Zöldbabfőzelék.

Az ősz beköszöntével egyre többször készül ebédre főzelék, így történt ez most is. Mivel megtalálható még a piacokon és a zöldségüzletekben a zöldbab, és már jó régen főztem belőle főzeléket, rögtön vásároltam is egy kilónyit. A zöldbabfőzelék készülhet rántással, vagy éppen habarással, mi mindkét változatot szeretjük. Most a tejfölös-habarásos mellett döntöttem, és ötletadóként meg is osztom, hogy én hogyan is készítem. A főzelékhez fasírtot sütöttem, de ízlés szerint sült vagy éppen rántott húst, esetleg pörköltet is kínálhatunk mellé.Hozzávalók:1 kg sárga hüvelyű zöldbab1 db vöröshagyma2 gerezd fokhagymasóőrölt fekete bors2 tk ételízesítő2 tk pirospaprika 3 ek liszt2-3 dl tejföl5 dkg vaj1 ek Vénusz étolaj annyi víz hogy bőven ellepjeA zöldbabnak vágjuk le a két végét, majd ízlés szerint daraboljuk fel. A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. Egy edénybe hevítsük fe

Pavlova torta banánnal, karamellel, és csokoládéval.

Az eső csak esik, és esik, és talán abba sem akarja hagyni, így nagy szükségem volt egy kis hangulatjavító ebéd utáni desszertre. Mivel a hűtőben éppen felhasználásra várakozott a tojásfehérje, így egy hirtelen ötlettől vezérelve Pavlova torta készült. Nem mondhatnám éppen kalóriaszegény desszertnek, de most nem is ez volt az elsődleges szempont. A habcsóklapokat ropogósra szárítottam, majd karamellizált banánnal, vaníliás mascarponekrémmel, és vajkaramellel rétegeztem. Persze a tetejére azért egy kevés olvasztott csokoládé is került......Hozzávalók a 24 cm-es Pavlovához: 3 tojásfehérje (nagy)20 dkg porcukor1 ek étkezési keményítő 1/2 tk ecet (10%-os)csipet sóA tojásfehérjét tegyük bele egy keverőtálba, majd szórjuk meg egy csipet sóval, és robotgéppel kezdjük el habbá verni. Amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett kanalazzuk hozzá a porcukrot.Ezután addig keverjük, míg majdnem teljesen kemény habot kapunk. Ekkor ál

Zöldbabos-paradicsomos lepény.

A zsenge zöldbabból a főzeléken, és a levesen kívül szívesen készítek pl. salátát, baconbe tekerve és megsütve sültek mellé kitűnő köret, vagy mint most egy finom lepényt. A lepény tésztájával a Tante Fanny-nak köszönhetően semmi más dolgom nem volt, minthogy készen megvásároljam a tönkölyös pizza tésztát. A tésztára fűszeres paradicsomot kanalaztam, majd megpakoltam a zöldbabbal, bacont csipkedtem rá, majd irány a sütő. A sütési idő vége felé pedig reszelt sajttal megszórtam, majd visszatoltam a sütőbe, hogy a sajt ráolvadjon. A végeredmény pedig egy nagyon finom, és szaftos lepény. (zöldbabos receptek a linkre kattintva találhatóak)Hozzávalók:1 cs tönkölyös pizza tészta (Tante Fanny)20 dkg zöldbab20 dkg paradicsom 10 dkg szeletelt bacon 10 dkg gouda sajt1 db vöröshagyma2-3 gerezd fokhagyma1 marék friss bazsalikomsóőrölt színes bors2 ek olívaolaj A zöldbab két végét vágjuk le, majd ízlés szerint daraboljuk fel, és enyhén só

Citromos patiszon (csillagtök) főzelék tükörtojással.

