja2 tojás szétválasztva1 ek (tönköly)búzadara/gríz50 g (nád) porcukor50 g nádcukorTetejére: 2 tojásfehérje +140 g porcukorA kvázi linzertészta elkészítésével kezdek. Kimérek minden hozzávalót. A vajat megolvasztom. A lisztre szórom a sütőport, villával ekeverem. Hozzáadom az olvasztott vajat, a tejfölt, a tojássárgákat, a sót és a porcukro

Csiga fahéjjal, kardamommal, szegfűszeggel és narancshéjjal

Még az ünnepi szabadságolások alatt készült ez a csiga. Vagy csigamuffin. Az a jó benne, hogy este elő lehet készíteni, reggelig hűtőben vagy kint a hidegben pihen a megtöltött csiga. Reggel nincs más hátra mint gyorsan betenni a forró sütőbe. Nem kell megmelegednie vagy újra keleszteni, úgyis szuper lesz.Egy dolgot másként csinálnék vele kapcsolatban: nem tenném este papír kapszlikba, mert hajlamos beleragadni, hanem a csigákat magukban tenném tepsire vagy a kivajazott muffinformába.Hozzávalók (12 darabhoz):Tészta:100 ml langyos tej1/2 csomag élesztő1 tk. cukor2 tojás (ebből egy keveset félreteszek, a tetejét fogom megkenni vele)150 g tönköly finomliszt50 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt100 g zabpehelylisztcsipetnyi só50 g (nád)porcukor80 g puha vajTöltelék:100 g olvasztott vaj150 g nádcukor2 tk. őrölt fahéj1/4 tk. őrölt kardamom1/4 tk. őrölt szegfűszeg1 kezeletlen narancs reszelt héjaA tésztához egy bögrében a langyos tejet az élesztővel és a

Téli minestrone leves

Boldog új évet!

Rántott pulykamell sütőben sütve

Kukoricapelyhes, sütőben sült rántott hús nagyon sokszor készül nálunk, mégis valahogy elmaradt a fotózása. Most viszont itt a kép és jön hozzá a recept is.Pulyka vagy csirkemellből szoktam sütni. A szeletek vastagságától és méretétől függ a sütési idő. Kis méretű és vékony szeleteknek elég a 10 perc sütés, de a méreteseknek kell a 20 perc.Pulyka szeletekből nagyon vékonyat a Lehel csarnokban a piros pólós henteseknél szoktam venni.Hozzávalók (4 főre):4 nagy, de vékony szelet pulyka (400 g)3 nagy tojás (L-es)5 ek. zabpehelyliszt1 tk. só +egy kevés a tojásba1 tk. pirospaprika1/4 tk. kakukkfű1/4 tk. oregano130 g kukoricapehely (spar vital márka a legjobb, abban nincs hozzáadott cukor)olívaolaj +ecsetA sütőt előmelegítem 200 fokra (légkeveréses). Sütőpapírral kibélelek egy nagy tepsit.A tojásokat egy tálkában villával kissé felverem, sózom. A hús szeleteket kisebb darabkákra vágom (minden szeletet kb. 4 darabra)A zabpehelylisztet egy tál

Tárkonyos gombaleves

Ez volt az idei ünnepi levesünk. Egyszerű, gyors és finom. Vargányából készült némi répával és tárkonnyal. Igazi téli leves ez.Hozzávalók (4 adaghoz):3 ek. olívaolaj1 kis vöröshagyma1 gerezd fokhagyma2 répa300 g vargánya (fagyasztott)1 púpozott tk. tárkony1 tk. só800 ml víz/alaplé1 ek. tönköly finomliszt100 ml. tejszínElőkészítem a zöldségeket. A hagymát, répát és fokhagymát megtisztítom, apróra vágom. A répákat vékony karikákra vágtam. Egy közepes lábasban (2.5 literes kb) az olajon átsütöm az aprított hagymát, hozzáadom a répákat és tovább pirítom. Hozzáadom a vargányát, ami már levet ereszt, majd felöntöm az alaplével vagy vízzel. Beleszórom a fokhagymát, a tárkonyt és a sót. Alacsony lángon fedő alatt 15 percet főzöm. Közben a tejszínt a liszttel egy kézi habverővel csomómentesre keverem. Ha lejárt a 15 perc, elzárom a tüzet. A forró leves levéből teszek 1-2 merőkanálnyit a lisztes tejszínre, alaposan elkeverem, ma

Boldog karácsonyt!

