Szecsuáni csirke

Kínai gyorséttermek egyik legnépszerűbb fogása, de házilag elkészíteni sem egy ördöngősség. A jó tüzes, csípős ételek sorába tartozik, így természetesen, hogy az én nagy kedvencem. Azért szeretem itthon főzni, mert az ártalmas "kínai só" biztosan nem kerül bele és a csípősségét is a magam ízlése szerint tudom beállítani. Tele van friss, roppanós zöldségekkel, így akár diétás fogásnak is beillik vacsorára. Villámgyorsan, szűk fél óra alatt készen van és ebbe már az előkészítést is beleszámoltam. Keleties ízvilágot kedvelőknek ajánlom, vagy azoknak, akik csak valami egyszerű és finom, mégis különlegesebb ételre vágynának. Szecsuáni csirkeHozzávalók:60 dkg csirkemellfilé 1 sárgarépa2 maréknyi zöldborsó3-4 szál újhagyma (lehet vöröshagyma is)4-5 g fokhagyma2-3 db szárított chilichili szósz vagy Erős Pista - ízlés szerint1 ek szójaszósz1 ek kínai bor vagy száraz fehérbor1 tk cukorkukoricakeményítősóborsolaj a süt

Borzas mákos kalács

Most, hogy már vészes gyorsasággal közelednek az ünnepek, ideje elgondolkodni a diós és mákos sütiken (is). Bevallom, én nem rajongok az ünnepi asztal "kötelező", darabjaiért, a bejgliért és a zserbóért sem. A bejgli nekem túl tömör, hagyománytiszteletből 1-2 szeletet megkóstolok és azzal én ki is tartok a következő karácsonyig, a zserbót pedig sohasem szerettem. Sokkal inkább kedvelem ilyenkor is a könnyedebb, kelt tésztás édességeket, mint a kalács. Már nem bírtam karácsonyig várni, így ma készült egy gazdagon mákos változat, aminek az érdekessége, hogy a tetejét vajas-lisztes morzsával kell megszórni és még cukormáz is kerül rá. Nem annyira könnyed a tésztája, mint egy hagyományos kalácsé, de azért főleg langymelegen nagyon eteti magát. Borzas mákos kalácsHozzávalók:tészta:50 dkg liszt5 dkg olvasztott vaj1,25 dl langyos tej4 dkg friss élesztő1 tojás7-8 dkg cukor1 cs vaníliás cukorcsipet sótöltelék:1,25 dl tej5 dkg cu

Mindenszentek, Halottak napja

képÜZENETMiért sirattok?Hisz Isten arca volt,mely simogatón,hívón rám hajolt.És én mentem ...S most fényözönben élek,és nem vagyok más,csupán tisztult lélek.Sziromhullás volt ...Árnyékom lehullt ...A szemetek hát könnybe miért borult?Ha emlegettek: köztetek leszek.Ha imádkoztok: veletek vagyok.Ha rám gondoltok, mosolyogjatok.Emlékem így áldás lesz rajtatok. (Reményik Sándor)

Mágnás diós pite

Ahogy beköszönt az ősz, nálam máris megszaporodik a diós, mákos, gesztenyés sütemények száma és persze a kelt tésztákról se feledkezzünk meg. Mindig is különösen rajongtam a diós sütikért, ezért egy olyan igazi, békebeli hangulatú, kredenc mélyéről előkerülő, nagymamás-dédmamás, házias receptet hoztam, amivel tényleg lenyűgözhetjük magunkat és a családot. Két omlós, citromos linzertészta között könnyed habos, gazdag diós réteg lapul, a nyáron eltett házi sárgabaracklekvár íze pedig mesteri sütivé koronázza. Remek vendégváró, mert napokkal előbb is megsüthetjük, állásában pedig még finomabbá és puhábbá válik. Készíthető mákkal is, ez esetben savanykás meggylekvárt tegyünk a mákos réteg alá. Kiadós, könnyen elkészíthető sütemény.Mágnás diós piteHozzávalók:tepsi mérete nálam: 21x33 cmtészta:30 dkg liszt20 dkg hideg vaj (esetleg margarin) - nálam 1/3-a zsír10 dkg porcukor1 tojás1 cs sütőpor1 citromcsipet sótölt