Szép lassan vége a nyárnak, igaz az időjárás még nem ezt mutatja, de a veteményes kertekben azért már igencsak látszik. Az eddig szépen zöldellő, termést ontó patiszon, cukkini, és tök bokrokon, már csak egy-egy zsenge termést lehet találni. Így aztán lehet ez lesz idén az utolsó főzelék melyet patiszonból (csillagtökből) főztem. A főzelék igen egyszerű, bő fél óra alatt elkészül, és a citromhéjnak és citromlének köszönhetően nagyon finom. Én pl. egyszerűen csak tükörtojással tálaltam, de jól illik hozzá egy szelet sült hús, fasírt, vagy éppen a pörkölt is.Hozzávalók:1 db patiszon (csillagtök)1 db vöröshagyma2 gerezd fokhagyma 1 kisebb csokor petrezselyemzöld1 citrom reszelt héja és leve 1 ek liszt1,5 dl tejfölsóőrölt fehér bors 1 tk ételízesítő1 ek olaj3 dkg vajA patiszont magját egy kanállal vájjuk ki, ha nem elég zsenge akkor a héját vágjuk le, majd vágjuk fel kisebb kockákra.A vöröshagymát, és a fokhagymát pucolj

Vénusz ajándékcsomag! Laktózmentes margarinok!

Nagy meglepetés, és egyben öröm ért a napokban, ugyanis megkeresett a Vénusz egyik háziasszonya, hogy küldene számomra egy finomságokkal teli ajándékcsomagot. Pénteken aztán csengetett a futár, és én izgatottan nyitottam ki a csomagot. A kétféle kenhető margarin mellett volt még kinyomóforma, kenőkés, sütőmargarin... és egy kis kóstoló a sütőmargarinokkal készült süteményekből.Nagyon köszönöm a Vénusz egész Csapatának a meglepetés ajándékcsomagot!! Az ajándékcsomag mottója pedig "Hogy a laktózérzékenyek se maradjanak ki", mivel a margarinok mindegyike laktózmentes! (vagyis nem tartalmaznak tejet, tejzsírt, tejcukrot, tejfehérjét, tejport és egyéb tejszármazékot sem)A Vénusz számára fontos, hogy az egész családról, így a laktózérzékenyekről is gondoskodjon. Ezért a márka igyekszik a vásárlók számára segítséget nyújtani, és külön felhívni a figyelmet arra, hogy mely termékeket fogyaszthatják bátran még a laktózérzékenyek

Vaníliás túrókrém karamellizált nektarinnal.

Őszibarackos-diós szelet.

Baconös-cukkinis serpenyős tojás.

Nagy kedvencem az ezerféleképpen elkészíthető cukkini, így az egyszerű tojásrántotta helyett baconös-cukkinis serpenyős tojást készítettem. Szerencsére a cukkinit csak le kellett szedni a kertben, így garantáltan zsenge volt, és pár perc elegendő is volt ahhoz hogy kellően megpárolódjon. A tojást ízlés szerint süthetjük lágyabbra, vagy éppen keményebbre, ki hogyan szereti. Az elkészítése nem tart fél óránál tovább, így tálalhatjuk reggelire, vagy éppen vacsora, egy szelet friss kenyérrel, péksüteménnyel.... (további cukkinivel készült receptek a linkre kattintva találhatóak)Hozzávalók:1 db zsenge zöld cukkini1 db zsenge sárga cukkini1 db lila hagyma10 dkg bacon6 db tojás (nagy)sóőrölt színes bors1 ek olaj A cukkinit vágjuk fel kisebb kockákra. A lila hagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A bacont vágjuk szélesebb csíkokra.Egy serpenyőbe öntsük bele az olajat, adjuk hozzá a felcsíkozott bacont, majd kevergetve süssük szép piros

Gombás-tejfölös csirkecomb.

