Tejfölös epertorta.

A tejföl és az eper igencsak jó párosnak bizonyul, így egyszerűen csak vaníliás porcukorral összekeverve finom nassolni való. Tavaly nyáron többször készült tejföl és eper felhasználásával epres-tejfölös alagút, melyet még sütni sem kell, és nálunk mindig nagy sikere volt. A hétvégére szintén beterveztem hogy elkészítem, aztán az alapreceptet kicsit átformálva egy finom torta készült a hozzávalókból. A két vékony piskótalap közé került a tejfölös-epres habkönnyű töltelék, majd betettem a hűtőbe, hogy kellően megdermedjen. Pár óra múlva a torta már szépen szeletelhető, de akár előző nap is elkészíthetjük, én pl. így is tettem. Tálalás előtt már csak kicsit feldíszítettem, felszeleteltem, és már kínáltam is. Piskóta hozzávalói 26 cm-es tortaformához:12,5 dkg liszt12,5 dkg porcukor1 cs vaníliás cukor4 db tojás (nagy)2 ek forró vízcsipet sóA porcukrot és a vaníliás cukrot tegyük bele a keverőtálba, majd adjuk hozzá az

Lazacos-hagymás tojásrántotta.

A tojásrántottát gondolom mindenki szereti, ezzel így vagyunk mi is. Van hogy csak egyszerű rántotta készül, van amikor hagymás vagy éppen kolbászos tojásrántotta kerül a reggeliző asztalra, de van amikor kicsit szabadjára engedem a fantáziámat. Ez történt a napokban is, és a hagyma mellett, füstölt lazac is került a tojáshoz, valamit egy kevés főzőtejszín is, melytől finom, krémes állagot kapott sütés után. Az elkészült rántottát pedig tálalhatjuk egy szelet friss kenyérrel, esetleg pirítóssal, de ha időnk engedi kínálhatjuk ropogósra sütött leveles tésztával is. Én az utóbbit választottam, és a ropogósra sült tészta nagyon finom volt a lazacos-hagymás rántottával.Hozzávalók:4 db tojás (nagy)1 db vöröshagyma10 dkg füstölt lazacsóőrölt színes bors1 dl főzőtejszín 1 ek olívaolaj1 cs leveles tészta (Tante fanny)Az előnyújtott leveles tésztát vágjuk fel 6 (v. 8) egyforma darabra. Ezután a tészta szélétől kb. 1 cm-re késsel m

Spárgás-leveles pizza.

Nem kelt pizza tésztával készült, és nem is kerek, sőt még húsféleség sincs rajta, én mégis azt mondanám rá hogy pizza kicsit másképpen. A megszokott paradicsomos szósz helyett pl. sárgás-kapros-tejfölös kencével kentem meg a leveles tésztát, majd rápakoltam a spárgabimbót, a vékonyra szeletelt hónapos retket és paradicsomot, majd irány a sütő. A sütési idő vége felé pedig bőségesen megszórtam reszelt sajttal, majd készre sütöttem. Az íze pedig nagyon, de nagyon finom volt. Hozzávalók:1 cs leveles tészta (Tante Fanny)1 cs zöld spárga2 db paradicsom3-4 db hónapos retek1 kisebb csokor kaporsóőrölt színes bors1,5 dl tejföl10 dkg reszelt sajt (pl. gouda) A spárga szárát hajlítsuk meg, majd törjük le a fás részét, de ne dobjuk ki.Ezután vágjuk le a bimbót, majd a szárrészt daraboljuk fel.Egy edénybe tegyük bele a spárgabimbókat, majd adjunk hozzá egy csipet sót, és egy csipet cukrot, majd pár perc alatt főzzük roppanósra. Ezután sze

Csokoládés-mogyoróvajas torta.

Erre a hétvégére egy sütés nélküli tortát készítettem melyhez a mogyoróvajat, a csokoládét, és a tejszínhabot hívtam segítségül. A torta alapja vajas-zabkekszes keverék, de ízlés szerint pl. babapiskótából, vagy éppen kekszből is készíthetjük. A zabkekszes alapra először a csokoládékrém, arra pedig a mogyoróvajas krém kerül, majd irány a hűtő, ahol pár óra alatt kellően megdermed a torta és már tálalhatjuk is. Én már tegnap összeállítottam, így bőven volt ideje megdermedni, és az ízek is kellően összeértek. A kétféle könnyű-habos krém pedig nagyon, de nagyon finom együtt. Csokoládéimádóknak pedig csakis ajánlani tudom. Hozzávalók 24 cm-es tortaformához:1,5 csomag Győri Édes Zabfalatok15 dkg vajA zabkekszet morzsoljuk össze, majd öntsük hozzá a felolvasztott vajat, és keverjük össze.Ezután öntsük bele a sütőpapírral kibélelt tortaformába, majd egyenletesen lapogassuk el, és tenyérrel jól nyomkodjuk le. Ezután tegyük

Tárkonyos pulykamell spárgával.

