Lekváros Cruffin

Mi is az a Cruffin?A croissant és a muffin házasításából született cruffin isteni reggelire, uzsonnára, töltelékekkel feldobva pedig egész nap fogyasztható kávéhoz, teához – vagy csak úgy, magában,és hogy honnan jött ez az őrület? Kicsit kutakodtam a neten és azt találtam hogy hasonló süteményt már a 20 század végén is készítettek Canadában. Viszont Ausztriában 2013-ban kezdték el árulni a különféle pékségekben. A cruffint végül a San Franciscó-i Mr. Holmes Bakehouse tette igazán népszerűvé, és le is védette.Azóta villámgyorsan meghódította az egész világot. Kicsit macerás elkészíteni de mindenképpen megéri mert nagyon finom. Készítésénél nagyon fontos hogy igazi vajat használjuk és ne margarint. Fogyaszthatjuk simám vagy töltve. Töltelékként készíthetünk hozzá finom házi lekvárokat,pudingkrémeket,vagy egyszerű módon megtölthetjük mogyorókrémmel vagy tejszínhabbal is.Én most elővettem a málnadzsemem és azzal töltö

Zabpelyhes gombaleves

Csíkos kalács,édesítővel készítve

Ebből a receptből egy darab nagyobb kalács készíthető,vagy kettő darab kisebb kalács,amit ebben a receptben mutatok meg nektek. Hozzávalók:40 dkg finomliszt5 dkg vaj18 db édesítő tabletta2 db tojássárgája1 csomag instant szárított élesztő160 ml tejcsipet sócsipet süssina édesítőpor2 evőkanál kakaóporTovábbá: 2 db 20 cm -es papír vagy valamilyen kenyérsütő forma.Elkészítése:Az élesztőt felfuttatjuk, a csipet sóval és a csipet édesítővel a langyos tejben.Az édesítő tablettákat kevés vízben feloldjuk.A vajat felolvasztjuk.A liszthez hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt,a felolvasztott vajat,a feloldott édesítőt,és a tojássárgákat,majd lágy kelt tésztát készítünk belőle.Ketté osztjuk és az egyikbe beledolgozzuk a kakaóport.Mind két tésztát ketté vágjuk és cipókká formáljuk.A cipókat felváltva kinyújtjuk.A fehér kinyújtott tésztára fektetjük a kakaós kinyújtott lapot és szorosan feltekerjük.A másik két tésztát is hasonl

3 D Gallery Budapest

Hétvégi programot kerestünk és így akadtunk rá az interneten a 3 D Galleryre Budapesten.Mi is az a 3 D gallery? A galéria interaktív jellege lehetővé teszi hogy részesei lehessünk a képek megszerkesztésében,mégpedig roppant egyszerű módon. A képek 3 D hatásúak így az optikai illúziók hatására a képek elé állva mi is részesei lehetünk a képek mondanivalójának.Ezért nincs is más dolgunk csak előkapni a mobil telefonunkat,vagy a fényképezőgépünket és fotózni fotózni fotózni!Belépve nem is gondoltuk hogy milyen jól fogunk szórakozni. Egy kedves hölgy elmagyarázta hogyan is lehetünk a festmények részesei és amikor már jól kiszórakoztuk magunkat egy fiatal ember is újból végig kísért minket és készített rólunk egy jó pár fotót így készültek a családi fotóink,amiből négyet kiválaszthattunk és ott helyben ki is nyomtatták nekünk. Nagyon jól éreztük magunkat és mindenkinek csak ajánlani tudom. Mi csodálatos élménnyel lettünk ga

Egyszerű sütőtökkrémleves

Hozzávalók:1db kisebb kb. 1 kg sütőtök2 db burgonya1 db vöröshagyma2 gerezd fokhagymaÍzlés szerint: só,bors, 1 db húsleves kockaSűrítéshez: 2 dl tejszín,és egy teáskanál étkezési keményítőElkészítése.A sütőtököt hámozzuk meg,vágjuk kockákra. Egy fazékban az olajon futtassuk meg a finomra összevágott fokhagymát és a hagymát.Adjuk hozzá a sütőtököt és a feldarabolt megtísztotott burgonyát.Ízesítsük fűszerekkel és öntsük fel annyi vízzel ami ellepi. Dobjuk bele a leveskockát és addig főzzük amíg a zöldségek puhák nem lesznek. Ekkor húzzuk le a tűzről és turmixoljuk össze.Keverjük hozzá a tejszínnel csomó mentesre elkevert keményítőt, és tegyük vissza a tűzre,majd forraljuk fel.Forralás után azonnal zárjuk el a gázt a leves alatt.Az így elkészített levesünket pirított tökmaggal és chili pehellyel kínáljuk.További sütőtök leves receptjeimet a linkekre kattintva olvashatjátok!Gyömbéres sütőtökkrémlevesNaran