A fűszeres sült csirkecombot, és a tejfölös gombát külön-külön is szívesen készítem, mert mindkettő finom, de ezt az ízvilágot még fokozhatjuk, ha pl. együtt készítjük el. A nyári nagy meleg is alábbhagyott, így ezen a hétvégén már a sütő elege sem lehet akadály. Köretet is ízlés szerint készíthetünk a szaftos gombás hús mellé, én pl. a rizst választottam, de nokedlivel, tarhonyával, vagy éppen krumplipürével is tálalhatjuk.Hozzávalók:4 db csirkecomb60 dkg gomba1 db vöröshagyma (nagy)sóőrölt színes bors2 tk ételízesítő2 mk majoránna1 tk pirospaprika 1 tk liszt3 dl tejföl1,5 dl fehérbor2-3 ek olaj A combokat vágjuk ketté, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk legalább egy fél órát állni. Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd helyezzük bele a combokat, és pár perc alatt mindkét oldalát süssük elő.Ezután vegyük ki a zsiradékból, tegyük egy tepsibe, szórjuk meg ételízesítővel, és majoránnával, öntsük alá a bort, majd

Kókuszos bulgur körtekrémmel.

Visszatért a kánikula, tombol a meleg, így aztán vasárnap délutáni desszertnek egy finom pohárkrémet készítettem. Ennek a pohárkrémnek a különlegessége (legalábbis számomra) hogy bulgurral készült. A napokban ugyanis egy nagyon kedves ismerősömmel Klárikával váltottunk pár szót a facebookon, Ő ugyanis bulgurt készített köretként, és megemlítette, hogy hallott már az édes változatáról is. Bulgurt én is szívesen készítek, de eddig csakis kizárólag sós változatban, húsok mellé köretnek, vagy éppen párolt zöldséggel összekeverve, akár főételként is szívesen fogyasztjuk. Mivel szeretek számomra új dolgokat kipróbálni, így megszületett az én édes változatom. A bulgurt kókuszreszelékkel együtt főztem puhára, majd egy finom körtekrémmel váltakozva kanalaztam a fagylaltos kelyhekbe. Az íze pedig...... nagyon, de nagyon finom, így csakis ajánlani tudom mindenkinek.Hozzávalók a kókuszos bulgurhoz:1,5 dl bulgur (előfőzött durumbúza tö

Gizi-Receptjei rovat a "Küldd el a Recepted" szeptemberi lapszámában!

Megjelent a "Küldd el a RECEPTED!" 2017. szeptemberi lapszáma, melyben most is megtalálható a Gizi-Receptjei rovat. A receptújságban kizárólag olyan recepteket osztottam meg melyek csakis az újságban találhatóak. Mivel lassan beköszöntött az ősz, így olyan receptekkel próbálok meg ötletet adni, melyek kicsivel hosszabb idő alatt készülnek el, és ha megtetszett bármelyik étel, akkor nem is kell mást tenni, mint megvásárolni a receptújságot.....Zelleres-tejszínes paradicsomleves ropogós polentávalTejben pácolt, csípős sült oldalas Diós, szilvás piteAmennyiben kedvet kaptál a receptek elkészítéséhez, akkor nincs más dolgod, mint felkeresni a legközelebbi postát, esetleg egy hírlapárust, és megvásárolni a legfrissebb júliusi lapszámot.

Lecsó baconos virslivel egyenesen a sütőből.

A nyár slágere a lecsó, legyen az éppen bográcsban készítve, vagy annak hiányában a tűzhelyen, nálunk mindegyik változatnak nagy sikere van. Így aztán amikor megláttam a Vidék íze magazinban a sütőben készült lecsót, rögtön el is döntöttem, hogy bizony én is elkészítem. A receptet alapul véve, a saját ízlésünkre formálva, tojással gazdagítva, mert a lecsó nálunk tojás nélkül elképzelhetetlen, végül el is készült. Nem kellett csalódnom, mert a sütőben készült lecsó is nagyon, de nagyon finom.Hozzávalók:1 kg paprika0,5 kg paradicsom3 nagy vöröshagyma8 db virsli20 dkg bacon4 db tojás sóőrölt színes bors2 ek sertészsír (v. étolaj) A paprikát csumázzuk ki, majd vékonyan karikázzuk fel. A paradicsomot vágjuk ketté, majd a vastag szárrészt vágjuk ki, és szintén szeleteljük fel. A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk félbe, majd vékonyan szeleteljük fel.Egy serpenyőbe hevítsük fel a zsírt (v.étolajat) majd adjuk hozzá a felszelete

Patiszon (csillagtök) baconnel, paradicsommal, és sajttal.