Bevásárláskor megint csak hazajött velem egy csomag zöld spárga, (kihasználom hogy még lehet kapni) újhagyma, a fagyasztóból pedig előkerült egy csomag pulykamell. Mivel egyiknek sem kell hosszas főzés, így bő fél óra alatt el is készült az ebéd. Pulykamell helyet persze a csirkemell is jó választás. Tárkony helyett pedig ízlés szerint kakukkfűvel, vagy éppen majorannával is ízesíthetjük, de én nagyon szeretem a tárkony ízét, így bőven meg is szórtam. Köretnek rizst készítettem, de a tészta is jól illik hozzá, így azzal is tálalhatjuk. Hozzávalók:30 dkg pulykamell1 cs zöld spárga1 cs újhagymasóőrölt színes borstárkony1/2 citrom reszelt héja 1,5 dl fehérbor1,5-2 dl krémes tejszín (főzőkrém) 2 ek olívaolajA pulykamellet vágjuk fel kisebb kockákra, majd sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy az ízek jól átjárják.Az újhagymát vékonyan szeleteljük fel. (ízlés szerint a zöld szárrészből is vághatun

Marcipános-epres kocka.

Napok óta nem volt időm süteményt sütni, szinte már elvonási tüneteim voltak. :) Hiányzott a sütemény is, és természetesen a sütéssel járó foglalatoskodás is. Így aztán elvettem a hűtőből egy csomag leves tésztát, majd a tavaly főzött eperdzsemmel kentem meg, és eperszeletekkel alaposan megpakoltam, végül pedig egyszerűen ráreszeltem a marcipánt. Kb. 15 percet a sütőben töltött, majd azt sem vártam meg hogy teljesen kihűljön, langyosan tálaltam. Amilyen gyorsan elkészült, olyan gyorsan el is fogyott a ropogósra sült tészta, a finom eperrel és marcipánnal a tetején.Hozzávalók:1 cs leveles tészta (Tante Fanny)4-5 ek eperdzsem15 dkg eper15 dkg marcipánAz előnyújtott leveles tésztát vágjuk fel egyforma kockákra, helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, majd kenjük meg eperdzsemmel.Ezután a dzsemre helyezzük rá a felszeletelt epret, majd reszeljük rá a marcipánt.Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepesnél kicsit magasabb hőfokon 15

Joghurtos eperhabtorta.

Nálunk a hétvége elképzelhetetlen sütemény, vagy éppen torta nélkül. (na, nem mintha hétköznap nem sütnék ezerrel :) ) Szívesen készítek sütés nélküli tortát az éppen aktuális gyümölccsel, amely most az eper. A torta összeállítás roppant egyszerű, és csakis addig kell türelmesen várakozni, még a hűtőben eltölt pár órát, és megdermed. Az alapot készíthetjük ízlés szerint keksszel, vagy éppen babapiskótával, de a joghurtos eperhabhoz érdemes görög joghurtot választani, mert azzal sokkal finomabb, és krémesebb lesz. Hozzávalók a kekszes alaphoz:25 dkg Győri édes keksz10 dkg vajA kekszet morzsoljuk össze (v. daráljuk le) majd adjuk hozzá a felmelegített vajat, és keverjük össze.Egy 26 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd egyenletesen lapogassuk bele a vajas-kekszet. Ezután tegyük be a hűtőbe, hogy megdermedjen.Joghurtos eperhab hozzávalói:5 db citromos Görög joghurt (5x125 g)50 dkg eper15 dkg porcukor3 cs vaníliás cukor

Epres-rebarbarás leveles pite.