2018. Esküvői kiállítás

Az ESKÜVŐI KIÁLLÍTÁS 14. alkalommal, 2018. január 27. és január 28. között került megrendezésre a Papp László Budapest Sportaréna területén. Számunkra ez az év csak az esküvőről fog szólni,mivel a lányom az idén férjhez megy. Ezért is látogattunk el az idei esküvői kiállításra,hogy ötleteket merítsünk a nagy nap megrendezéséhez..2018-ban hódítanak a meztelen torták amiket élő virágokkal díszítenek,de láttunk sok szép marcipánnal burkolt kisebb nagyobb tortacsodákat is. Nagy divat még a dekoros által összeállított süteményes asztal,vagy a különböző fánkokból készült fánkfalak. Készítettem egy pár fotót nektek ,hogy egy kicsit ti is gyönyörködjetek a szebbnél szebb ruhákban,tortákban, és virágokban.

Lemon curd / Angol citromkrémes palacsintatorta

A hűtőben várakozott a finom citromkrémem amit a hétvégén készítettem el.Mit is készítsek belőle? Valami gyorsat,finomat szerettem volna kitalálni hozzá. A férjem palacsintát szeretett volna enni és így jött az ötlet hogy citromkrémes palacsintatortát készítek. Ezzel a gondolattal egy újabb recept született meg a konyhámban amit Angol citromkrémes palacsintatortának kereszteltem el. Hozzávalók a palacsintához:20 dkg liszt2 tojás3 dl tej2 dl szénsavas ásványvíz1 csipet só2 dl olajElkészítése:A palacsinta hozzávalóit kimérjük egy tálba és egy gépi habverővel összekeverjük.Forró palacsintasütőben egyesével kisütjük.A palacsinta sütőbe ne tegyünk olajat,mert a tésztába már tettünk.15 darabot szúrjunk egyenletes kerek formára egy 15 cm-es kerek tortaformával és hagyjuk hogy teljesen kihűljenek.A lemon curd egy angol citromkrém,amiről erre a linkre kattintva bővebben olvashattok.Hozzávalók az angol citromkrémhez:3 db meyer citrom25 dkg c

Lemon curd / Angol citromkrém

A lemon curd egy angol citromkrém.Az elkészült citromkrémet felhasználhatjuk tortákhoz, pitékhez, különböző omlós süteményekhez, de kínálhatjuk reggelire pirítós vagy friss péksütemény mellé is.Hagyományos Angol citromkrémet még nem készítettem,viszont tojásmentes változatát már többször csináltam különféle sütemények és torták ízesítésére használtam fel. Napokban egy bevásárló központba meyer citromokra bukkantam és azonnal tudtam,hogy most itt az ideje elővenni a régen őrzött receptemet és elkészíteni belőle a lemon curdot. Nagyon finom lett,azóta is rá járok.Hozzávalók:3 db meyer citrom25 dkg cukor10 dkg vaj4 db nagyobb tojás ( m . vagy l -es méretű)csipet sóElkészítése:A citromokat mossuk meg és töröljük szárazra.Reszeljük le a héjukat és csavarjuk ki a levüket,majd tegyük félre.Tegyünk a gázra egy vízzel félig teli lábast és forraljuk fel.Egy hő álló edénybe mérjük ki a cukrot a vajat és adjuk hozzá a citrom

Csokoládés pöfeteg kekszek,baracklekvárral összetöltve.