Az idei nyáron is sok termés volt a patiszon (csillagtök) bokron, így készült belőle leves, főzelék, és ez az egyszerű sült változat is. A vékonyra szeletel patiszonra került bacon, paradicsom, és reszelt sajt, majd irány a sütő. Bő fél óra múlva pedig már a tányéron illatozott, szép pirosra sülve. Az egyszerűsége ellenére pedig nemcsak finom, de laktató is volt. Hozzávalók:1 db közepes, zsenge patiszon (csillagtök)10 dkg szeletelt bacon3-4 db paradicsom10 dkg edami sajtsóőrölt színes bors2 ek olívaolaj A patiszont (csillagtököt) vékonyan szeleteljük fel, majd ízlés szerint sózzuk, és hagyjuk kb. egy fél órát állni. A paradicsomot szintén szeleteljük fel, a sajtot reszeljük le.Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd spricceljük meg egy evőkanálnyi olívaolajjal.Ezután helyezzük a tepsibe az alaposan lecsepegtetett patiszon szeleteket, majd mindegyikre tegyünk rá egy szelet bacont, 1-2 szelet paradicsomot, őröljünk rá színes borsot, s

Emeletes csokoládétorta szedres és citromos krémmel.

A torta alapötletét az augusztusi Vidék íze magazin címlapján látható emeletes torta adta, melyet a saját ízlésemre alakítottam át. A változtatásoknak több oka is volt, a legelső pl. hogy benyúlva a szekrénybe megállapítottam, hogy sajnos nincs itthon fehér csokoládé. Gondoltam ez legyen a legnagyobb baj, így aztán fehér helyett étcsokoládé került a tésztába, mely garantáltan nem rontotta el. A kétféle krém is kissé átalakult, így aztán az ötleten kívül, hogy emeletes tortát süssek, nem sokban hasonlít a két torta egymáshoz. Viszont a csokoládés piskóta a szedres és citromos krémmel nagyon, de nagyon finom volt. Hozzávalók 24-20 cm-es tortaformákhoz:25 dkg liszt 25 dkg porcukor2 cs vaníliás cukor10 dkg étcsokoládé10 dkg vaj1 tk sütőpor8 db tojás A csokoládét gőzfürdő fölött olvasszuk fel, majd hűtsük ki. A vajat szintén olvasszuk fel, majd szintén hűtsük ki.A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot és az egész tojásokat,

Túrós-gyümölcsös szelet.

A túrós sütemények, torták nálunk bizony nagy kedvencnek számítanak, így a napokban túrós-gyümölcsös szeletet sütöttem. A tésztája egy vajas-csokoládés piskóta, mely a vajnak köszönhetően egyáltalán nem száraz, sőt finom szaftos. A túrós töltelékből pedig nem sajnáltam ki a citromot (mi jó citromosan szeretjük) majd tejszínhabbal lazítottam, így aztán a tésztára egy habkönnyű túrós réteg került. Mivel a hűtőben volt még áfonya, így áfonyával és vékonyra szeletelt őszibarackkal raktam ki a sütemény tetejét, és színtelen tortazselével öntöttem le, majd irány a hűtő, hogy kellően megdermedjen. Áfonya, és őszibarack helyett pedig ízlés szerint másfajta gyümölcsöt is választhatunk, a sütemény akkor is abbahagyhatatlanul finom lesz. Tészta hozzávalói 24x34 cm-es tepsihez:12,5 dkg liszt (Nagyi süteményliszt) 12,5 dkg porcukor1 cs vaníliás cukor4 db tojás (nagy)1 tk sütőpor5 dkg vaj5 dkg étcsokoládécsipet só A vajat olva

Fehér csokoládés mascarponekrém karamellizált szederrel.