A napokban a Tante Fanny csapata megajándékozott pár csomag leveles tésztával, így most linzertészta helyett, azzal készült a pite. A kertbe szinte az utolsó rebarbara szárakat vágtam le, és mivel a másik nagy kedvencem az eper, így most azzal párosítottam össze. A tésztát először megszórtam édes morzsával, hogy sütés közben a gyümölcs, és a tejszínes öntet nehogy eláztassa, majd készre sütöttem. Alig győztük kivárni, hogy kihűljön, és végre fel tudjam szeletelni..... Hozzávalók:1 cs leveles tészta (Tante Fanny)40 dkg eper 20 dkg feldarabolt rebarbara15 dkg porcukor2 cs vaníliás cukor2 db tojás (nagy) 2 dl Hulala (v. habtejszín)1 cs vaníliás pudingpor3-4 ek édes morzsa (pl. babapiskóta)A rebarbara külső részét húzzuk le, majd daraboljuk fel, keverjük össze egy kevés cukorral, és hagyjuk állni egy fél órát. Ezután alaposan csepegtessük le, mielőtt a tésztára kerülne.Az epret alaposan mossuk meg, csepegtessük le, majd ízlés szerint dar

Kapros spárgaleves halgombóccal.

Nagy kedvencem a spárga, de sajnálatomra csak pár hétig készülhetnek belőle a finomságok. Így aztán igyekszem minél többször, és minél változatosabban elkészíteni. Éppen egy spárgakrémlevest készültem főzni, amikor is eszembe jutott hogy van itthon egy doboz tonhalkonzerv..... Gondoltam a levesbe főzök egy egyszerű halgombócot, elrontani biztosan nem fogja majd. Valóban nem rontotta el, sőt.... Először a halgombócot készítettem el, majd a visszamaradt főzőlével készült a leves, melyet végül tejföllel és tejszínnel ízesítve leturmixoltam, és átpasszírozta. Az elkészült leves pedig nemcsak ízletes, de selymesen-krémes lett, és nagyon jól illet hozzá a halgombóc. Hozzávalók a halgombóchoz:1 db tonhalkonzerv sós lében1 db tojás (nagy)3-4 ek zsemlemorzsasóőrölt színes bors1 l víz + 1 ek ételízesítőA tonhalat tegyük egy szűrőbe és alaposan csepegtessük le.Ezután villával törjük össze, majd sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a tojá

Áprilisi nyereményeső.

Spárgás-sajtos metélt.

Kezdjük a hetet egy roppant egyszerű, finom, és bő fél óra alatt elkészíthető spárgás-sajtos metélttel. Én a zöld spárgát szeretem, mert sokkal zsengébb, és az íze sem olyan karakteres mint a fehér spárgának, de ízlés szerint mindkettőt felhasználhatjuk ehhez a tésztához. A tésztát gyúrhatjuk saját magunk, (én mindig előre gyúrok, és van száraz tészta a kamrában, így a gyúrásra már nem kell időt fordítani,csak ki kell főzni) de ízlés szerint bolti tésztát is főzhetünk ki. Az elkészült tésztát pedig rögtön tálalhatjuk, és ízlés szerint még reszelt sajttal is megszórhatjuk. Hozzávalók:1 cs zöld spárga15 dkg trappista sajt1,5 dl főzőtejszín 5 dkg vajsóőrölt színes bors15 dkg széles metéltA spárgát hajlítsuk meg, majd törjük le a fás részét, de ne dobjuk ki. Ezután a bimbókat vágjuk le, és tegyük félre, a szárrészt pedig daraboljuk fel.A félretett fás részt, és a feldarabolt szárat, enyhén sós vízben főzzük rop

Epres citromkrémes tortácska.

Egyszerű sütés nélküli tortácskák készültek a hétvégére, a formákat még a Lidl-ben vettem, és nagyon szeretem. Amennyiben nincs kis forma kéznél, a tortácskák helyett pl. egy 20-22 cm-es tortaformába is elkészíthetjük. Az alaphoz zabkekszet használtam, melyet egy apróra vágott eperdarabokkal összekevert joghurtos-habbal koronáztam meg. Az összeállítása nem vesz sok idő igénybe, viszont pár órát a hűtőben kell pihentetni hogy kellően megdermedjen a krém, és az ízek jól összeérjenek. Érdemes már előző nap elkészíteni, de ha nincs rá lehetőségünk, akkor 2-3 óra is elég neki a hűtőben, és már tálalhatjuk is.Kekszes alap hozzávalók 8 db-hoz:1 cs Győri zabfalatok6 dkg vajA zabkekszet morzsoljuk össze, majd keverjük alaposan össze a felolvasztott, meleg vajjal.Egy tálcára tegyünk sütőpapírt, majd helyezzük egymásmellé a tortakarikákat. Ezután kanalazzuk bele a kekszes keveréket, alaposan nyomkodjuk le, majd tegyük be a hűtőbe dermedn

Fűszeres-boros sült tarja hagymás krumplival.