Egyik nagy kedvencem a pöfeteg keksz. Régebben már készítettem belőle tortát is,amit egy finom mascarponés krémmel és eperlekvárral rétegeztem. Most úgy gondoltam egy kevés baracklekvárral bolondítom meg. Bárhogy is készítjük ez a keksz mennyei és kiváló alap mindig egy újjá gondolt recepthez. Hozzávalók:10 dkg puha vaj20 dkg kristálycukor2 db tojás20 dkg étcsokoládéfél kávéskanál fahéj 2 evőkanál tej1 csomag vaníliás cukor fél csomag sütőpor25 dkg finomlisztTovábbá: a hempergetéshez porcukorElkészítése:A cukrot,vajat,tojást habosra keverjük kiKeverjük hozzá a felolvasztott étcsokoládét és a többi hozzávalót.Egy sűrű krémes masszát kapunk, amit takarjunk be folpackkal,és tegyük a hűtőbe kb egy órára.Ez alatt az idő alatt egy kicsit megkeményedik a masszánk de csak annyira,hogy kézzel formálhatóvá válik. Kis diónyi nagyságú golyókat formáljunk a masszából majd porcukorba forgassuk meg. Szilikonos sütőpapírral kib

Cukormentes szalagos farsangi fánk

A farsangi fánk elmaradhatatlan sütemény a farsang idején.Készíthetjük hagyományos módon ,finom illatos kelt tésztából.Süthetjük sütőben,vagy olajban. Kínálhatjuk lekvárral vagy színes mázakkal is behúzhatjuk a tetejüket. Bárhogyan is készítjük,szerintem mindenki nagyon szereti,és hogy a cukorbetegek vagy a diétázók is tudjanak ebben az időszakban finom friss szalagos fánkot fogyasztani,ezért ma nekik kedvezek ezzel a cukormentes fánk recepttel. Bátran próbáljátok ki mert igazán nagyon finom!Hozzávalók:400 g. finomliszt20 g friss élesztő2 db tojássárgája1 evőkanál rum20 g. fruktóz3 dl tejcsipet sóTovábbá : diabetikus baracklekvárElkészítése:Langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt egy csipet fruktózzal.A többi hozzávalót kimérjük egy tálba,majd a felfutott élesztővel jól kidagasztjuk.Lágy puha tésztánknak kell lennie,amit letakarva duplájára kelesztünk.( Nálam ezt a műveletet a kenyérsütőgép dagasztó programja végzi el.)Kelesz

Cukkinis halgombóc leves

Ma egy finom halleves receptet hoztam nektek. Próbáljátok ki!Hozzávalók a leveshez:20 dkg Afrikai harcsafilé1 db vöröshagyma1 cikk fokhagyma20 dkg burgonya20 dkg mini cukkini10 dkg sárgarépa2,5 dl főzőtejszínÍzlés szerint só, őrölt bors1 db halászlé kocka2 evőkanál olivaolaj2,5 liter vízHozzávalók a halgombóchoz:50 dkg Afrikai harcsafilé2 db tojás2 evőkanál olívaolaj4 evőkanál finomliszt1 kávéskanál finomra vágott kapor1 kávéskanál sóízlés szerint őrölt borsTovábbá a tálaláshoz:10 dkg fagyasztott koktél rák5 dkg vajElkészítése:Az olajon megfuttatjuk a finomra összevágott hagymát és a fokhagymát.Hozzáadjuk a kis kockákra összevágott burgonyát és a feldarabolt harcsafilét.Sózzuk ,borsozzuk és belerakjuk a halászlé kockát,majd felöntjük vízzel.Addig főzzük amíg a burgonya és a hal meg nem fő,majd lehúzzuk a tűzről és összeturmixoljuk.A cukkinit felkarikázzuk. A sárgarépát nagyobb lyukú reszelőn le reszeljük.Elkészítjük

Csicseriborsó saláta,natúr csirkemellel és mozzarellasajttal tálalva.

A csicseriborsó kevés kalóriát tartalmaz, de gazdag B1-, B6-vitaminban és folsavban, valamint E-vitamin és karotin is található benne. Ásványi anyag tartalma is kedvező, sok magnéziumot, vasat és cinket tartalmaz.Ez a zöldség rostokban és fehérjékben is gazdag, így segíti emésztésünket,csökkenti a koleszterinszintet, ezáltal a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásának kockázatát is. Alacsony a glikémiás indexe, így cukorbetegek számára különösen ajánlott a rendszeres fogyasztása. Az alacsony glikémiás index nem csak a cukorbetegek számára jelent jót, hiszen ez azt jelenti, hogy jóval az elfogyasztása után is kitart, vagyis elkerülhetőek az éhségrohamok. Fogyókúrázók étrendjébe is tökéletesen beleillik.Készíthető belőle püré, főzelék, leves, de akár pörköltösen is tányérra adhatjuk. Lisztté őrölve használható sűrítésre, de a lisztből ízletes lepények is készíthetőek. A két legnépszerűbb és leggyakoribb csic