Beton torta

Régóta tervben volt egy beton torta. Miután egész formás habcsókokat sikerült sütni egyértelmű volt, hogy most már megpróbálkozom egy ilyen tortával.Nem vagyok híve a mesterséges színezéknek, de a tintahal tinta most nem volt opció. Halízű torta és habcsók elég merész lett volna.Úgyhogy fekete ételfesték porral színeztem.Burkolathoz egy svájci vajkrém sokkal keményebb lett volna, de egy kis itthoni tortához (amit nem kell szállítani) bőven megfelelt egy mascarponés krém, amit egyszerűen a fekete porral színeztem. A torta belül karácsonyi fűszerezésű, akár mézeskalácstortának is nevezhetném, csak éppen méz nem volt benne. Sajnos a szeletekről elfelejtettem képet készíteni: 4 karácsonyi fűszeres lap közé került mascarpones krém és habcsóktöret (fehér habcsókot tördeltem fel hozzá).Hozzávalók (8-10 szelethez, 18 cm-es tortához):Tortalap (két 18 cm-es tortaformában sütöm):3 nagy tojás250 g nádcukor300 g (tönköly) finomliszt1 ek. süt

Adventi koszorú

Idén egy hosszúkás tálban volt a négy gyertya, semmi extrával. Aztán kicsit több mint három hét késéssel végül mégis lett egy passzoló adventi koszorúnk. Tegnap a virágpiacon jártunk és megláttam ezeket az egyszerű napsárga vékony gyertyákat. Tudom, lassan más vége az Adventnek, de 70 ft/ darabárért muszáj volt elhoznom :)A fotó és Dávid kedvéért ég mind a négy. Majd vasárnap újra meggyújtjuk.Amiből készült: szürke kerek betontál és szürke kőlap a Kikből. Fa rénszarvas Butlers, üvegek esküvőkről pálinkával, parafadugók a kedvencekkel, számok Ikeából, sárga gyertyák és zöld növények a Budapesti Virágpiacról.

Eton mess, ahogy nálam készül

Az eton mess az egyik legegyszerűbb desszert. Eredetileg tejszínhab, (cukrozott) gyümölcs és habcsók kell hozzá. Nekem egy kicsit tömény lenne a már édes habcsókhoz a tejszínhab meg még a cukros gyümölcs, úgyhogy egy joghurthabos verziót készítettem és friss málna került bele.Hozzávalók (4 adaghoz):24 habcsók (receptje ITT, de bolti is tökéletes)4-5 nagy marék málna (fagyasztott málnát hagytam kiolvadni)400 g görög joghurt200 ml tejszínA joghurthabhoz a tejszínt kemény habbá verem majd óvatosan a joghurthoz keverem. Nem édesítettem, mert a habcsók elég édes. Poharakba vagy tálkákba rétegezem a joghurthabot, málnát és a habcsókokat. A habcsókot kisebb darabokra is törhetjük. A tetején viszont egyben hagytam és megszórtam málnával. Azonnal tálalom. Tökéletes desszert az ünnepi asztalra is. Ha vendégeknek készül, akkor a joghurthabot előre is elkészíthetjük (akár 1 nappal korábban), de a rétegezést csak tálalás előtt csináljuk.

Habcsók

A habcsók igazi cukorbomba. Lehet cukormentesen is készíteni, de ez most nem az a verzió. Ez a klasszikus, szuper cukros, de ugyanakkor ropogósra kiszárított habcsók, ami sokáig eláll. Már régóta tervben van egy szürke betonos torta. Lassan már divatját múlja, mire odajutok megsütni :) Mindenesetre a betonos habcsók már megvan hozzá. Kerülhet belőle a karácsonyi aprósütik közé illetve készülhet belőle eton mess, vagy tehetünk belőle egy gyümölcssalátára, panna cottara vagy éppen házi pudingra.Hozzávalók (4 tepsinyi adag kb. 80 darab):6 tojásfehérje (200 g)50 g porcukor330 g cukor70 ml vízA tojásfehérjét a porcukorral lágy habbá verem.A 330 g cukrot a vízzel közepes lángon összeforralom. Ha van cukorhőmérő, akkor 120 fokosra. Ha nincs, akkor alaposan forraljuk fel, míg elolvad a cukor.A még forró cukorszirupot lassanként a tojásfehérjéhez öntöm és folyamatosan robotgéppel dolgozom. Több percig tart, mire kemény, fényes habot kapok.Nálam a s