Pezsgős mangókrém

Kedvező áron sikerült vennem a napokban egy szép nagy és színes mangót. Kicsit kemény volt, így néhány napra félretettem, hogy érjen még. Mára azonban tökéletesen megpuhult, nem akartam tovább halogatni a felhasználását, mert ha túlérik, az sem jó. Egyik kedvenc szakácskönyvemben találtam hozzá egy szuper poharas desszertötletet, amit a pezsgő tesz különlegessé. Azon kívül, hogy nagyon hamar elkészül, nem egy szokványos édesség. Az egzotikus gyümölcs és a nemes itóka találkozása egy habszerű desszertben igazán ünnepi ízélménnyel ajándékoz meg minket. A pezsgő íze intenzíven jelen van, de a sok friss gyümölcs kissé ellensúlyozza annak fanyarságát. Gyerekeknek ne kínáljuk, de magunkat bármikor meglephetjük vele, ha van otthon egy üveg pezsgő. Pezsgős mangókrémHozzávalók:1 nagy (kb 400 gramm) érett mangó1 tasak (20 gramm) porzselatin5 ek hideg víz2,5 dl pezsgő (nálam muskotály édes fehér)7,5 dkg cukor2,5 dl habtejszíndísz

Mascarponés tonhalkrémmel töltött sült kápia

Hetente többször készítek reggelire, vacsorára valamilyen kenyérre kenhető kencét. Most a tonhalkrém a sláger nálam, ami azért is érdekes, mert én nem szeretem a halakat. Egy kellemetlen "élmény" miatt kényszerültem sokáig mellőzni az étrendemből és eddig az éves halfogyasztásom is kimerül néhány szelet karácsonyi ponty elfogyasztásával. De mivel a hal nagyon egészséges, a diétás és cukorbeteg étrendbe is könnyen beilleszthető, több-kevesebb sikerrel próbálom magamat rávennia fogyasztására. Ez a tonhalkrém viszont fantasztikusan finom. Nincs túlbonyolítva, de az íze mégis nagyon el van találva, a mascarponétól lágyan krémes, a sült édeskés kápiát pedig remekül ellensúlyozza és kiegészíti a citrom és a kapribogyó fanyarsága. A lenti recept nem nagy adag, de két főnek elegendő vacsorára. Pirítóssal, friss bagettel, sok ropogós zöldséggel, zöldsalátával kínáljuk. Mascarponés tonhalkrémmel töltött sült kápiaHozzáva

Csípős-fűszeres kukoricakrémleves

Még van friss zsenge kukorica a piacokon, érdemes ezt a krémes levest elkészíteni belőle. Hűvös napokon én sokszor nem is vágyom másra csak egy forró, fűszeres levesre, ami felfűti az ember szervezetét. Itt a blogon is közismert a chili-imádatom, sokszor készítek erős, csípős ételeket és ebbe a levesbe is jutott bőven ebből a tüzes fűszerből, az édes kukoricával finom harmóniát alkot. Ha egy-két napig áll a leves, akkor még inkább összeérnek az ízei. Nyáron hidegre behűtve is jó választás. A tortilla chipset ne felejtsünk mellé kínálni! Csípős-fűszeres kukoricakrémlevesHozzávalók:3-4 cső friss vagy 2 kis doboz konzerv kukorica vagy 50 dkg mirelit kukorica1 vöröshagyma2 g fokhagyma2 dl tejszín1 liter zöldségalaplé (víz + zöldségleveskocka)szárított chili - ízlés szerint, ki mennyire szereti a csípőset késhegynyi füstölt paprika (elmaradhat)1/2 tk őrölt római kömény1/2 tk kurkumasófrissen őrölt bors1 ek vajElkészít

Gesztenyés krémes

Még a nyáron elmentettem ennek a sütinek a receptjét, aztán néhány héttel ezelőtt Katalinnál újra megláttam ezt a csodás finomságot, akkor rögtön el is készítettem. Mivel másnap ajándékba vittem, így már lefotózni nem volt idő és kóstolásra sem volt lehetőség. Nagy gesztenye (... meg mogyoró, meg dió, meg mandula ...) rajongó lévén már akkor tudtam, hogy hamarosan elkészül majd újra, mert az lehetetlen, hogy én ezt ne ízleljem meg. :) Most csak fél adagot készítettem és nem szögletesre formáztam, hanem kisebb (18 cm-es) csatos tortaformába rétegeztem az alapanyagokat. Eredeti recepthez képest kisebb módosítások történtek, a leírásban a teljes adag mennyiségei szerepelnek. Nagyon kellemes ízű, krémes, habos, sütés nélküli finomság, tipikus őszi desszert vagy hétvégi sütemény. Gesztenyés krémesHozzávalók:25x27 cm-es formáhozkekszes alap:50 dkg áttört gesztenyemassza25 dkg darált háztartási keksz5 dkg olvasztott vaj5 ek