Nálunk nagy kedvenc a fűszeres-csontos tarja, mely sütés után is jó szaftos marad. Így az előttünk álló hétvégére éppen egy ilyen recepttel szeretnék ötletet adni az ebédkészítéshez. Az előzőleg befűszerezett tarjaszeleteket ízlés szerint megsüthetjük pl. kint a szabadban tárcsán, grillen, vagy ezek hiányában a konyhában egy serpenyőben is. Köretet is ízlés szerint készíthetünk mellé, én pl. másik nagy kedvencünkkel hagymás-tört krumplival tálaltam, de egy finom saláta is jól illik hozzá. A recept megjelent a "Küldd el a Recepted" márciusi Gizi-receptjei rovatban.Hozzávalók a húshoz:4 vastagabb szelet tarja (csontos)4-5 gerezd fokhagymasóőrölt színes bors 1 tk ételízesítőmajorannakakukkfű2 ek zsír2 dl fehérborA tarjaszeletek legyenek kicsit vastagabbak, és a csontot is hagyjuk rajta. (csonttal sütve, ízletesebb lesz a hús)Ezután sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint szórjuk meg a fűszerekkel, majd hagyjuk 1-2 órát állni, hogy az ízek k

Gombás szelet.

A fagyasztóba benyúlva egy kisebb zacskó került a kezembe, melyben négy szelet csontos tarja lapult, így aztán az egyik kedvencünk, tejfölös-gombás hússzelet készült belőle. A tarját készíthetjük csont nélkül is, de szerintem csonttal együtt sütve, sokkal ízletesebb lesz a hús. Ameddig a fűszeres hússzeletek a sütőben puhára párolódnak, van idő előkészíteni a tejfölös gombát. Ezután már nincs más dolgunk, mint nyakon önteni a húst, majd visszatenni a sütőbe, és összesütni. Én most tésztát főztem ki hozzá, (nemrégiben ajándékba kapott Soós tésztából) de ízlés szerint más körettel is tálalhatjuk. Hozzávalók:4 szelet tarja (csonttal)50 dkg gomba1 db vöröshagymasóőrölt bors2 tk ételízesítőmajoranna1 tk pirospaprika 2 dl tejföl1 dl víz3 ek olaj5 dkg vaj A vastagabb szelet csontos tarjának a húsos részét klopfoljuk ki, majd sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk legalább egy fél órát állni.Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, ma

Rebarbarás-túrós szelet.

A Vidék íze receptújságban találtam rá a rebarbarás-túrós kockára, melyet kissé a saját ízlésemre formálva sütöttem meg. A sütemény alapja a jól bevált, és omlós linzertészta, melyet sűrűn segítségül hívok, ha túrós süteményt sütök. A tölteléken is változtattam, és a sütemény tetejét mandula helyett apró diódarabokkal szórtam meg. Persze ezek a változtatások nem rontottak a sütemény ízén, sőt.... Az omlós tészta, a könnyű túrós töltelékkel, a kissé savanykás rebarbarával, és a tetején ropogósra pörkölődött dióval nagy finom. Tészta hozzávalói 22x32 cm-es tepsihez:25 dkg liszt (Nagyi titka)10 dk sertés zsír (v. vaj)7 dkg porcukor1 db tojás (nagy)1/4 cs sütőporcsipet sóA lisztet keverjük össze a sóval és a sütőporral, majd adjuk hozzá a hideg zsírt (v. vajat) és kezdjük el összemorzsolni.Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot adjuk hozzá az egész tojást, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk öss

Somlói torta.

A somlói az egyik kedvencem, és a somlói tortával ellentétben azért sokkal kevesebb időt kell rá szánni.... Viszont pl. ünnepi alkalomra a tortaformában készült somlóival sokkal nagyobb sikert érhetünk el. Mivel a hosszú hétvégének köszönhetően több idő jut sütkérezésre, így még nem késő, bátran hozzáfoghatunk a torta sütéséhez. Én egy éjszakát a hűtőben pihentettem, így a vaníliás krém kellően megdermedt, és az ízek is jól összeértek. A csokoládéöntetet pedig kb. fél órával a tálalás előtt csorgattam a tortára, majd a maradék öntettel, és tejszínhabbal kínáltam. Igaz ez a torta egy kalóriabomba, de nagyon, de nagyon finom. Piskóta hozzávalói 24 cm-es tortaformához:10 dkg porcukor10 dkg liszt2 db tojás (nagy)2 ek forró vízA keverőtálba tegyük bele a porcukrot, majd adjuk hozzá az egész tojásokat, és robotgéppel keverjük jó habosra.Amikor már jó habos, állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a forró vizet, és ke

Serpenyős burgonya sajttal, tojással.