Csokoládés chia puding

Nálam a nap nem indul el reggeli nélkül. Ami másnak a kávé, az nekem a reggeli. Nem tudok úgy kilépni az ajtón, hogy nem ettem semmit. A rohanós reggelekre valók az olyan reggelik, amik már készen várnak a hűtőben. Ilyen ez a csokis chia puding. Nem csak reggelire, hanem desszertnek is tökéletes. Ráadásul még cukor sincs benne, illetve én rizstejjel készítettem, tehát tejterméket sem tartalmaz. Normál tejjel is ugyanolyan finom lesz az eredmény. Hozzávalók (2 nagyobb, 4 kisebb adaghoz):4 csapott ek. chia mag1 púpozott ek. kakaópor (20-22%os, holland kakaó)300 ml. rizstejtálaláshoz málna (most télen fagyasztott) és egy kevés kókuszreszelékagavé/méz, ha valakinek nem lenne elég édes (én nem tettem hozzá, a rizstej valahogy mindig édesít szerintem))Egy fedeles üvegtálban összekeverem a chia magot a cukrozatlan kakaóporral és 200 ml hideg rizstejjel és lefedve hűtőbe teszem. A maradék 100 ml rizstejet adagonként adom hozzá nagyjából az első 1 órá

Kakaós amerikai palacsinta

Nálunk mindig is az édes reggelik a nyerők. De lehet egészséges édeseket is enni, mint például ez a cukormentes kakaós palacsinta.Sokszor azt hinné az ember, hogy sok idő reggel palacsintát sütni, pedig nem az. A tésztáját egy tálban egy villa segítségével percek alatt össze lehet keverni és egy nagy serpenyőben a sütés is gyorsan megvan.Hozzávalók (8 tenyérnyi palacsintához, 2-3 adag):1 érett banán1 tojás4 ek. zabpehelyliszt1 ek. kakaó (holland, 20-22%os)1/2 tk. foszfátmentes sütőporcsipetnyi só70 ml. tejEgy tálban a banánt egy villával összetöröm, hozzáadom a tojást, alaposan összekeverem. Beleszórom a zabpehelylisztet, kakaót, sütőport és a sót, végül a tejjel kicsit hígítom.A serpenyőbe egy kevés kókuszolajat teszek, felforrósítom majd hármasával megsütöm az evőkanálnyi masszából készült palacsintákat (nálam egyszerre 3 palacsinta fér el a 28 centiméteres serpenyőben). Néhány perc alatt egyik és másik oldalát is megsütöm. F

Zabpelyhes-banános gofri

Sokáig ellene voltam annak, hogy gofrisütőt vegyünk. Felesleges konyhai eszköznek tartottam, amit csak tárolni kell, úgy mint a melegszendvicssütőt, ilyen olyan aprítógépet meg az egyéb szökő-évente használt konyhai kütyüt. Tudjátok Konmari meg a Minimalisták szerint semmi értelme tárolni olyan dolgokat, amiket nem használunk. A kevés eszköznek köszönhetően szinte teljesen üres a konyhapult. Jól átlátható minden, mindennek van helye. Ez egy másik történet, úgyhogy vissza a gofrihoz: Andris szereti a gofrit és néhány hónapja úgy döntöttünk, hogy a néhány darab konyhai eszköz mellett bőven van hely ennek az amúgy sem túl tele konyhaszekrényben. Mint kiderült a gyerekek is imádják a gofrit, úgyhogy jó döntés volt.Azóta gyakran sül gofri, sokat tesztelünk, alakítunk. Egyik kedvencünk ez a zabpelyhes-banános gofri görög joghurttal és túróval.Hozzávalók (10-12 darabhoz 4 főre):2 nagy tojás1 érett banán1 kis doboz görög joghurt (150 g