Állatok világnapja van ma

kép: innen"Nem tudod megváltoztatni a világot, ha megmentesz egy állatot, de annak az állatnak megváltozik a világ!" Ma én ezzel a videóval emlékezem erre a napra, a fenti idézet szellemében.Ne csak ezen a napon szeressük az állatokat! Szívszorító, hogy hogyan reagál a sérült kutyus, Layla, mikor rájön, hogy megmentették ... Ma már szerető családban él.forrás: youtube"Magunkénak tudni egy kis lényt, méltónak lenni a szeretetére,a kezünkben tartva érezni szíve dobbanását, élvezni bizalmát,s végül megérteni, hogy összetartozunk.Ez igazi örömet jelent az életben.A magányosság végét."(Pam Brown)

Citromos borjúszelet tejszínes kapribogyómártással

Találtam néhány szelet borjúcombot a hűtőben. Hirtelen nem is tudtam mit készítsek belőle, mert nálunk ez nem mindennapi alapanyag. Aztán szemrevételeztem a fellelhető készletet és kialakult az elképzelés is. A citrom üdeséget, a kapribogyó pikánsságot adott az ételnek, a bor pedig elmélyítette az ízeket. A hús is puhára főtt, megőrizve a szaftosságát. Egyszóval az omlós húshoz nagyon jól illet a kissé pikáns tejszínes mártás, igazi hétköznapi ünnepi fogás lett belőle. Burgonyakrokettet kínáltam mellé, amit lehet a szaftba mártogatni. Holnap a maradék néhány szeletből jó ropogós bécsi szeletet készítek majd.Citromos borjúszelet tejszínes kapribogyómártássalHozzávalók:60 dkg borjúcomb10 dkg (üveges) kapribogyó1/2 citrom1/2 dl száraz fehérbor1,5 dl húsleves 2 dl tejszín1 tk keményítősóborssütéshez:vajElkészítése:A hús felszeleteljük, vékonyra kiklopfoljuk.Sózzuk, borsozzuk, citromlével megcsepegtetjük, 15 percre félretessz

Tökös-mákos pite

Szilvalekvár besztercei szilvából, cukor nélkül, sütőben sütve

Az idén először szántam rá magamat a szilvalekvár főzésére, - pontosabban sütésére - de nem a gyors, dzsemfixes változatot szerettem volna kipróbálni hanem azt az igazi, jó sűrű és ragacsos békebeli lekvárt, amit vidéken, hatalmas üstökben, órákig kevergetve főznek, már gondolván a karácsonyi ünnepek süteményeire is. Nem volt kedvem fél napot a tűzhely mellett ácsingózni, ezért egy mostanság igen népszerű lekvár főzési módot választottam, mégpedig, hogy sütőben fogom megsütni. Fogtam a kis kosárkámat, kimentem a piacra, mert a legszebb áru szerintem mindig ott kapható és bőven van választék is. A kedvenc árusomnál meg is leltem a megfelelő, friss, hibátlan, mézédes alapanyagot, és még megfelelő instrukciókat is kaptam a lekvárkészítést illetően. Alapos tisztítás és előkészítés után nekiláttam a munkálatoknak. Alább lépésről-lépésre (képekkel) megmutatom a folyamatot. Nálam most nem került bele sem cukor, sem bor, sem e