Szeretem az egyszerű, és szinte már feledésbe merült ételeket, mint pl. ez a serpenyős burgonya. Emlékszem volt olyan időszak, amikor gyakran a tányérunkra került, ebédre vagy éppen vacsorára, aztán valahogy háttérbe szorult. A tojást ízlés szerint süthetjük lágyabbra vagy éppen keményebbre.Tálaláskor pedig kínálhatunk mellé egy szelet friss kenyeret, vagy éppen egy egyszerű salátát.....Hozzávalók:3 közepes krumpli5 dkg füstölt sajt10 dkg edami (v. trappista, gouda..)2-3 db tojás 1 kisebb vöröshagymapetrezselyemzöld (ízlés szerint) 4 szelet bacon3 ek tejfölsó őrölt színes bors2 ek olajA krumplit és a vöröshagymát pucoljuk meg, majd vékonyan karikázzuk fel. A kétféle sajtot reszeljük le, a petrezselyemzöldet vágjuk fel apróra.A bacon szeleteket egy kevés olajon süssük szép pirosra, majd tegyük félre.A maradék zsiradékhoz adjuk hozzá az olajat, majd rakjuk rá a felszeletelt krumplit és vöröshagymát.Ezután ízlés szerint sózzuk, bor

Gizi-Receptjei rovat a "Küldd el a Recepted" májusi lapszámában!

Megjelent a "Küldd el a RECEPTED!" 2017. májusi lapszáma, melyben most is megtalálható a Gizi-Receptjei rovat. A receptújságban kizárólag olyan recepteket osztottam meg melyek csakis az újságban találhatóak. A közelgő anyák napjára való tekintettel olyan recepteket válogattam össze, melyeket bárki elkészíthet otthon, és meglepheti vele az Édesanyját. Ehhez nem kell mást tenni, mint megvásárolni az újságot. Tárkonyos raguleves sült csirkemellel Gombás-citromos lazac párolt zöldségekkel Diós csokoládétortaAmennyiben kedvet kaptál a receptek elkészítéséhez, akkor nincs más dolgod, mint felkeresni a legközelebbi postát, esetleg egy hírlapárust, és megvásárolni a legfrissebb májusi lapszámot.

Morzsás rebarbarás-almás pite.

Óriásira nőt a rebarbara bokor a kertben, szép hosszú szárral, és jókora levelekkel. Így aztán adott volt, hogy valamilyen rebarbarás sütemény készüljön, de csak úgy magában azért kissé pikáns lent volna az íze. Ezért úgy gondoltam, hogy édes almával párosítom, és egy egyszerű morzsás piték sütök. A pitetésztára egyenletesen elterítettem a gyümölcsös-diós-fűszeres tölteléket, majd édes morzsával megszórva került a sütőbe. Ezután már csak türelmesen kellett várakozni, hogy kisüljön, majd kihűljön, és már tálalhattam is. Az omlós tészta pedig nagyon finom volt a szaftos töltelékkel, és a tetején ropogósra sült morzsával. Tészta Hozzávalói:30 dkg liszt (Nagyi titka)20 dkg vaj7 dkg barna cukor1 db tojás (nagy)csipet sóA lisztet keverjük össze a sóval, majd adjuk hozzá a hideg, felkockázott vajat, és kezdjük el összemorzsolni.Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a barna cukrot, majd adjuk hozzá az egész tojást, é

Sült hús narancsos tarhonya-rizottóval.

A napokban pár szófoszlány ütötte meg a fülemet úgy, mint "házi tarhonya, narancs, kicsit krémesítve... mintha rizottó lenne...." erre persze elkezdett járni az agyam, és gondoltam miért is ne lehetne jó. Mivel nem hagyott nyugodni, így tettem egy próbát, és lehet hogy nem éppen rizottó, de a narancskrémes ízesítéssel a tarhonya nagyon, de nagyon finom volt, és igen jól illett, a sós-fűszeres sült húshoz. Mivel tálalás előtt egy kicsit még állt, így a tarhonya kissé magába szívta a narancsos szaftot, és vesztett a szotyosságából...... legközelebb vagy krémesebbre hagyom, vagy amikor elkészül rögtön tálalom majd, mert az biztos, hogy lesz legközelebb is.Hozzávalók a húshoz:4 szelet hús (tarja, karaj...)sóőrölt színes borsszerecsendiómajorannakakukkfű2 gerezd fokhagyma1,5 dl fehérbor2 ek sertészsír A hússzeleteket klopfoljuk ki, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a fűszerekkel, és hagyjuk pár órát állni, hogy az ízek jó

Tojássaláta leveles kosárban.