Smoothie Bowl, avagy turmixolt gyümölcsök tálkában

Bár valószínű már csökkent a smoothie bowl meg buddha bowl népszerűsége, íme az én turmixolt gyümölcstál, azaz smoothie bowl verzióm.Ez az egészséges reggelik egyike. Kevés hozzávalóval igazán finomat lehet tálalni percek alatt. Nem kell hozzá más mint banán, fagyasztott erdei gyümölcsök és feltétnek ami éppen van itthon. Nálam mandulaszeletek, puffasztott tönköly, virágpor, chia mag, puffasztott quinoa, kukoricapehely kerülnek rá általában.Hozzávalók (2 nagyobb, 3 kisebb adaghoz):1 érett banán200 g fagyasztott erdei gyümölcs50-100 ml forró víztálaláshoz: szeletelt mandula, chia mag, virágpor, puffasztott quinoa és tönköly, kukoricapehely*ha valakinek nem elég édes, akkor egy kis méz vagy agavé mehet bele.Turmixgépben az érett banánt és a fagyasztott gyümölcsöket turmixolom. Hozzáadom a forró vizet. A víz mennyisége azon múlik, hogy milyen sűrűségre vágyunk. Minél krémesebb, kanalazhatóbb szerintem annál jobb. Télen forró vízzel k

Sült gomba édesburgonyával, párolt fodros kel és friss saláta

Ez is a gyors ebédeim egyike, a maradékot pedig megettük vacsorára. Igazi őszi ízek: csiperkegomba, édesburgonya és leveles kel.Hozzávalók (2-3 adaghoz, vagy szendvicsre 4-6 adaghoz):250 g barna csiperkegomba (1 doboz)3 kisebb édesburgonyaegy kevés olívaolaj1 kis csokor petrezselyem2 nagy marék fodros kel vagy 1 csokor2 marék madársaláta (vagy ízlés szerint több)sótálaláshoz sós granola recept ITTA gombákat megmosom és hosszanti irányban vékonyabb szeletekre vágom. Az édesburgonyákat is meghámozom és kisebb kockákra vágom. A petrezselymet megmosom, megszárítom és apróra vágom. Egy nagy tepsibe sütőpapírt teszek. Beleteszem a gombát, édesburgonyát és petrezselymet. Sózom, meglocsolom olívaolajjal, alaposan összekeverem majd előmelegített 200 fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütöm. Megpárolom a fodros kelt (nem vízben főzöm, érdemes párológépben vagy párolóbetéttel). Végül tálaláshoz akár friss kovászos kenyérre is kerülhet a sült

Áfonyás rozsos pite

Hétvégén ünnepeltük a szülinapomat. Mint minden évben a srácok idén is sütöttek nekem. Andrisnak egyre nehezebb a két fiúval lemenedzselni a sütést. Kristóf már segít, Dávid még lisztet szór :)De nemcsak a sütést nehéz kivitelezni, hanem a fotózást is. Mint látjátok éppen a kanapén rohangálnak a háttérben :DNagyon finom lett a sütemény, érdemes kipróbálni!Hozzávalók (24 cm-es piteformába):A tésztához:100 g puha sótlan van85 g nádcukor1 tojás enyhén felverve100 g tönköly finomliszt60 g teljes kiőrlésű rozsliszt1 tk. foszfátmentes sütőporTöltelék:100 ml tejszín150 ml tejföl1 tojás enyhén felverve3 ek. nádcukor1 tk. vaníliakivonat vagy fél rúd vanília kikapart magjaiTetejére 200 g friss áfonyaA tésztához a puha vajat a cukorral habosra keverjük robotgéppel. Hozzáadjuk a kissé felvert tojást, majd hozzáadjuk a liszteket és a sütőport. Ragadós masszát kapunk.A sütőt előmelegítjük 200 fokra (légkeveréses). Az áfonyát megmossuk