Mandulás szilvatorta

Végre itt a szilva szezon! Készülhetnek a gombócok, piték, lekvárok és a mennyei sütemények belőle. A hétvégén beszereztem a szilvalekvárhoz valót, de úgy számoltam, hogy egy finom süteményt is biztosan fogok sütni belőle, ezért kicsivel többet vettem. Ez a felséges, igazán szaftos tortácska készült belőle. Egyszerű kevert tészta, mely darált mandulával van ízesítve, dúsítva. A két íz hihetetlenül jól passzol egymáshoz. Kicsit tömörebb a tésztája, de a krémesre sült rengeteg gyümölcs nagyon jól ellensúlyozza ezt. Kiváló desszert a délutáni kávéhoz, de egy csupor tejjel is isteni.Mandulás szilvatortaHozzávalók:22-23 cm-es tortaformához tészta:12,5 dkg vaj12,5 dkg cukor1 cs. vaníliás cukor15 dkg liszt1 csapott tk sütőpor3 tojás10 dkg darált mandulacsipet sótetejére:70 dkg szilva3 dkg jégcukorElkészítése:A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.A megmosott, lecsepegtetett szilvát félbevágjuk, kimagozzuk, a félbevágott szemeket hosszába

Szicíliai kenyér (Pane Siciliano)

Már nem emlékszem, hogy honnan és mikor jegyzeteltem ki ennek a kenyérnek a receptjét, de a lényeg, hogy a napokban a kezembe került és azon nyomban meg is sütöttem, mert szerencsére volt hozzá itthon minden alapanyag. Valami csodálatosan foszlós és puha a tésztája, mennyei az illata és rabul ejtő az olaszos ízvilága. Langymelegen szinte abbahagyhatatlan a fogyasztása, teavajjal megkenve, szalámival, sajttal vagy csak magában is rendkívül finom. A látszat ellenére nem nehéz elkészíteni. A megtöltött, feltekert tésztát "S" alakúra kell meghajlítani, valószínűleg ez jelképezi a recept névadóját, Szicíliát. Nagyon jó kenyér-féle, sokszor fogom még készíteni más töltelékkel kipróbálva ill. töltelék nélkül is.Szicíliai kenyér (Pane Siciliano)Hozzávalók:kovász:1/2 dl tej1 mk cukor1/4 kocka ( 1,2 gr) friss élesztőtészta:35 dkg liszt1 tojás2 ek olívaolaj3/4 csésze langyos vízkovász1 kk sótöltelék:5-6 szem olajban eltett aszalt paradicsom2 á

Szőlős krémsajttorta

Tejfölös-gombás tarja

Rákóczi túrós

Egy örök magyar klasszikus, melyet nem II. Rákóczi Ferenc fejedelem inspirált, hanem egy hasonló családnevű cukrász és mesterszakács, Rákóczi János alkotta meg a receptjét az 1930-as évek közepén. Minden bizonnyal a fejedelemnek is a kedvenc desszertje lett volna, ha nem több száz évvel korábban születik. Az én verzióm nem mondható "eredeti"- nek, mert a mester állítólag még vajat sem tett a tésztájába, a töltelékbe pedig még zsemle is került. A napokban házi túrót, tejfölt, tojást és szalonnát kaptam egy kedves ismerősömtől, ezért a hét elején az egyik nagy kedvencünket, túrós tésztát készítettem, jó sok ropogós szalonnapörccel, a megmaradt alapanyagokból pedig ma erre a süteményre esett a választás. A krémes házi túró és tejföl hihetetlen finomságot kölcsönzött a süteménynek, a szintén házilag eltett sárgabarack lekvár íze pedig csak fokozta a már fokozhatatlant. Ilyenkor lehet úgy igazán érezni a bolti és a háztáji ala

Cukkinilepény

Gyors és egyszerű módot kerestem a hűtőben szó szerint hegyekben álló cukkinik egy részének felhasználására, mert ma nem sok időm volt főzni. Bár a cukkini szerencsére egész évben kapható, de frissen, zsengén érdemes leginkább felhasználni, ilyenkor a legfinomabb ízű. Nagyon hálás zöldség, elkészítési módjának se szeri, se száma, annyira sokoldalúan felhasználható. Töltve, rántva, rakottasnak, süteményekbe, palacsintésztába keverve és még sorolhatnám. Ma egy könnyű, húsmentes fogásra gondoltam, így lepény készült belőle. A cukkinilepény feltétnek is jó főzelékhez, de én csak magában, joghurtos mártogatóssal eszegettem egy kis lilahagymás paradicsomsaláta kíséretében. Ha már végképp nincs ötletünk a felhasználására, akkor itt ez a recept irányadónak. Tehetünk bele még reszelt sajtot vagy répát, fetát, főtt burgonyát, apróra vágott sonkát, dúsíthatjuk zabpehellyel is. Alacsony kalóriatartalmú, alakbarát, ízletes fog