A húsvéti ünnepek előtt a Tante Fanny meglepetés ajándékcsomaggal lepet meg, melyet ezúton is köszönök. A csomagot egy futár hozta, így amikor átvettem, már ezerrel azon agyaltam, hogy mi is készüljön a kétféle tésztából. Mivel az ünnepi asztalon a sok finomság mellett a tojássaláta is helyet kapott, így a leveles tésztából kis kosárkákat sütöttem, majd abban tálaltam. Remek ötletnek bizonyult, mert a ropogós tészta, és a krémes tojássaláta nagyon jól összeillettek. Persze nem csak húsvét idején készíthetjük el, mert pl. előételként is remekül megállja a helyét.A recepttel pedig többek között én is elindultam a Tante Fanny Húsvéti receptversenyén, melyet a Tante Fanny Facebook oldalán megtalálsz, és előre is megköszönöm, ha úgy gondolod és április 17.-23.-a között szavazol rá! Hozzávalók a leveles kosárhoz:1 cs Tante Fanny leveles tészta1 kisebb tojás Az előnyújtott leveles tésztából egy 6 cm-es formával (v. pohárral)

Körtés zellerkrémleves ropogós baconnel.

A nagy húsvéti lakomák után én ma bizony nem is vágytam másra mint egy finom krémlevesre. Lehet kicsit furcsának tűnhet a körte és a zeller párosítása, és először azért bennem is voltak kételyek, hogy mi is fog ebből kisülni :) vagyis kifőni, de a végeredmény meglepően finomra sikerült. A zellert és a körtét mielőtt a levesbe került, sóval-borssal megszórva puhára sütöttem, és ettől már kapott egy finom ízt. Az intenzív zellert ízt, a körte mellett még krumplival is lágyítottam, majd az összeturmixolt levest a végén laktózmentes tejszínnel tettem selymesebbé. Tálaláskor ropogósra sütött baconnel tálaltam, mely nagyon jól illett a krémleveshez. Hozzávalók:20 dkg körte (felszeletelve)30 dkg zeller (felszeletelve)10 dkg krumpli (felkockázva)1 db vöröshagyma3 dkg vaj (laktózmentes)2 ek kukoricacsíra olaj2 dl tejszín (laktózmentes)6 dl vízsó (himalája só)őrölt színes bors 10 dkg szeletelt bacon Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral,

Kellemes Húsvéti Ünnepeket!

Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánok Minden Kedves Látogatónak, Bloggertársamnak, Ismerősömnek!A lányoknak-asszonyoknak sok-sok locsolót, a fiúknak-férfiaknak pedig sok-sok piros tojást a locsolásért!

Húsvéti sós körözött torta.

Vaníliakrémes húsvéti torta.

A kalácsok, és a sós ropogtatni valók mellet az ünnepi asztalról nem hiányozhat a torta sem. Én a tortasütésnek most az egyszerűbb módját választottam és vékony piskótalapokat sütöttem, majd vaníliakrémmel töltöttem, és vontam be. Mivel nagyon szeretjük a csokoládét, így az sem maradhatott le, majd ünnephez illően, egyszerűen csak tojáscukorral díszítettem. A kóstolás már meg is történt, és nagy örömömre mindenki elégedett volt a végeredménnyel. 1 db piskótalap hozzávalói 24 cm-es tortaformához:8 dkg liszt (Nagyi titka süteményliszt)4 dkg porcukor3 db tojás (nagy)3 ek étolaj3 ek hideg vízA cukrot tegyük bele a keverőtálba, adjuk hozzá az egész tojásokat, majd robotgéppel keverjük jó habosra. Amikor már jó habos, állandó keverés mellett csorgassuk hozzá az olajat, majd a hideg vizet, és keverjük tovább 1-2 percig.Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, majd fakanállal, óvatosan keverjük össze.A tortaformát béleljük ki sütőpapírral