Csokoládéimádó lévén amiben van csoki jöhet bármikor, legyen az egy sütemény, egy torta, vagy éppen egy pohárdesszert. Így aztán mivel ma megint igencsak meleg volt, süteményt sütni pedig nem volt kedvem, a hűtőben pedig meglapult egy dobozka szeder, pohárkrémet készítettem ebéd utáni desszertnek. A csokoládés-mascarponekrémhez pedig nagyon jól illett a karamellizált szeder. Csokoládéimádóknak csakis ajánlani tudom..... nálunk nagy sikere volt, és pikk-pakk elkanalazgattuk. Hozzávalók:20 dkg fehér csokoládé (Milka)25 dkg mascarpone2 dl Hulala (v. habtejszín + habfix)10 dkg porcukor2 cs vaníliás cukor A mascarponéhoz adjuk hozzá a porcukrot, és a vaníliás cukrot, majd keverjük simára.A fehér csokoládét gőzfürdő fölött olvasszuk fel, majd kevergetve hűtsük ki. A kihűlt csokoládét azután adjuk hozzá a cukros-mascarponéhoz, és szintén keverjük simára.A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd apránként adjuk hozzá a c

Kapros zöldbableves baconos krumpligombóccal.

A reggeli bevásárlás során szép, zsenge zöldbabot vásároltam, és már csakis azt kellett eldönteni, hogy leves, vagy éppen főzelék készüljön belőle. A feltett kérdésemre a válasz pedig az volt, hogy kezdjük a hetet zöldbablevessel. Így aztán a hagyományos zöldbablevest kicsit újragondoltam, és került bele pl. egy csokor kapor, tejföl, és krumpligombóc melyet ropogósra sült baconnel bolondítottam meg. A leves pedig az egyszerűsége ellenére, ám a baconos krumpligombócnak köszönhetően nagyon finom, és igazán laktató volt.Hozzávalók a leveshez:50 dkg sárga hüvelyű zöldbab2 db sárgarépa1 db vöröshagyma1 csokor kaporsóőrölt színes bors2 tk ételízesítő3 dkg vaj1 ek Vénusz étolaj2 dl tejföl1 ek liszt 2 l víz A zöldbabnak vágjuk le a két végét, majd daraboljuk fel ízlés szerint. A sárgarépát pucoljuk meg, majd vékonyan szeleteljük, és daraboljuk fel. A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A kaprot alaposan mossuk meg,

Joghurtos piskótatorta bogyós gyümölcsökkel.

A hétvégére egy sütés nélküli joghurttortát terveztem be, de mivel a levegő kissé lehűlt, így semmi akadályát nem láttam annak, hogy bekapcsoljam a sütőt. Ehhez a tortához pedig két piskótát is kellett sütni, mivel az alapja is piskóta, és a gyümölcsös-joghurtos krémet is egy piskóta, vagyis egy lekváros piskótatekercs öleli körbe. Az elkészült tortát pár órára, de legjobb egész éjszakára betenni a hűtőbe, hogy kellően lehűljön, és az ízek is jól összeérjenek. Mivel ebben a formában még nem készítettem joghurttortát, így izgatottan vártam, hogy végre felszeletelhessem, és megkóstolhassuk. Az íze pedig nagyon, de nagyon finom. Az édes gyümölcsös-joghurtos krémhez nagyon jól illik a lekváros piskótatekercs, és egy szeletnél garantáltan nem lehet abbahagyni.Hozzávalók a 26 cm-es piskótalaphoz:8 dkg liszt (Nagyi süteményliszt)8 dkg porcukor1/2 cs vaníliás cukor 2 db tojás (nagy)1 ek forró vízcsipet sóA keverőtálba tegyük bele

Fűszeres csirkemell túrós-cukkini roláddal.