Cukormentes almás és túrós pite

Finomabbnál finomabb édességeket készíthetsz cukor hozzáadása nélkül is. Ma két finom pite receptet hoztam nektek,amiben egy gramm cukor nincs. A tésztáját egy kevés grahamliszttel készítettem így könnyebben megkel a glukononnal a tészta. Ha tetszik a recept,ne gondolkozz sokat! Próbáljátok ki!Hozzávaló a tésztához:200 g grahamliszt400 g. finomliszt400 g margarin1 csipet só100 ml tej20 g. friss élesztő20 g. glukononHozzávalók az almás töltelékhez.1000 g.reszelt alma50 g. darált dió1 kávéskanál fahéj2 teáskanál folyékony édesítőHozzávalók a túrós töltelékhez:500 g. túró100 g glukonon3 db tojás1 kezeletlen héjú citrom héja és leveTovábbá,egy darab tojás a sütemény lekenéséhez.Sütéshez, 2 db 30 x 25 cm-es tepsiElkészítése:Langyos tejben keverjük el a glukonont és az élesztőt,majd tegyük meleg helyre és várjuk meg még duplájára nő.( Ezt a műveletet hívjuk az élesztő felfuttatásának.)A tészta többi hozzávalóit mérjük ki e

Rákóczi túrós palacsintatorta

Varázsoljuk újjá régi jól ismert süteményeinket.Természetesen a hagyományos Rákóczi túrós az alap,de kimondta hogy nem csinálhatunk belőle tortát , vagy esetleg palacsintatortát! Ma én úgy döntöttem kipróbálom palacsintatortaként,amivel igen nagy sikert arattam.Szeretnétek ti is kipróbálni íme a recept:Hozzávalók a palacsintához:40 dkg liszt4 db tojás6 dl tej4 dl szénsavas ásványvíz1 csipet só2 dl olajElkészítése:Habverővel csomó mentesre keverjük össze a hozzávalókat ,és süssük ki a palacsintákat. A palacsintasütőt nem olajozzuk, mert a tésztában van elég olaj és nem fog leragadni!Túrótöltelék hozzávalói :1 kg túró4 evőkanál búzadara2 db egész tojás10 dkg cukor1 csomag vaníliás cukorElkészítése:A töltelék hozzávalóit, kimérjük egy tálba és alaposan összekeverjük.Tojáshab hozzávalói :5 db tojásfehérje30 dkg cukorkevés vízElkészítése:20 deka cukrot kimérünk egy kis lábasba és éppen csak annyi vízzel öntjük

Brownie golyók

Hozzávalók:250g vajas keksz200 g étcsokoládé40 g kakaópor60 g olvasztott vaj500 g. sűrített tejcsipet só10 g egész mogyoróTovábbá: 100 gramm durvára tört mogyoró, kakaópor és 40 db kisebb papír kapszlik.Elkészítése:A kekszet daráljuk morzsásra. 200 gramm kekszmorzsához, adjuk hozzá a kakaóport,a vajat,az olvasztott csokoládét,a sűrített tejet,a sót,a mogyorót és alaposan keverjük össze.A maradék kekszmorzsát tegyük félre.Hígabb masszát fogunk kapni amit öntsük át egy laposabb edénybe és folpackkal takarjuk le,majd tegyük a hűtőbe egy éjszakára.Másnap kissé puha masszánk lesz,amiből 20 darab diónyi golyókat formáljunk,majd a durvára tört mogyoróban hempergessük meg és tegyük őket kapszliba. A maradék masszából is készítsünk 20 darab golyót és hempergessük meg őket kakaóporban.Ha a formálásnál hígnak érezzük a masszát tegyük még bele a maradék kekszmorzsából,annyit hogy golyókat tudjunk formálni a masszából,de ne legy

Macaronos sajttorták

Nagyon gyorsan elteltek az ünnepek és a héten már vissza kellett térni a megszokott napi forgatagba. Mint mindenki másnál nálam is maradtak a hűtőben el nem használt hozzávalók.Hűtőmet kinyitva rám mosolygott egy tányér macaron, egy nagy doboz mascarpone és máris tudtam hogy csak is sajttortába szeretném feldolgozni őket. Így született meg újból egy recept a macaronos sajttorta. A macaron és a fehér csokoládés krém találkozása igazi íz bomba és nem csak finomak lettek hanem számomra nagyon szépek is. Tovább gondolva biztosan mutatós lehet egy nagy tortaként elkészítve is, és mivel nagy síkere volt valószínű legközelebb el is készítem. Hozzávalók a kekszes alaphoz:20 dkg darált zabpehely keksz10 dkg olvasztott vajHozzávalók a krémhez:50 dkg mascarpone3 evőkanál porcukor4 dl. habtejszín1 csomag ( 20 g.) instant zselatinpor10 dkg fehér csokoládé1 teáskanál olaj6 db macaronHozzávalók a díszítéshez:6 db macaron5 dkg fehér csokoládé1 mokká