Kuglóf egy különleges összetevővel

A verjus zöld szőlőből készült különleges ízesítőszer, savanyítószer. Alapvetően mártások, salátaöntetek, főzelékekbe használják, de azért nem ritka felhasználása a desszertekben sem.A blogom nagyrészt édességekről szól, így nem volt kérdés, hogy mi készül vele: egy könnyed kevert tésztából kuglóf, hozzá sült alma, pirított dió és sűrű joghurt. A sütemény tésztájába és az almába is került belőle.Hozzávalók (egy kisebb 16 cm-es kuglófhoz - ha nagyobb formában készül az alábbi mennyiségeket duplázni kell, őzgerinc/kenyérformába is dupla mennyiség kell, illetve egy magasabb 20 cm-es tortaformához is):Tészta:6 ek. (nád)cukor60 g puha vaj3 tojás4 ek. verjus (kb 50 ml)1 csapott tk. foszfátmentes sütőpor7 ek. (tönköly) finomlisztAlma-dió:3 nagyobb alma (pl. idared)3 ek. (nád)cukor2 púpozott tk. vaj1 marék dió3 ek. verjus200 g görög joghurt vagy gézben lecsöpögtetett zsíros natúr joghurt (én ez utóbbit használtam) és egy kev

Őszi sült zöldségek

Talán a leggyakrabban sült zöldségek készülnek a sütőnkben. Nagyon praktikus fogás, hiszen amikor ráérünk, akkor elő tudjuk készíteni a zöldségeket (tisztítás, darabolás) majd dobozolva hűtőben több napig várhatnak arra, hogy sütőbe kerüljenek. A hagyma és citrom kivételével ebben is a karfiol, kelbimbó, répa eltartható pár napig feldarabolva jól záródó dobozban, vagy zacskóban. Esténként nincs más hátra, mint sütőpapírra szórni, meglocsolni olívaolajjal, sóval és némi zöldfűszerrel. Aztán jöhetnek rá az extrák: sült vagy főtt gesztenye, pirított sós mandula vagy éppen pesztó (legyen az klasszikus vagy petrezselyemből készült). Hozzávalók:2 kisebb répa1/2 kg. kelbimbó1/2 karfiol3 lilahagyma2 kezeletlen citromsóolívaolajszárított zöldfűszerek (nálam éppen petrezselyem és kakukkfű)1/2 tk. zellermag1-2 marék sült gesztenye (vagy főtt)1-2 marék pirított sós mandula1 ek. pesztó+2 ek. olívaolajA sütőt előmelegítem 200 fokra

Brokkolis-gombás lencsefasírt, sós granola, szendvics

A hétvégén készült a lencsefasírt. Az itthoni zöldségekből került bele, amit éppen a hűtőben találtam. Nagyon finom lett, ráadásul vegán (nincs benne tejtermék és tojás sem). Ma ebédre egy gyors szendvics készült a maradék fasírtból: egy szelet graham kenyeret megkentem hummusszal, tettem rá bőven a fasírtból, megszórtam sós granolával és retekcsírával, petrezselyemzölddel tálaltam. Szerintem ez a guszta és gyors munkaebédek egyike.A sós granola is említésre méltó. Maga a granola a sült magvas müzli. Több helyen olvastam már sós granola recepteket, nekem leginkább a zöldfűszeres verzió jött be. Ennek a sós ropogós granolának az egyik számomra legfontosabb összetevője a hajdina, az mindenképpen kerüljön bele. A többi magot kedvünk és a kamra tartalma szerint variálhatjuk. Hogy mire jó ez a granola? Hát például egy ilyen szendvicsre. Vagy akár egy krémlevesre, salátákra, de magában is finom ropogtatnivaló egy pohár bor/sör mellé.Ho