A hétvégére ugyan kicsit enyhül a meleg, én mégis egy egyszerűen, és gyorsan elkészíthető recepttel adnék ötletet a hétvégi ebéd elkészítéséhez. A körözöttel töltött cukkini tekerccsel érdemes kezdeni, mert az összeállítása igaz nem vesz túl sok időt igénybe, viszont a hűtőben pár órát el kell hogy töltsön ahhoz, hogy szépen feltudjuk majd szeletelni. A készre sütött csirkemellet egy fűszeres-olívaolajos pácba tettem, majd tálalásig melegen tartottam. Ezalatt az idő alatt az ízek jól átjárták az omlós-szaftos húst. A fűszeres csirkemellhez pedig nagyon jól illett a hideg túrós-cukkini rolád. (A recept megjelent a Küldd el a Recepted Júliusi lapszámában.)Fűszeres csirkemell hozzávalói:2 db csirkemellfilé4 + 2 ek olívaolaj1/2 citrom levecsili (ízlés szerint)sószínes őrölt borsA csirkemellfilét vágjuk vastagabb szeletekre. (én egyszerűen csak kétfelé vágtam) Ezután sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk legalább egy fél órát ál

Áfonyás pudingkrém ropogós leveles tésztával.

A nagy melegre való tekintettel, és mivel még mindig jelen van a piacokon az áfonya, így megint egy pohárkrémet készítettem ebéd utáni desszertnek. Igaz az áfonyát igen borsos áron kínálják, de azért néha megengedhetünk magunknak egy kis kényeztetést. A pudingkrémet roppant egyszerű elkészíteni, és a ropogósra sült leveles tészta sem okozhat gondot. Az áfonyát és a pudingkrémet is előre elkészíthetjük, majd összeállítás után rögtön kínáljuk, mert különben a ropogós tészta felszívja a nedvességet, és elveszti a ropogóságát. Áfonya helyett pl. szederrel, málnával.... is készíthetjük. Hozzávalók 6-8 pohár pudingkrémhez:2 cs tejszínízű pudingpor6 dl tej2 cs vaníliás cukor5-6 ek kristálycukor4 dl Hulala (v. habtejszín)A pudingport keverjük simára egy kevés tejjel.Ezután öntsük hozzá a maradék tejet, adjuk hozzá a kristálycukrot és a vaníliás cukrot, majd állandó keverés mellett, főzzük sűrűre. Amikor kellően besűrű

Sárgabarackos-morzsás pite.

Az elmúlt napok a kánikula jegyében teltek, ezért ha egy mód volt rá, be nem kapcsoltam a sütőt, de gondolom ezzel nem csak én voltam így. Mára viszont felfrissült a levegő, sőt.... így aztán eljött az idő, hogy egy finom pite kerüljön a tányérunkra. A tésztája omlós, a sárgabarackos töltelék finom szaftos, a tetején pedig igazán ropogósra sült az édes morzsa. Amennyiben pedig nem áll módunkban sárgabarackkal megsütni, akkor helyettesíthetjük pl. szilvával, garantálom hogy rövid idő alatt az utolsó morzsáig el fog fogyni.Tészta hozzávalói 22x32 cm-es tepsihez:35 dkg liszt (Nagyi titka)20 dkg vaj (v. 15 dkg sertészsír)10 dkg porcukor1 db tojás (nagy)1 ek tejföl1/2 cs sütőporcsipet sóA lisztet keverjük össze a sütőporral és egy csipet sóval, majd adjuk hozzá a felkockázott hideg vajat (v. zsírt) és kezdjük el összemorzsolni.Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot, adjuk hozzá a tojást és a tejfölt, majd gyors mozdulat

Kókuszos tejbegríz rumos meggyel.