2018. Újévi köszöntő

Sonkás chilis stangli

Hozzávalók:70 dkg finomliszt1 csomag sütőpor2 teáskanál só1 teáskanál Chili pehely50 dkg margarin20 dkg jó minőségű sonka nagyon finomra összevágva12 evőkanál víz2 evőkanál 20 %-os eceta tetejére: 1db felvert tojásreszelt sajtElkészítése :A lisztet keverjük el a sütőporral,a sóval,a Chili pehellyel ,majd morzsoljuk össze a margarinnal.Adjuk hozzá a sonkát,a vizet,az ecetet és gyúrjuk szép egynemű tésztává.Csomagoljuk egy folpackba és tegyük egy éjszakára a hűtőbe pihenni.( Ha aznap akarjuk elkészíteni akkor, reggel gyúrjuk össze a tésztát és délután süssük ki!)Másnap, melegítsük elő a sütőt 180 fokra.Nyújtsuk ki a tésztát egy ujjnyi vastagra és szeleteljük fel vékonyabb csíkokra.Kb. 8-10 cm hosszúaknak és 3 cm vastagságúnak kell lenniük.Szilikonos sütőpapíros tepsire rakjuk őket .Lekenjük felvert tojással és bőven megszórjuk reszelt sajttal.Forró sütőben kb 10 perc alatt megsütjük.Melegen és hidegen is egyaránt nag

Cukormentes káposztás pogácsák

Egy vendégemtől kaptam ezt a receptet. Kipróbáltam és azt kell mondanom nagyon nagyon finom. Én már háromszor készítettem el és azt hiszem hogy sokszor elfogom még készíteni,mert mindenkinek nagyon ízlett. Hozzávalók a tésztához:50 g margarin1 db tojás350 g liszt100 g grahamliszt2,5 dl tej1 mokkáskanál süssina édesítőpor25 g. friss élesztő1 kávéskanál só1 csapott kávéskanál szódabikarbónaHozzávalók a párolt káposztához:500 g édes káposzta le reszelve50 g reszelt vöröshagyma10 g süssina édesítőpor20 g olivaolaj1 teáskanál sóízlés szerint örőlt borsTovábbá a tetejére: 1 db felvert tojás és kb 40 g reszelt sajtElkészítése.Először készítsük el a párolt káposztát.Reszeljük le a káposztát.Egy nagyobb lábasban hevítsünk fel az olajat,majd futtassuk meg rajta a finomra lereszelt hagymát.Hozzáadjuk az édesítőport és átpirítjuk vele,majd kis adagokba belekeverjük az összes reszelt káposztát. Sózzuk, borsozzuk és lepirítjuk.

Szilveszter sütemény

A szilveszter sütemény az egyik kedvenc Váncza receptem.Tavaly a Küldd el a recepted szilveszteri különszámában címlapra is került. Én mindig csak szilveszterre készítem,bár ez hiba mert nagyon finom.Ha van kedvetek próbáljátok ki,még van idő elkészíteni a holnapi szilveszteri asztalra.Hozzávalók:50 dkg liszt1 csomag sütőpor25 dkg barna nád cukor20 dkg margarin2 db tojás1 evőkanál kakaóporTovábbá: kevés barna cukor a szóráshoz és egy kerek kb. 5 cm átmérőjű kiszúró,és a töltéshez jó minőségű baracklekvár.Elkészítése:Az összes hozzávalót a kakaópor kivételével mérjük ki egy tálba,majd gyúrjuk tésztává.Felezzük el a tésztát,majd az egyik felébe gyúrjuk bele a kakaóport.Lisztes munka felületen kb 5 mm vastagra nyújtsuk ki,egyesével mind két tésztát,majd szúrjuk ki a kerek kiszúróval. A fehér tésztából kiszúrt korongok tetejét sütés előtt szórjuk meg barna cukorral.Szilikonos sütőpapírra tegyük őket és süssük meg