Bambuszos, fafülgombás csirke

Kínai éttermek klasszikus fogása, negyed óra alatt elkészíthető, azaz kimondottan gyors kategória. Könnyű zöldséges étel, mely még a nagy melegben is jól tud esni. Bár egy kínai étterem receptje alapján készítettem, két összetevőt mégis kihagytam belőle, így bizonyára nem lett pont ugyanolyan az ízvilága, mint az eredetinek, de így is finom volt. Az egyik a kínai só, vagy közismertebb nevén a nátrium-glutamát (E621), amely a keleti konyhákban alapvető adalékanyag, ízek fokozására szolgál és megadja az ételnek a jellegzetes umami ízt. Az umami (mennyei íz) a négy alapíz - édes, savanyú, sós és keserű - mellett az ún. "ötödik íz". Mivel bizonyítottan sok betegségre hajlamosít, így szerintem nem éri meg azért a pici plusz ízélményért beletenni az ételbe. A másik a rizsbor, ami meg azért nem került az ételbe, mert nem volt itthon. Gyakran járok ázsiai boltokba vásárolni, többször is a kezembe akadt már, de mindig visszatettem a pol

Csokoládés panna cotta áfonyazselével

Egy finom és gyors olasz, tejszín alapú desszert azoknak, akik imádják a csokoládét. Az étcsokoládé kissé kesernyés íze és az édes áfonya kontrasztja teszi ellenállhatatlanná ezt a délutáni nassolni valót. Valójában percek alatt elkészül, csak a dermedési időt kell kivárni, ami nem is olyan nehéz, ha előző este készítjük el. Szinte minden nyári gyümölcs (eper, szeder, barack, málna) jól illik ehhez a nemesen egyszerű krémes, könnyű, és elegáns csodához, de egzotikus gyümölcsökkel (mangó, maracuja) talán még különlegesebbé tehetjük az ízét. Tökéletes desszert minden évszakban, ha csak valami finomat ennék vagy vendégeket várunk.Csokoládés panna cotta áfonyazselével6 db 2-2,5 dl űrtartalmú pohárhozpanna cotta:2 dl zsíros tej (lehetőleg 3,5%-os)4 dl habtejszín 10 dkg jó minőségű étcsokoládé (60-70%-os)5 dkg cukor3 lapzselatin áfonyazselé:30 dkg friss áfonya1 ek cukorpár csepp citromlé2 lapzselatinpici vízElkészítése:A p

Nyári fejtettbab leves

Most van szezonja a fejtettbabnak, érdemes ezt a rövidke időt kihasználni, amíg így frissen kapni lehet és főzni belőle egy húsmentes, de mégis tartalmas levest, sok zöldséggel, csipetkével. A nyári zsenge bablevesnek egész más íze van, mint a szárazbabból készült téli, füstölt húsos, sonkás, kolbászos változatoknak, bár az sem megvetendő, ki ne szeretné a jó csülkös bablevest? Én a nyár nagy részében a hidegre behűtött gyümölcsleveseket favorizálom, de a zöldséglevesek is sorra készülnek, attól függően, hogy mi érik épen. Szerintem ez az egyik legfinomabb zöldséges nyári leves, ami magában is megállja a helyét, idő szűkében jó választás egy gyors ebédhez, vacsorához. Nálunk még egy kis szilvás gombóc (régi recept, új képekkel) is kívánkozott utána, így az is készült második fogásnak.Nyári fejtettbab levesHozzávalók:50 dkg fejtett bab (tisztán mérve, héj nélkül)1 vöröshagyma1-2 g fokhagyma2-3 sárgarépa1-2 fehérr