Lencse, csicseriborsó és lilakáposzta saláta

Sütés nélküli sajttorta szederrel

A nyár már régen elköszönt, de attól még jól jönnek a sütés nélküli receptek. Plane egy sajttorta. A szedret bátran kedvünk szerint variálhatjuk. A torta krémesen lágy, nem túl édes.Hozzávalók (23 cm-es kapcsos tortaformába):Tésztaalj:1 zacskó zabfalatok zabkeksz (215 g)70 g vajKrém:450 g krémsajt (philadelphia vagy cserpes)300 ml tejszín450 g görög joghurt (natúr) (utóbbi időben nálam az Aldis 150 grammos jön be, abból 3 darab)70 g porcukor6 lapzselatinGyümölcszselé:200 g szeder2 csapott ek. cukor2 laptzselatinA kekszet aprítógépben darálom, hozzáadom az olvasztott vajat és alaposan elkeverem. A kivajazott tortaformába teszem és egy kanállal beleegyengetem, krumplitörővel egyenletesre simítom, nyomkodom. Hűtőbe teszem, míg készül a sajtkrém.A tejszínt kemény habbá verem, hűtőbe teszem. A lapzselatinokat hideg vízbe áztatom 5 percre. Addig a krémsajtot, a porcukrot és a joghurtot egy spatula segítségével homogénre keverem. Hozzáadom a felv

Segítsüti 2017 ősz

Ma indul az őszi Segítsüti árverés! 30 blogger süteményeire lehet licitálni mától szeptember 15-én, csütörtökön 16:00-ig a Segítsüti oldalán. Az idei licittel a Völgyzugolyházat támogatjuk.2017-én elején megalakult a Völgyzugolyház Alapítvány a Kacifántosokért nevű szervezet, mely sérült gyermekek szüleinek összefogásából jött létre. Küldetésük a sérült/kacifántos gyermekek és családjaik támogatása, életminőségének javítása, a társadalmi integrációjuk elősegítése.Fő projektjük egy olyan integrált fejlesztő és közösségi tér létrehozása, ahol az ellátórendszerből kiszoruló súlyos és halmozottan fogyatékos gyermekek tanuláshoz való joga teljesülhet, ahol a mindennapi fejlesztésen túl egy építő gyermekközösség tagjai lehetnek csakúgy, mint ép társaik. A napi fejlesztésen és ellátáson túl az integrált közösségi programokkal is igyekeznek az élet minden területén jelenlévő elszigetelődést megakadályoz

Diós-vaníliás torta

Maja barátnőm szülinapjára készült ez a torta. Kakaós vajas lapok között sós karamellszósz, vaníliakrém és diógrillázs.Hozzávalók (18 cm-es tortához 8-10 szelethez)Kakaós tortalap EZ a recept alapján. Ezúttal kicsit vékonyabbra vágtam a tortalapokat (4 tortalap kell), így több felesleg maradt, de az jól jön pohárdesszertekhez vagy csak egyszerűen kávé mellé.Sós karamell és vaníliakrém ITT (sós karamellből maradt meg, viszont a vaníliakrémhez 400-400 g mascarpone és tejszín kellett)Diógrillázs: 150 g cukor + 200 g pirított dióbélA diógrillázshoz a diót száraz serpenyőben megpirítom. Egy lábosban a cukrot magas lángom égetem, akkor jó, ha a cukor teljesen elolvad, de még csak aranybarna a folyadék. Ekkor leveszem a lángról és gyorsan hozzáadom a diót és alaposan összekeverem. Egy sütőpapírra rákanalazom a cukros diós és próbálom eloszlatni, hogy minél gyorsabban kihűljön. Ha már kihűlt, akkor aprítógépben darálom. Az égetet

Szivárványszínű lepénykenyér (gluténmentes) mindenféle finomsággal

A színes lepénykenyérkék zöldségekből, őrölt mandulából és tojásból készülnek. A szendvicsbe került hummusz, egy különleges répasaláta, sült zöldségek és friss saláta.A Green Kitchen at Home szakácskönyvben (meg a blogban is) már hetek óta szemezgetek vele. Ma készült el és nekünk nagyon ízlett.Az eredeti recepthez képest annyi az újítás, hogy egy szeletben van jelen a három szín. Nem bonyolult kivitelezni, úgyhogy javaslom. Teljes mértékben követtem a receptet mégsem lett a piros és sárga nagyon élénk színű. Következőre több répát és céklát teszek bele és kevesebb karfiolt. Ízre tökéletes volt, csak a színen érdemes javítani. A mandulára is következőre figyelni fogok, hántolt mandulát fogok őrölni, nem héjasat, hogy az se befolyásolja a színt.Hozzávalók (8 darab 7x14 cm-es szelethez, 4 szendvicshez, 4 adaghoz):Zöld:200 g brokkoli (csak a rózsái, szárát a szín miatt nem használnám következőre)50 g őrölt mandula (nem hé