Házi sajtos kréker

A szilveszter nagy slágerei a sós sütik. Ma én egy könnyen elkészíthető házi sajtos krékert sütöttem. Nagyon finomak és kitűnő parti falatka. Próbáljátok ki!Hozzávalók:40 dkg liszt40 dkg margarin40 dkg reszelt trapistasajt1 evőkanál só4 db tojássárgájaElkészítése:A hozzávalókat mérjük ki egy tálba és gyúrjuk tésztává.Alakítsuk hengerré és csomagoljuk be egy folpackba,majd tegyük a hűtőbe kb. egy fél órára.Melegítsük elő a sütőt 180 fokra,gáznál 3 fokozaton.A lehűlt tésztát bőven lisztezett munkafelületen nyújtsuk ki kb, 5 mm vastagságúra.Egy kerek kiszúróval szúrjunk ki lapokat a tésztából,majd egy pici sima lukú habcsővel szúrjunk pár lyukat a korongokba.Tegyük egy szilikonos sütőlemezre és süssük meg őket kb 10 perc alatt.Vigyázzunk a sütésnél mert hamar megéghetnek!Amikor kihűltek ,szedjük össze a sütőlemezről és tegyük egy kínáló tálba.

2017. Karácsonyi üdvözlet

Michael Buble & Barbra Streisand "It Had To Be You"

Mézeskalács szirup / Gingerbread syrup

Szotyi műveknél láttam meg ezt a szirup receptet.Nagyon megtetszett és neki is álltam elkészíteni.Villám gyorsan elkészíthető és igazi karácsonyi hangulatot tudunk a frissen főzött kávénkba csempészni.Köszönöm a receptet és sok szeretettel tovább is adom mindazoknak akik szeretnek kávézni!Hozzávalók 5 db 1 dl. üveghez:1 liter víz20 dkg barna cukor3 db egész fahéjrúd10 cm friss hámozott szeletelt gyömbérfél rúd vanilía20 db szegfűbors6 db feketebors6 db allspice szegfűborsTovábbá. 5 db 1 decis üvegElkészítése:Az összes hozzávalót kimérjük egy lábasba.Forralás után 20 percig főzzük.Néha néha megkevergetjük.Kicsit hagyjuk hűlni,majd szűrjük le.Adagoljuk ki az üvegekbe és zárjuk le a kupakjukkal.Ha ajándknak készítjük,akkor díszíthetjük tovább.

2017. Advent negyedik vasárnapja

Az idén Advent utolsó vasárnapja szentesére esik. A szenteste december 24-e a karácsony előestéje,egyben idén Advent negyedik vasárnapja is. Ezért a negyedik gyertyánkat a koszorún ma este gyújtjuk meg.Amikor pedig a negyedik gyertya lángja is felragyog, eszünkbe juthat a napkeleti bölcseket vezető betlehemi csillag ragyogása.Mindegyik gyertyánk ég, az azt jelenti, hogy elérkezett a karácsony: boldogan ünnepelhetjük Jézus Krisztus születését, a nekünk adott végtelen Szeretetet.Ajándékként Jézus történetéről hoztam nektek egy igazán szép feldolgozást.Én ezzel a filmemmel kívánok nektek Békés Boldog Szentestét! Jézus története A történet Jézus Krisztus (Isten Fia).Szerint Lukács evangéliuma.

Karácsonyi puncs pudingkrém

Az idei utolsó karácsonyi receptemmel azoknak szeretnék kedvezni akiknek nincs sok idejük a konyhában tölteni,de valami különlegeset,szépet akarnak feltálalni az ünnepi vacsora után.Hozzávalók:2 csomag puncs ízű főzős pudingpor1 liter tejÍzlés szerint cukor6 dl habtejszín1 csomag 20 g. instant zselatinpor3 csomag vaníliás cukorkb 20 db babapiskóta1 dl tej1 dl házi piros színű szörp(Nálam eper)15 dkg aszalt vörösáfonyaDíszítéshez: aszalt vörösáfonya, mézeskalács kekszekTovábbá: 3 literes átlátszó üveg edényElkészítése:A pudingot egy liter tejben csomómentesre keverjük.Ízesítjük cukorral,majd sűrrű krémmé főzzük.A tejszínhabot a zselatinporral és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük.A szörpöt egy deci tejjel összekeverjük.A puding összerakása:Vegyük elő az üveg tálat.Beleöntjük a meleg pudingunk felét.Két sor szörpös tejbe mártott piskótákkal befedjük a tetejét.Az első sort nyomkodjuk bele a pudingba.Erre kerül egy ré