Sajtos, baconos jalapeno

Még a múlt heti piacozás alkalmával került a kosárkámba néhány darab különleges ízvilágú, apró, méregzöld mexikói paprika, a jalapeno, (ejtsd: hálápennyo) mely a nagyon csípős paprikák közé tartozik. Ez az egyetlen olyan paprikafajta, amit nem szabad hagyni teljesen beérni, le kell szedni mielőtt bepirosodik, mert ahogy érik, veszít a csípősségéből, édessé válik. Sokrétűen felhasználható, salsákhoz, szószokhoz, levesekhez, chilis babhoz, fajitához, burritohoz és mivel egy vastag húsú fajta, jól tölthető is. Egyetlen hátránya viszont, hogy nálunk elég drága. Receptet a Pinteresten találtam. Gyors, könnyű étel, kiválóan illik nyári összejövetelekhez előételként. A kellemesen csípős paprika, krémes sajtos töltelék és a ropogós szalonna kombinációja nekem annyira tökéletes volt, hogy talán napokig is tudnám enni.Sajtos, baconos jalapenoHozzávalók: 6 db jalapeno paprika12 dkg lágy krémsajt (Philadelphia)5 dkg reszelt cheddar1 g zú

Őszibarack fagyi - fagyigép nélkül

A nyár legnagyobb sztárja szerintem a fagyi, abból is a legeslegjobb a házi készítésű. Néhány egyszerű hozzávalóból otthon is készíthetünk jeges nyalánkságot, nem kell feltétlen megvenni a drága boltit. Nekem nincs (még) fagyigépem, amivel krémesebb lenne a végeredmény, ezért csak műanyag formákba szoktam kifagyasztani, de ez a változat is nagyon jól tud esni a rekkenő hőségben. Friss gyümölcs és krémes joghurt mindig akad a hűtőszekrényben és szinte semmi perc alatt kész van az egészséges változat, színezék és ízfokozók hozzáadása nélkül. Fontos, hogy a felhasználandó gyümölcs érett és jó édes legyen, különben nem lesz finom a fagylaltunk. Én legjobban a gyümölcsöseket szeretem, így mosolygós, nap sárga őszibarackból készült a mai desszert. Őszibarack fagyi - fagyigép nélkülHozzávalók:6-8 adag50 dkg sárga húsú, érett őszibarack6-7 ek porcukor (vagy ízlés szerint)3 dl görög joghurtpárcsepp citromléElkészítése:

Paradicsomos, mozzarellás csirkeraguval töltött gömbcukkini

A múlt hétvégén kint voltam a hajnali piacon és nem tudtam ellenállni ezeknek a kis gömbcukkiniknek, ráadásul a néni, akitől vettem olyan kedvesen kínálta és nagyon messziről, vidékről hozta. Éterien zsengék voltak, így valami igazán könnyed, nyárias tölteléket terveztem, amit az itthon fellelhető alapanyagokból kreáltam végül hozzá. Színes, zöldséges rizzsel kínáltam, de a köret akár el is hagyható, mert önmagában is finom, laktató, ez esetben maga a zöldség szolgáltatja a köretet is. Esetleg egy fűszeres paradicsom mártást tudnék még elképzelni mellé. Készíthető húsmentesen is, mindenhogyan mutatós, egészséges fogás. Paradicsomos, mozzarellás csirkeraguval töltött gömbcukkiniHozzávalók:4 közepes gömbcukkini1 egész csirkemellfilé1 vöröshagyma2 g fokhagyma2 szál újhagyma1 mozzarella 5 dkg reszelt trappistanéhány szem koktélparadicsom2-3 paradicsom (a tetejére)sóborsoregánóElkészítése:A sütőt 200°C-ra előmelegítjük.

Mini corn dog

Corn dog, azaz kukorica kutya, mondhatnám, hogy kölyökkutya, mivel én most mini változatot készítettem. Az amerikaiak nagy kedvence ez a ropogós, kukoricabundás virsli, igen népszerű street food étel. (szerencsére semmi köze a kutyákhoz) Gyors, egyszerű, laktató. Jól jön meccsnézéshez, buliba, de általában a gyerekek is nagyon szeretik. A jó corn dognak két titka van. Az egyik, hogy csak jó minőségű virslit használjunk hozzá, a másik, hogy megfelelő állagú legyen a tészta. Kellően sűrűnek, de mégis kicsit folyósnak kell lennie, hogy jó vastagon be tudja vonni a virslit. Ezen a ponton kicsit eltértem a recepttől, én ugyanis nem szeretem, ha túl vastag a panír és ezáltal elveszik az ételből a lényeg. Mártogatás után, hagytam kicsit lefolyni a felesleges tésztát, így nálam vékonyabb lett a bunda. Én még a rántott sajtot sem panírozom duplán soha, inkább megfagyasztom, forró olajban épp csak addig sütöm, míg megolvad a sajt, így nincs ideje k