A tejbegríz nem csak a gyerekek kedvence, mert szerintem a felnőttek is szeretik. Nálunk nagy kedvenc pl. kakaóval, cukros-fahéjjal megszórva, vagy éppen lekvárral tálalva. Persze az egyszerűen elkészíthető tejbegrízt egy kicsit továbbgondolva, kókuszreszelékkel megbolondítva, akár pohárdesszertként is tálalhatjuk. Én pl. a télire eltett rumos meggyből zselét főztem, majd a poharakban lévő tejbegríz tetejére kanalaztam. Ezután irány a hűtő hogy kellően lehűljön, és az ízek jól összeérjenek. A recept megjelent a "Küldd el a Recepted" júliusi lapszámban. Hozzávalók a kókuszos tejbegrízhez:5 dl tej10 dkg búzadara (gríz)5 dkg kókuszreszelék10 dkg porcukor2 cs vaníliás cukor2 dkg vajcsipet só2 dl Hulala (v. habtejszín)A tejhez adjuk hozzá a vajat, majd langyosítsuk meg, hogy a vaj felolvadjon.Amikor a vaj felolvadt adjuk hozzá a búzadarát (grízt), a kókuszreszeléket, a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd állandó keverés mellett, főzzük sű

Bazsalikomos-túrós lepény.

Mentás őszibarackkrémleves pörkölt dióval.

A nagy melegben szívesen elkanalazgatunk egy jól lehűtött gyümölcslevest ebédre, vacsorára, vagy éppen csak a nassolás kedvéért. A gyümölcsök közül a finom, édes őszibarackot választottam, melyet pár perc főzés után leturmixoltam, majd jól lehűtve, pörkölt dióval megszórva tálaltam. Persze a pörkölt diót el is hagyhatjuk (igaz kár lenne, mert nagyon jól illik a krémleveshez) a leves nélküle is nagyon finom, és frissítő. (A recept megjelent a Küldd el a Recepted Júliusi lapszámában.) Hozzávalók:4-5 db sárga húsú őszibarack 1 marék menta4-5 ek méz2 cs vaníliás cukor1 kisebb darab fahéj4 db szegfűszeg3 dl fehérbor3 dl víz2 dl habtejszín A baracknak húzzuk le a héját, majd vágjuk fel kisebb darabokra.Egy edénybe hevítsük fel a mézet, majd adjuk hozzá a feldarabolt őszibarackot, és karamellizáljuk pár percig.Ezután öntsük fel a borral, és a vízzel, adjuk hozzá a mentát, a fahéjat, a szegfűszeget, és a vaníliás cukrot, majd fő

Gizi-receptjei a Kemény Tojáson!

A napokban megkeresett Szilágyi Balázs és felkért vegyek részt a Kemény Tojás honlapon társszerzőként, és én nagy örömmel tettem eleget a kérésének. Igazán megtisztelő volt számomra, hogy éppen az én blogomra esett a választása a sok-sok, jobbnál-jobb receptes blog közül. Köszönöm Balázsnak a felkérést, és a képes bemutatót melyet Rólam és a Gizi-receptjei blogról tett közzé az olvasói számára. Nagyon köszönöm a kedves szavait, bevallom igazán megtisztelő volt számomra, és jólesett olvasni. (A Kemény Tojáson bővebben olvashatsz róla)Balázs a Kemény Tojáson és a Rántott hús wokban blogján is nagyon sok hasznos tanácsot, remek recepteket oszt meg, így érdemes mindkét oldalt rendszeresen figyelemmel kísérni. Fiatal, kezdő háziasszonyok, és az idősebb korosztály mint pl. jómagam is, sok ötletet, és receptet leshetünk el, és vehetjük jó hasznát a konyhában.Még egyszer köszönöm Balázsnak a lehetőséget, és mindenkit arra bizta